Tortilla wraps vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Ze zijn budgetvriendelijk, bewaren lang (eens geopend, bewaar ze in de koelkast) en zijn dus een must om in je voorraadkast te hebben. Wraps zijn zowel koud als warm overheerlijk.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed. Met wraps kun je eindeloos variëren en daarom zijn we er zo gek op. Vul ze met al jouw favoriete ingrediënten of ga op zoek naar wraps recepten koud.
Volgens de verpakking kun je de wraps op twee manieren bereiden. Manier 1: voor zachte tortilla's verwarm je de wraps in het folie 28 minuten op 180ºC. Manier 2: voor knapperige tortilla's verwarm je de wraps zonder folie 25 minuten op 180°C.
De tortillawrap-truc
Neem een stuk keukenpapier dat je licht hebt bevochtigd. Leg hierop de uitgedroogde tortilla's en vouw het geheel netjes dicht. Stop het geheel in de magnetron voor 30 seconden. Door de warmte zal er stoom vrijkomen waardoor de wraps weer zacht en flexibel worden.
Wraps zijn zowel koud als warm overheerlijk.
Wraps, olé!
Vlees mag er voor hen niet in ontbreken, net als een salsa erbij om 'm in te dippen. Het lekkerste vlees bij wraps zijn kippenblokjes, reepjes biefstuk, spekjes of gehakt. Maar je kunt net zo goed vegetarische wraps vullen met veel groentjes, avocado of falafel. Lekker!
Wraps bewaren
In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar. Houd er rekening mee dat ze na iedere dag een stuk droger worden en bij bereiding kunnen breken.
Maak de wraps bij voorkeur enkele uren tot een dag van tevoren en bewaar ze na het oprollen in de koelkast. Verwijder voor het serveren het plasticfolie en snijd de rol met een scherp mes in schuine plakjes.
Houd je bijvoorbeeld een paar wraps over, doe ze dan terug in de verpakking en doe een plastic zak om de verpakking. Leg een knoop in de zak en leg ze zo in de vriezer. Zin in een wrap? Haal er dan één of meerdere uit de verpakking, even in de magnetron en klaar!
Calorieën Een wrap levert meer energie dan twee sneetjes brood. Eén grote wrap bevat ongeveer 220 calorieën, terwijl twee sneetjes brood gelijk staan aan ongeveer 160 calorieën. Zout Een wrap bevat daarnaast veel meer zout dan brood, let hiermee op. Bewerkt Ook is een wrap een meer bewerkt product dan brood.
Er zitten 228 kilocalorieën in 1 groot (70 gram) tortilla. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tortilla'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Stapel 5 tortilla's op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla's warm zijn.
Zet het vuur ongeveer half hoog en gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag. Je bakt de wraps heel eenvoudig door ze zonder olie of vet in de hete pan te leggen. Na een paar minuten draai je ze om en zie je dat ze ook een mooi kleurtje en een beetje knapperige randjes hebben gekregen. Dat smaakt én oogt een stuk beter!
Burrito. Even oprollen in aluminiumfolie en vervolgens opwarmen op 180 graden in de oven voor een paar minuten.
Het beste is kort in een hete (voorverwarmde) oven. (180-200 graden) Of juist wat langer in een minder hete oven. (150 graden). In het eerste geval loop je iets meer risico (maar niet altijd ongewenst) dat ze knapperig worden, in het eerste geval loop je iets meer risico dat ze wat uitgedroogd / taai worden.
Hoelang kun je Zalmwraps bewaren? Wraps bewaren In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar.
Conclusie. De AH Tortilla wraps volkoren en de Jumbo Tortilla volkoren zijn wat mij betreft de beste keuze. Beide zijn gemaakt van volkoren tarwemeel. Hierdoor bevatten ze voldoende vezels.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Je kunt de burrito's meteen eten, maar je kunt het ook in aluminiumfolie rollen en in de koelkast of vriezer bewaren. Nadat de burrito's in de vriezer zijn geweest kun je ze in de koelkast laten ontdooien, verwarm ze voor het eten even in de oven zodat ze lekker warm zijn. Koud eten kan natuurlijk ook.
Doe het geopende pak wraps in een plastic zak, doe er een knoop in en leg ze zo in de vriezer. Je hoeft niet iets als bakpapier ofzo tussen de wraps te leggen, ze kunnen gewoon in één stapel worden ingevroren. Net als bij bevroren brood kun je zo een enkele wrap uit het pak halen.
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Tortilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Tortilla's bewaar je het beste apart van de vulling, anders worden ze slap. Bewaar in een goed afgesloten bak maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen doe je ook los van elkaar: in een diepvriesbak of -zak zijn ze in de vriezer 3 maanden houdbaar.
In de Mexicaanse keuken zijn er verschillende pannenkoeken die als basis worden gebruikt, zoals de burrito, enchilada, fajita en tortilla. Hierdoor wordt een Mexicaanse herkomst van de wrap vermoed.
Verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in. Zo hou je je kroketten warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Wat je ook kan doen, is de gebakken kroketten naast elkaar in een kom leggen en ze afdekken met aluminiumfolie.