Verse knakworst zal wat langer nodig hebben om warm te worden. Knakworst kun je overigens ook prima warm maken in de magnetron, in de oven, en natuurlijk in de airfryer.
Dat doe je zo: Maak ongeveer 8 kleine sneetjes in de hotdogs. Bak ze in de airfryer, ongeveer 5 minuten. Schud de hotdogs en bak ze nog eens 5 minuten, of tot ze heet en knapperig zijn.
Zo maak je de knaks klaar: IN EEN PAN: Bij voorkeur de worstjes langzaam in het vocht verwarmen zonder ze te laten koken. IN DE MAGNETRON: Leg de worstjes naast elkaar op een bord en verspreid ze zoveel mogelijk. Verwarm deze gedurende 1½ minuut bij 450 Watt.
Hotdogs of knakworsten
De Listeria-bacterie ligt op de loer, deze is alleen maar te bestrijden door verhitting. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.
Het beste antwoord. Geen zorgen, hier is niets mis mee. Of het blik nu aan de binnenkant gecoat is met een kunststof laag (vooral voor zure voedingsmiddelen) of tin, het kan tegen de warmte.
Stap 3: Snijd de knakworstjes elke centimeter in, maar niet helemaal door. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes in 4-6 minuten knapperig, keer ze halverwege voorzichtig om. Door de warmte gaan de inkepingen openstaan en trekken de worstjes rond.
In een pan water aan de kook brengen, maar niet laten koken. Voorzichtig de worsten in het warme water doen, en 3 tot 4 minuten in het warme water laten. Afgieten en de knakworst eten of verwerken.
Knakworsten kun je zowel koud als warm eten. De knakworsten zijn namelijk al helemaal gaar en klaar voor consumptie. Het opwarmen kan gemakkelijk in een pannetje op het fornuis. Zowel de worstjes als het 'sap' in het blik worden daarbij in het pannetje gegoten.
Opgiet: water, zout. Verwarm de Knaks in het vocht in de pan, of in 1,5 minuut op een bord in de magnetron bij 450 Watt. Knaks zijn koud ook lekker!
Giet het vocht uit het blik knakworsten in het schaaltje, zodat de knakworsten hier in liggen. Dek het schaaltje nu af met vershoudfolie. Als het een bakje is, doe het deksel er dan op. Je kunt de knakworsten nu twee dagen bewaren in de koelkast.
Warm het pannetje op de laagste stand op. Laat de knakworsten niet koken! Als er waterdamp van het vocht afkomt dan zijn de knakworsten klaar.
De vloeistof in het blik bestaat uit water en zout.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen. Dit kunnen restjes zijn, maar ook kant-en-klaar maaltijden voor in de oven. Hieronder een lijstje met mijn belangrijkste tips en opmerkingen: Kies voor een gematigde temperatuur van ongeveer 150 graden.
U kunt ovenvaste schalen en vormen gebruiken in de Airfryer. Deze kunnen zijn gemaakt van glas, keramiek, metaal of siliconen. U kunt ook siliconen of papieren cakevormpjes en bakvormen gebruiken om cakejes, muffins of kleine ovengerechten te bereiden.
Kook de hotdogs zes minuten.
Hotdogs zijn al voorgekookt, maar smaken het lekkerst als je ze goed verhit. Kook de worstjes dus zes minuten om ze lekker heet te maken. Kook ze niet langer, want dan kunnen ze opensplijten. Dan zullen ze veel smaak verliezen.
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
bereidingstip:Je kunt de knakworsten en cocktailworstjes die niet uit de oven komen zowel warm als koud eten.
Het blik is een standaardmaat. Knakworsten zijn niet allemaal precies gelijk. De inhoud van het blik wordt gewogen, en niet geteld. Dus vandaar dat er ook 'ongeveer 11 stuks' of 'circa 11 stuks' op een blik knakworsten staat.
Het nieuwste Unox knakworstblikje bevat 11 knakworstjes in plaats van 10. Het totaalgewicht blijft 400 gram. De 11 worstjes wegen dus elk ruim 36 gram (voorheen 40 gram per worstje).
Knakworsten heten zo omdat ze knakken.
Hoelang moeten Unox knakworsten in de pan? In een pan water aan de kook brengen, maar niet laten koken. Voorzichtig de worsten in het warme water doen, en 3 tot 4 minuten in het warme water laten. Afgieten en de knakworst eten of verwerken.