In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven. Zelfs niet aan de politie. Alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan en een officier van justitie opdracht geeft aan de internetprovider, zullen ze dit doen.
De geolocatie van een IP vinden
Een IP-opzoeker kan je exacte locatiegegevens van een IP-adres geven. Als je het IP-adres al kent, kun je de stad, staat, postcode en land van een IP-adres direct achterhalen.
Ga naar een website dat het toestaat om IP-adres informatie op te zoeken. Google op 'IP Lookup' of 'IP Geolocatie' voor een lijst met sites die deze service bieden. Begrijp wat je wel en niet aan een IP-adres kunt aflezen: Welke internet service provider (ISP) gebruikt de gebruiker.
Provider. Een IP-adres is altijd toegewezen aan een organisatie. De wereldwijde coördinatie van het toewijzen van IP-adressering wordt uitgevoerd als de IANA-functies (Internet Assigned Numbers Authority).
Gebruik NordVPN voor maximale bescherming op al je apparaten, inclusief je smartphone, laptop, tablet, pc en zelfs je thuisrouter. Met één abonnement kun je NordVPN op 6 apparaten tegelijk gebruiken. Je kunt de NordVPN-app downloaden voor iOS, Android, Windows, macOS, iPad ,Linux en Android TV.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Het makkelijkst is om hiervoor een speciaal programma te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn Who's On My WiFi of Wireless Network Watcher en er zijn er ongetwijfeld meer te vinden. Je thuisnetwerk is de verzameling apparaten die met elkaar - bedraad of draadloos - verbonden zijn.
Wil je je IP-adres veranderen, dan heb je een VPN nodig. Zo'n 'virtual private network' laat je anoniem surfen op het internet door je eigen IP-adres te veranderen naar dat van de VPN-server. Je online activiteit kan daardoor niet teruggeleid worden naar jou als persoon.
Dankzij je IP-adres weten de websites die je bezoekt, waar ze hun informatie naartoe moeten sturen. Je IP-adres zit echter ook gekoppeld aan je locatie, waardoor iedereen die je IP kan zien, weet waar jij bent. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun IP-adres te verbergen.
Je IP-adres vinden
Om het IP-adres van je telefoon te vinden, ga je achtereenvolgens naar Instellingen > Info telefoon en Status. Je huidige IP-adres wordt weergegeven tussen andere informatie, zoals je IMEI en je Wi-Fi MAC-adres: Operators van mobiele telefonie en internet wijzen ook een zogenaamde openbare IP-adres.
Als je het over een WIFI - Netwerk hebt, kan je de app 'Fing' installeren. Via deze app kan je zien wie er met een bepaald Netwerk/Intranet verbonden is. Schakel nu alle apparaten uit die verbonden zijn met jouw wifi, en laat de app scannen. Het enige wat je nu moet zien is jouw eigen telefoon en de modum.
Zij kunnen gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt en welke apps je gebruikt. Als je ingelogd bent op Google en/of de Chrome browser gebruikt en/of Google Android gebruikt kan Google gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt.
Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.
Bijvoorbeeld wanneer u onlangs een website bezocht hebt waarvan u niet precies meer weet hoe er terecht gekomen bent, maar nog wel ongeveer weet wanneer het was. Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd.
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.
Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.
Ja. Alle VPN-diensten respecteren een rechterlijk bevel tot verstrekking van gebruikersgegevens. VPN-diensten verbergen namelijk het IP-adres van gebruikers door hun eigen IP-adres ervoor in de plaats te stellen. Maar ze kunnen alleen gevolg geven aan zo'n rechterlijk bevel als die gegevens (nog) opgeslagen zijn.
Een apparaat dat verbonden is via 4G krijgt echter een dynamisch IP-adres toegewezen, wat betekent dat het IP-adres regelmatig verandert. Hierdoor is het niet standaard mogelijk om het apparaat op afstand te benaderen.
Dat is omdat je telefoon zowel een ipv4 als ipv6 ip-adres krijgt van je WiFi router, van ipv6 heeft hij er 2 waarvan er 1 tijdelijk is, dat zal dan die van regel 4 zijn. Je mobiel is in 1ste instantie alleen verbonden met de WiFi van je router waar hij de verschillende types ip-adressen van krijgt.
Uw IP adres is direct gekoppeld aan uw internetverbinding. Dit betekent dat het verandert zodra u gebruik maakt van een verbinding op een andere locatie. Op uw werk zult u dus een ander IP adres hebben dan thuis.
Ga naar Instellingen > Wifi. Tik op de blauwe i achter het netwerk waarmee je verbonden bent. Blader omlaag en je ziet je IP-adres.