Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Oven voorverwarmen 170/180 º C en plaats de saucijzenbroodjes in de oven op een rooster. Verwarm de broodjes voor ca. 6-8 minuten.
Opwarmen: Zet de oven op 150-175 graden en leg het koude saucijzenbroodje er circa 6-8 minuten in. Dan is de korst lekker krokant en de worst (lauw)warm.
De (hete lucht) oven voorverwarmen op 185 oC. Product afbakken gedurende 20-23 minuten op 200 oC. Wij raden u aan de exacte baktijd even zelf uit te proberen.
Serveer de saucijzenbroodjes met curry of andere dipsaus.
In het najaar van 2020 kreeg het saucijzenbroodje van De Vlaam de titel Bekroond met Goud en die krijg je niet zomaar.
Er zitten 249 kilocalorieën in 1 stuk (70 gram) saucijzenbroodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'saucijzenbroodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Bak de saucijzenstaaf in ca 22-27 minuten mooi goudbruin in de oven.
Als je de broodjes eenmaal hebt gebakken, kun je ze op kamertemperatuur ongeveer 3 tot 4 dagen prima bewaren in een afgesloten bak, met zo min mogelijk lucht.
De oplossing: hetelucht stand en dan de temperatuur iets lager (20-40 graden lager) en dan op de helft vd baktijd omdraaien.
De gehaktstaven laten zich goed invriezen. Het vouwen van de saucijzenbroodjes kun je dan doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de volledige saucijzenbroodjes ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.
Bak de saucijzenbroodjes in het Airfryer-mandje in 10-12 minuten goudbruin op 180 °C.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Bereiding: verwijder de verpakking. Laat de saucijzenbroodjes 60 minuten ontdooien. Oven (185°C): bak de saucijzenbroodjes in 28-32 minuten af in het midden van een voorverwarmde oven.
Appelflap
Cijfers*: 340 kcal, 39 gram koolhydraten, 19 gram vet, waarvan 10 gram verzadigd vet. Meer calorieën dan: een saucijzenbroodje (270 kcal), een oliebol (160 kcal), een Magnum (310 kcal), een Mars, Snickers of Nuts (ongeveer 260 kcal).
Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
Een pizza lijkt gezond: in feite is het deeg met voedingsmiddelen als champignons, tomaat en kaas, gebakken in de oven. Maar vergis je niet. Een pizza bevat al snel zo'n 800 tot ruim 1000 calorieën. Juist die kaas maakt dat een pizza meer calorieën bevat dan een portie frieten.
Het gehakt kan gemaakt zijn van allerlei soorten vlees, varkensvlees, rundvlees, half-om-half, kip of kalfsvlees. Om een glanzend oppervlak te verkrijgen kan het bladerdeeg voor het bakken bestreken worden met losgeklopt ei. Als borrelhapje wordt wel een kleine variant gemaakt.
Saucijzenbroodje € 2,25.
Een gemiddeld saucijzenbroodje weegt ongeveer 70 gram en levert zo'n 250 kcal. Daarvan komt het grootste deel uit vet: 16,4 gram, oftewel 147,6 kcal. Daarnaast komt er nog ongeveer 80 kcal uit koolhydraten en een bescheiden 20 kcal uit eiwitten.
De nieuwe saucijzenbroodjes zijn van het merk Little Hoppers . Zoals de naam al doet vermoeden zijn de krokante bladerdeeghapjes gevuld met krekelvlees. De smaak van krekels wordt omschreven als nootachtig en zout. Door de krekels te verwerken in een saucijzenbroodje herken je ze niet meer terug.