Acrylnagels zijn sterk, maar ze kunnen afbreken en barsten als je ze met een ruwe nagelvijl vijlt. Kies een vijl met een korrelgrootte van 240, 280 of zelfs 320, zodat je je nagels zo glad mogelijk kunt vijlen zonder dat ze afbladderen of barsten.
Je kunt dit corrigeren door het nageloppervlak bij te vijlen. Met een 180 grit vijl ga je de nagel bijwerken, heb je veel vijlwerk kun je met een 100 griit vijl beginnen, daarna ga je over op een 180 gritt vijl en als laatste stap gebruik je een white block, hiermee haal je de laatse oneffenheden en krasjes weg.
Wanneer de gel helemaal is uitgegroeid kun je de natuurlijke nagels vijlen met een glazen vijl, omdat je ze hiermee niet beschadigt. Tegen de tijd dat de nagelsalons weer open kunnen, kan de nagelstyliste je nagels weer voorzien van mooie gelnagels!
Het is beter om gelnagels niet te knippen, want hierdoor verliezen ze hun effect. Je mag ze wel bijvijlen met een speciale vijl. Draag bij het schoonmaken en afwassen steeds handschoenen om je gelnagels te beschermen.
Als je ze liever vijlt, begin dan met vijlen vanaf de zijkanten van de nagel naar het midden toe. Acrylnagels zijn vrij hard, dus je kunt een grove (ongeveer korrel 100) of medium (korrel 180 – 200) vijl gebruiken en kies voor een kartonnen of een metalen vijl om je nagels sneller in te korten.
Allergie. Sommige mensen kunnen niet tegen kunstnagels vanwege een allergie. De stoffen in de gelnagel of acrylnagel wekken een allergische reactie op. Ook de lijm, die gebruikt wordt om kant-en-klare kunstnagels te bevestigen, kan een allergische reactie veroorzaken.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Knippen is niet aan te raden, dit zet de nagelplaten open en dat willen we niet: knippen is de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het daarom veel beter om je nagels te vijlen.
Voor het effectief verwijderen van gelnagels kun je het beste een 100 grit vijl gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een overgang maken bij een bestaande gelnagel naar een nieuwe gelnagel, ook dan kun je de gel voor 60 tot 70% wegvijlen met een 100 of 180 grit vijl.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Gebruik altijd een vijl met een fijne structuur, deze sluit de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed af waardoor splijten wordt voorkomen. Een grove vijl veroorzaakt haakjes. Vijl nagels minstens 2 keer per week om de drie nagelplaten weer goed af te sluiten.
Eindeloos gebruiken
Het enige nadeel is dat de meeste kunstnagels na één keer niet meer te gebruiken zijn. Bij deze nagels zit een speciale lijm die langzaamaan oplost. Dus wanneer ze op een gegeven moment van je nagels afvallen, kun je de nepnagels gewoon weer op je echte nagels plakken.
Over hoe lang ze blijven zitten kan ik dus geen uitspraak doen, maar ik gok dat dat niet veel langer dan 3 dagen zal zijn (als je heel voorzichtig bent, want bij een stoot of het openen van iets met je nagels, komen ze snel los)! Het is leuk om een keer te proberen, maar ik vind deze plaknagels helaas geen aanraders.
Reacties. Ja, met gel-, acryl- en harsnagels kun je bijna alles doen, doe alleen bij het gebruik van agressieve schoonmaakproducten even huishoud- of latex handschoenen aan. Je kunt er dus mee in chloor- en zeewater.
Even een uurtje uitharden, wat betekent niet douchen, afwassen etc.., en voila, manicure klaar! Blijven ze goed zitten?
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels.
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.
Doe wat aceton op een wattenschijf en rol deze rond de vingertop over de nagel. Neem vervolgens een stukje aluminiumfolie en wikkel dat er omheen. Haal na 20 tot 30 minuten de wattenschijfjes en aluminiumfolie eraf.
Wat kost het om je acrylnagels te laten verwijderen? In plaats het zelf verwijderen kun je er ook voor kiezen om dit door een salon te laten doen. De gemiddelde salon rekent ongeveer 35 euro voor de verwijdering en de verzorging.
Hoe vul je Acrylnagels op? De natuurlijke nagel groeit onder de acrylnagel gewoon door, door deze groei wordt de acrylnagel steeds verder verwijderd van de nagelriem. Na ongeveer 3 weken is de afstand tussen de nagelriem en de acrylnagel zo groot dat deze ruimte opgevuld dient te worden.