Noten malen gaat heel goed in een keukenmachine en voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Notenmeel of pasta maken in de blender gaat helaas niet lukken, die loopt onderin vast. En voor fijne notenmeel kun je het beste een koffiemolen gebruiken.
Een power blender heeft ten minste een vermogen van 1.200 watt én een tritan mengkan. Dankzij de krachtige motor, mix je hiermee ook harde ingrediënten zoals noten, bevroren fruit en ijsblokjes. Deze krachtige blender is geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik.
Ben jij een fan van amandelmelk? Dan kun je dat ook heel makkelijk zelf maken in je blender! Zet de avond van te voren een kommetje amandelen in water en laat dit de hele nacht weken. Giet het af en doe de amandelen in een blender.
Ga je verse noten in je smoothie verwerken, zorg dan dat je een sterke blender hebt. Noten zijn namelijk harder van structuur dan groenten, yoghurt of fruit. Doe je er meerdere handjes noten doorheen, blend deze dan in kleine hoeveelheden. Zo kan je blender het beter aan.
Leg de noten op een plat oppervlak, zoals een snijplank. Zet er een voorwerp met een zware bodem op, zoals een maatbeker en duw om de noten te pletten. Vooral handig als je toch al in de weer was met die maatbeker.
Noten malen gaat heel goed in een keukenmachine en voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Notenmeel of pasta maken in de blender gaat helaas niet lukken, die loopt onderin vast. En voor fijne notenmeel kun je het beste een koffiemolen gebruiken.
Als je een wat grotere hoeveelheid hebt, gaat dit het beste in een keukenmachine. Voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken.
Met een blender kun je mengen en pureren. Dat maakt deze apparaten bij uitstek geschikt voor het maken van: Soepen (ook zeer geschikt voor het verwerken van restjes!) Sauzen op basis van groenten of fruit.
Met een staafmixer kun je een soep pureren, met een handmixer niet. Ook is een staafmixer ideaal voor sauzen, zoals mayonaise en hollandaise. Een blender is ideaal voor mixen en pureren, bijvoorbeeld van soepen, smoothies en mousse. Het ligt vooral aan de soort en hoeveelheid messen van de blender hoe krachtig deze is.
In de meeste smoothies zit veel fruit. Fruit is natuurlijk gezond, maar in alle soorten fruit zit vruchtensuiker. Je krijgt dus relatief veel vruchtensuikers binnen als je een fruitsmoothie drinkt. Dit vruchtensuiker levert net zoveel calorieën als suiker uit de suikerpot.
Notenpasta is in feite niets anders dan een pasta die ontstaat door noten te malen. Net als pindakaas niets anders is dan pinda's die gemalen zijn. Notenpasta is een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten pasta's. Van amandelpasta tot cashewpasta en van hazelnootpasta tot paranotenpasta.
Noten worden al lang veel gebruikt bij de bereiding van verschillende gerechten, waardoor ze een voortreffelijke smaak krijgen. Of het nu sauzen, soepen, vlees, groenten, salades, desserts en niet te vergeten bakken zijn. Vooral veel gebruikt in het koken van noten worden gebruikt in de Oosterse en Kaukasische keuken.
Ja, de blender is sterk genoeg hiervoor, gebruik wel voldoende vloeistof in de blender. Wilt u alleen ijs crushen, dan adviseren wij de ijd-crusher dezeis robuust genoeg om ijsblokjes te crushen. Doe ijsblokjes in de beker, terwijl het apparaat nog uit staat, doe het deksel op de beker en zet het apparaat aan.
Waarom koop je een blender
Een goede blender is een ware aanwinst. Zo kun je er bijvoorbeeld heerlijke en gezonde groene smoothies mee maken. Maar ook het pureren van gekookte groenten om er een soep van te maken of het maken van verse babyvoeding behoort tot de mogelijkheden.
Het is best verleidelijk om je soep in de blender te doen wanneer het recept je instrueert dat de soep gepureerd moet worden, maar jij geen staafmixer hebt. Een verstandig idee is dit alleen niet. Laat de soep eerst even afkoelen voordat je het in de blender doet.
Een (krachtige) blender levert eigenlijk hetzelfde resultaat als een keukenmachine. Het enige verschil is dat een keukenmachine relatief duur in aanschaf is en veel ruimte inneemt in uw keuken. Kies daarom voor een blender, want ook daarin kunt u op de lage stand bijvoorbeeld sauzen, boters, beslag en hummus maken.
Was het fruit goed onder stromend water of schil het. Appels, peren en kiwi's (en uiteraard mandarijnen en sinaasappels) kun je beter schillen. Prak het fijn met een vork of rasp het. Hard fruit zoals appels kun je beter eerst koken als je het wil prakken.
Vloeistoffen komen eerst
Schenk eerst (soja)melk, yoghurt of water in de blender voordat je fruit of groenten erin doet. Hierdoor is het gemakkelijker voor de blender om te snijden en voorkom je dat dat ingrediënten onderin vast blijven zitten. Snijd de groenten en fruit in kleine stukjes voor een egaler resultaat.
IJsblokjes en bevroren producten
Met een krachtige blender kun je crushed ice of een smoothie met bevroren fruit maken, maar niet elke blender kan dat aan. Is jouw blender minder sterk, zorg er dan voor dat je bevroren producten eerst even laat ontdooien.
Beste hakmolen voor noten - KitchenAid 5KFC3516ECU Zilver
De keukenmachine beschikt over 240 watt en 3 verschillende standen. Hij heeft 2 verschillende snelheden en een pulsestand om extra kracht te leveren om grotere of sterkere ingrediënten zoals noten mee te hakken en fijn te malen.
Foodprocessors met een vermogen van minder dan 500 watt zijn geschikt voor het hakken van een uitje, maar niet voor hele harde ingrediënten. Denk aan chocolade of noten. Foodprocessors van meer dan 1.000 watt gebruik je niet alleen voor harde ingrediënten, maar zelfs voor het kneden van zwaar deeg.
Hakmolens beschikken over een mengkom met hakmes. Het zijn compacte handige apparaten geschikt om noten, kruiden of fruit en groente mee te hakken voor bijvoorbeeld babyvoeding, humus of pesto.
Je kunt de pasta op kamertemperatuur enkele maanden bewaren, maar als je de potjes in de koelkast zet zal de pasta minder snel ontmengen of ranzig worden. Als er olie op de pasta drijft, kun je gewoon even roeren zodat de olie weer met de pasta gemengd wordt.