Hier vind je enkele tips om je kroketten lekker warm te houden. In de oven: verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in. Zo blijven ze warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Warm afdekken: leg de gebakken kroketten naast elkaar in een kom en dek ze af met aluminiumfolie.
Gefrituurd voedsel of met een krokant laagje
Gefrituurd voedsel zoals fried chicken, oliebollen en bitterballen worden weer krokant als je ze even opwarmt in de oven. Spetter ze van tevoren nat met een klein beetje water voor het beste resultaat.
Verwarm de kroketten 13-15 minuten. Haal de kroketten uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten voor een optimaal krokant resultaat. Afhankelijk van de oven kan de bereidingstijd variëren.
Ja, dat kan.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren kroketten op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de kroketten in 14-16 min.
In de oven: verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in.Zo blijven ze warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Warm afdekken: leg de gebakken kroketten naast elkaar in een kom en dek ze af met aluminiumfolie.
De makkelijkste manier is om ze te frituren op 180 graden totdat ze een goudbruine korst hebben. De minder makkelijke manier, die ik natuurlijk heb gevolgd, is door de kroketten in een pan te bakken. Giet wat olie (bijv. zonnebloemolie) in een pan.
Handige bewaartips
Onze verse ambachtelijke kroketten bewaar je tot 4 dagen in de koelkast. Gebruik geen deksel, zo vermijd je donkere, gebarsten kroketten. Diepvrieskroketten kan je 9 maanden bewaren. De vacuümverpakte kroketten hebben een houdbaarheid van 14 tot 20 dagen, afhankelijk van de soort.
Tip! Het lijkt me sterk, maar mocht je een paar bitterballen overhouden dan kun je ze opnieuw opwarmen in de oven, of airfryer. Een paar minuten op 200 graden. Uit de airfryer geeft het beste resultaat.
Zorg er in elk geval voor dat de kroketjes los van elkaar bewaard worden: leg ze, als je ze in de koelkast bewaart, in een grote bewaardoos met wat ruimte tussen elke kroket. Je kunt in twee laagjes werken, met een vel bakpapier ertussen.
Gewone frituur kroketten bak je in de Airfryer op 200 graden 8 – 10 minuten. Er zijn verschillende merken diepvries frituur kroketten, welke allemaal in de Airfryer kunnen. Je hebt de goedkope Albert Heijn Basic kroketten of de Jumbo huismerk kroketten. Deze zijn een stuk goedkoper.
Zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je in de koelkast 2-3 dagen bewaren. In de vriezer kun je ze zeker 3-4 maanden bewaren. Vries de aardappelkroketjes eerst los van elkaar in, bijvoorbeeld door ze op een met bakpapier beklede (bak)plaat in de vriezer te zetten.
Loempia's of snacks gefrituurd zijn niet lekker uit de magnetron. Zet de oven aan gedurende 10 min op 150 graden. Als de oven is opgewarmd de snacks erin leggen – 10 minuten op 100 graden. Ze zijn gaar dus hoeven alleen warm te worden.
Snacks die u ontdooid heeft en niet meteen gaat frituren, zijn maximaal twee dagen houdbaar. Wij adviseren de snacks te frituren in frituurvet of olie van 180 graden Celsius. Let daarbij op dat het frituurvet schoon is.
'Een lepel in een glas drank? Ja, dat is een goede manier om dat drankje op te warmen', zegt persvoorlichter Michael Prempert van de witgoedfabrikant Miele. 'De vloeistof warmt dan geleidelijker op. Ze zal minder snel overkoken.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Verder mag je soms een lepel in de magnetron doen, mits je deze in een beker met vloeistof doet. Dit kan soms helpen om de vloeistof beter te verwarmen. Maar doe nooit een losse lepel in de magnetron. En een vork, of ander bestek mag ook niet; met name een vork kan vonken en brand veroorzaken.
- De diepgevroren kroketten kunnen ongeveer 6 maanden bewaard worden aan -18°C.- Eenmaal ontdooid kunt u onze kroketten tot 5 dagen aan een temperatuur van 4°C bewaren.
Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in. De kans is namelijk groter dat mogelijk aanwezige ziekmakende bacteriën dan uitgroeien tot aantallen waar je ziek van kunt worden.
Bij aardappelkroketten is de smaak juist beter als ze wel bevroren zijn. Bij garnalenkroketten speelt de voedselveiligheid een grote rol. Op de verpakking van de supermarkt- kroketten staat juist dat ik ze bevroren moet frituren.
Het bakken van de kroketten doe je best in de frituur in arachideolie van 180 graden. Bak niet te veel kroketten samen: als ze tegen elkaar komen, bestaat de kans dat ze openbarsten. Bak de kroketjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Een gietijzeren pan is de perfect pan om in te frituren. Het materiaal van deze pan houdt de hitte goed vast. Mocht je toch liever een alternatief hebben, dan zijn er ook speciale frituurpannen met een uitlekmandje. Deze speciale pannen kun je gebruiken op inductie en elektrisch koken, maar ook op gas.
Als er vocht in je vulling of korst zit, zal je kroket openbarsten. Iets wat je uiteraard wil vermijden tijdens het kerstdiner!