Ja, je kunt met zelfbruiner op zonnen. Zelfbruiner hecht zich namelijk aan de bovenste laag van je huid (de dode huidcellen). Terwijl het natuurlijke bruiningsproces door de zon zich in een diepere huidlaag afspeelt. Een belangrijke kanttekening: zelfbruiner beschermt je niet tegen verbranding.
Je kunt dus met een zelfbruiner op de zon in, omdat dit product niet in de huid doordringt. Er zit echter een belangrijk verschil tussen bruin worden door een zelfbruiner en bruin worden door de zon. Met een zelfbruiner maak je alleen de bovenste huidcellen bruin, het doet niets voor de bescherming van de huid.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Als beginner is het goed om te beseffen dat je niet direct resultaat hoeft te merken na je eerste zonnebank minuten. Het kan even duren voordat je wat kleur krijgt. Wees dus geduldig en ga niet extra lang onder de lampen liggen, omdat je zo snel mogelijk bruin wilt worden.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
Australian Gold heeft de beste zonnebankcrèmes (49)
Heel goed dat je de Australian Gold zonnebankcrèmes wilt gebruiken als je onder de zonnebank gaat. Wist je dat dit heel belangrijk is om snel bruin te worden, want een droge huid reflecteert namelijk UV licht en daardoor bruin je veel minder snel.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Hoe lang blijft de bruine teint behouden? Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd.
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
UV stralen zorgen echter ook voor dat de gezichtshuid gaat verdikken waardoor er juist meer puistjes en mee-eters gaan ontstaan. Het advies is dus om zonlicht en zonnebank niet als therapie te gebruiken tegen acne.
Maar 1 ding is zeker: verkleuring door de zon (of zonnebank) vergroot de kans op huidkanker en beschadigt de huid terwijl rond DHA geen enkele wetenschappelijk bewezen gevaren bekend zijn. Wil je een kleurtje, is het dus veiliger om zelfbruiner te gebruiken dan in de zon te bakken.
De grote goudkleurige tube bodylotion geeft me al een instant zomergevoel, dus dat is al een pluspunt! Het is een lotion met zelfbruiners die je huid ook nog eens verzorgd door de zogenaamde Cell-Moisturisers™. Hij zorgt ervoor dat je lichte huid nét dat beetje bruiner wordt zonder dat je daarvoor zonlicht nodig hebt.
Douche op goede tijden, dus voor het zelfbruinen of juist minimaal 12 uur na het zelfbruinen. Wanneer je onder de douche springt terwijl de zelfbruiner nog niet 'uitgewerkt' is, is de kans groot dat de kleur wegspoelt.
Neem je telefoon dus niet mee onder de zonnebank. Je kunt gelukkig wel andere dingen doen. Luister bijvoorbeeld naar de muziek van de zonnestudio zelf. De nieuwste zonnebanken beschikken over bluetooth waar je ook muziek op af kan spelen.
Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker.
Beschadiging van de huid
Veel zonnebanken stralen alleen of bijna alleen maar UV-A-licht uit. UV-A leidt tot huidveroudering en tot huidkanker. Juist door UVB-straling ontwikkelt de huid een natuurlijke beschermingsmechanisme tegen UV-straling, doordat de huid zich dikker maakt en dus weerbaarder wordt.
Onder de zonnebank mogen geen producten worden gebruikt die voor de buitenzon bedoeld zijn. Die producten bevatten namelijk een sun protection factor en beschermen dus je huid. Die zonnebrand moet je dus absoluut niet gebruiken onder de zonnebank.
Het kan 24 uur duren voordat je de rode huid van verbranding ziet. Als je in de zon zit en je ziet dat je een beetje rood wordt, word er geadviseerd om meteen uit de zon te gaan en jezelf goed in te smeren. Na een dag in de zon is het ook handig om Aftersun te gebruiken om je huid goed te hydrateren.
Gebruik Biodermal zonnebankcrème
De zonnebrand voor de zonnebank breng je zowel voor als na het gebruik van de zonnebank aan. De producten zijn zo geformuleerd dat ze de huid verzorgen en ondersteunen en zijn geschikt voor gebruik onder alle typen zonnebanken.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een bronzer dan is het raadzaam 4-5 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor u nog bruiner wordt. Ga je wel direct douchen dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van het zonnen!
Het enige dat werkt om die lelijke witte plek te voorkomen (of te verminderen als je hem al hebt) is namelijk om te bewegen terwijl je onder de zonnebank ligt. Door af en toe te verliggen kunnen er namelijk geen drukpunten ontstaan.
Zowel in de buitenzon als onder de zonnebank verliest je huid vocht, terwijl vocht nu juist zorgt voor de soepelheid en stevigheid van de huid. Door de huid extra in te smeren met een verzorgende crème na het zonnen (bijvoorbeeld met een after sun product), blijft de huid in betere conditie.