In tegenstelling tot een grote oven heeft een Airfryer namelijk geen half uur nodig om op temperatuur te komen. Een paar minuten voorverwarmen zou genoeg moeten zijn. Sommige Airfryers hebben een lampje dat aangeeft wanneer het apparaat is voorverwarmd. Als je wilt, kun je het voorverwarmen helemaal overslaan.
A: Je kunt het niet omzeilen, maar het voorverwarmen gaat supersnel en ik voeg mijn eten meestal in het begin toe en negeer de pieptoon voor het toevoegen van eten. Pas de kooktijd aan met één minuut.
Ja, u moet uw airfryer de kans geven om op te warmen voor gebruik . Het goede nieuws is dat het, in tegenstelling tot een traditionele oven of kookplaat, slechts enkele minuten duurt! De voorverwarmtijden variëren afhankelijk van het model van uw airfryer, de temperatuur waarop u kookt en het programma dat u wilt gebruiken.
Druk opnieuw op de Start knop om het voorverwarmen te starten. Verwarm de Easy Fry 2 minuten voor alvorens het apparaat te gebruiken.
Plaats gewoon de bevroren frietjes in het mandje, stel de airfryer in op ongeveer 180-200 graden Celsius en bak ze gedurende 10-15 minuten. Dit geeft je de perfecte knapperigheid. Geen probleem dus! Let wel op dat kant-en-klare frietjes uit de diepvries extra ingrediënten bevatten die de patat minder gezond maken.
Waar normaal gesproken friet gebakken wordt in de kokendhete olie van de frituur, komt er bij de airfryer alleen hete lucht aan te pas. Zowel aan de onderkant als de bovenkant van het mandje wordt hete lucht rond geblazen. Zo bak je je friet (of andere snacks) met een stuk minder olie en dus minder vet.
De temperatuur die bij het eerste gebruik wordt weergegeven, is 180°C. Stel de gewenste temperatuur in met de knoppen en op het digitale scherm. Druk nogmaals op de knop Start om het voorverwarmen te starten. Het apparaat piept wanneer de temperatuur is bereikt .
Afbakbroodjes
Naast huisgemaakt brood kun je net zo makkelijk afbakbroodjes in de airfryer afbakken. Op de verpakking vind je hoe hoog de oven moet, zet dan de airfryer 20 graden lager en bak ze in de helft van de tijd gaar.
Je kunt bakpapier ook gebruiken bij het bakken in de airfryer. Wees wel precies met het gebruik van het papier, laat het niet over de rand van de mand steken. Dat kan namelijk de luchtstroom belemmeren en dat gaat ten koste van de smaak. Gebruik het niet als er niets in de mand zit.
Sommige fabrikanten raden aan om de airfryer 10 minuten leeg te laten draaien voordat u ermee gaat koken , zodat er gas kan ontsnappen.
Groenten. Groenten die je normaal gesproken kookt of stoomt, kun je beter niet in de airfryer bereiden. Denk aan wortels, bonen, spinazie en broccoli. Ze drogen door de hete lucht namelijk snel uit.
Ik vind de textuur van de meeste in de lucht gefrituurde gerechten een beetje afstotelijk
Airfryers worden geadverteerd als een gezondere kookoptie, vooral omdat ze niet veel olie nodig hebben. Maar vet heeft een grote impact op de textuur van voedsel . Ik heb ontdekt dat het apparaat doorgaans gerechten produceert die meer droog dan knapperig zijn.
Uw apparaat zou aangesloten moeten zijn en het display zal “Ready” (Klaar) weergeven. U zult de verschillende functies zien (“Air Fry”, “Roast”, “Bake”, “Reheat”, “Broil”, “Dehydrate”). Als deze niet zichtbaar zijn, raakt u de knop of het display aan en ze zullen verschijnen.
Zet uw airfryer aan. Stel de temperatuur in op de aanbevolen warmtestand die in uw recept is aangegeven. Laat ze in uw kookmandje (of mandjes als het een dubbel ontwerp is) zitten, zodat ze samen met het hele apparaat opwarmen. Druk op start en laat uw airfryer een paar minuten opwarmen, doe vervolgens uw eten in het mandje/de mandjes.
Om voor te verwarmen, gebruikt u de temperatuurregelknop om het apparaat in te stellen op de gewenste kooktemperatuur en gebruikt u de tijdregelknop om de kooktijd in te stellen op 3 minuten . 3. Wanneer het apparaat is voorverwarmd, trekt u voorzichtig het mandje uit het apparaat en plaatst u uw ingrediënten in het mandje.
Eieren bakken:
Breek een ei in elk vormpje en sluit voorzichtig de airfryer. Bak de eieren gedurende 3 minuten op 175°C totdat het meeste eiwit gestold is. Verlaag de temperatuur naar 150°C en bak nog eens 1 tot 2 minuten totdat de eiwitten volledig gestold zijn maar de dooiers nog zacht zijn.
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de croissants in de mand van de airfryer, zorg dat ze elkaar niet raken. Bak gedurende 8-10 minuten op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de croissants uit de airfryer en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.
Je kunt twee dingen tegelijk koken
Met een airfryer met twee manden hebt u een breed scala aan recepten tot uw beschikking. U kunt er meerdere gerechten en porties tegelijk mee bereiden. U hoeft de eerste portie dus niet warm te houden terwijl de tweede portie wordt bereid.
Het apparaat kan worden gepauzeerd. Druk eenvoudig op de knop - fig.11, druk vervolgens nogmaals op deze knop om het koken opnieuw te starten . De tijd kan op elk moment tijdens het koken worden gewijzigd met de knoppen + en - fig.
Tefal ActiFry Airfryer
Het is binnen enkele minuten opgewarmd; de frietjes waren knapperig aan de buitenkant en luchtig van binnen met slechts een klein beetje olie (van een vooraf afgemeten bolletje), de worstjes en visvingers waren perfect gebakken en zelfs mijn "geroosterde" groenten waren behoorlijk smakelijk.
Stel de timer in op 10 minuten en bak de aardappelen. Schuif het mandje eruit, gooi de aardappelen om ze te herverdelen. Je zult merken dat sommige plekken er meer air fried uitzien dan andere. Bak nog eens 10 tot 12 minuten, tot ze er droog en knapperig uitzien.
Kies bij voorkeur ovenkroketten, kroketten voor in de airfryer, of kroketten die al zijn voorgebakken. Gewone kroketten voor in de frituur kunnen gaan lekken en worden lastiger krokant bruin in de airfryer. Een ovenkroket moet ongeveer 10 tot 13 minuten op 200 ºC.
Voor het beste bakresultaat gebruik je ovenfriet. Die wordt lekkerder in de airfryer dan gewone diepvriesfriet voor friteuses. Ovenfriet heeft namelijk een speciaal vetlaagje dat werkt als een minifrituurpan om de friet. Zo wordt de buitenkant extra krokant.