Verhit de inhoud van de pot in een pannetje op het vuur. Laat het niet koken en giet de groente pas af na het verhitten. Je kunt het product ook verwarmen in de magnetron.
Verwarm de doperwten afgedekt op 700 Watt, reken per pot van ca.400 gr.2 a 3 minuten.
Groenten die erg geschikt zijn voor in de magnetron zijn: Doperwtjes.
Dek af met een magnetronbestendige deksel of huishoudfolie en kook gedurende 2-4 minuten op vol vermogen (750w-900w) als u diepvrieserwten gebruikt en 4 minuten als u verse erwten gebruikt . Hoe groter de hoeveelheid erwten, hoe langer de kooktijd. Verwijder het deksel/de huishoudfolie voorzichtig (omdat er stoom onder zal zijn ontstaan). Laat de erwten uitlekken en serveer ze.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Instructies voor bewaren en opwarmen
Gekookte erwten kunnen in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen bewaard worden. Wanneer u ze weer wilt eten, verwarmt u ze gewoon opnieuw in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze helemaal warm zijn .
Er zijn namelijk diverse groenten die nitraten bevatten waardoor je het niet een tweede keer kunt opwarmen in de magnetron. Nitraat is een stof die omgezet kan worden in nitriet, wat schadelijk is voor de gezondheid. Veel bladgroenten, zoals sla, andijvie en spinazie bevatten deze stof.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Geschrompelde of geen erwten in de peul duiden op slechte bestuiving, meestal veroorzaakt door hitte of andere stress op de bloeiende planten . U kunt overstappen op eetbare peulvormige "sneeuwerwten" zoals Oregon Giant, die u plukt voordat de peulen zaden beginnen te produceren. Enorme peulen, betrouwbaar hoge opbrengsten, zoet en mals.
Opwarmen in de magentron
Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt. De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel citroensap. De puree mag nog een beetje grof zijn. Superlekker op een getoaste crostini of bij gebakken coquilles.
Je kunt alles wat je kookt of stoomt ook klaarmaken in de magnetron. Denk aan groente, aardappelen, vis en kip. Ook handig voor het opwarmen van maaltijden of het ontdooien van diepvriesproducten.
Voeg je groenten toe aan een Anyday Shallow schaal en doe het deksel erop. Dit helpt de groenten gelijkmatig te garen en voorkomt dat ze papperig en te gaar worden, omdat de stoom minder geconcentreerd is. Magnetron op vol vermogen gedurende 1-2 minuten, of totdat de groenten helemaal opgewarmd zijn .
Gekookte groene erwten kunnen tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking . Tot 8 maanden in de vriezer.
Doperwten: basilicum, bieslook, bonenkruid, dille, kervel, majoraan, peterselie. Komkommer: basilicum, bieslook, dille, dragon, paprikapoeder.
Voeg pas de groene erwten toe als het water borrelend heet is en kook ze 2 minuten.3.Doe ze direct in ijskoud water . We willen de groene erwten niet koken, dit voorkomt rimpels op de schil, wat er niet mooi uitziet.
Spliterwten zijn halve erwten en laten (vooral aan het platte oppervlak) gemakkelijk eiwitten los. Als je spliterwten ongewassen kookt, ontstaat er veel schuim op het kookvocht. Door ze eerst goed te wassen in een zeef of vergiet, is de hoeveelheid schuim die ontstaat minder.
Een natuurlijke mutatie in gladde groene erwten waardoor ze gerimpeld worden, lijkt ze ook gezonder te maken en helpt de bloedsuikerspiegelpieken te voorkomen die verband houden met diabetes type 2.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
1 - Er kunnen gevaarlijke verbindingen ontstaan bij het eten opwarmen in de magnetron - FABEL. "Hier is geen bewijs van”, geeft Dekker duidelijk aan. “Er zijn geen schadelijke effecten gevonden van het eten van voedsel dat bereid is in de magnetron.” “Je moet wel goed opletten waarin je eten in opwarmt.
Daarnaast bevatten magnetronmaaltijden vaak weinig groente, weinig vezels en veel verzadigd vet. Gelukkig is het ook mogelijk om gezonde kant-en-klaar maaltijden te kopen, die elke dag vers bereid worden, vrij zijn van E-nummers en ook nog eens erg lekker!
Daarom zijn de adviezen om maximaal 2 keer per week een nitraatrijke groenten te eten en nitraatrijke groenten niet te combineren met vis opgeheven. Nitraatrijke groenten zijn bijvoorbeeld sla, spinazie, bietjes, andijvie, raapstelen, postelein, koolrabi, spitskool, venkel en Chinese kool.
Maar ook niet alle plastic bakjes zijn geschikt voor dit apparaat. Wegwerpplastic kun je alleen gebruiken als erop staat dat het geschikt is voor de magnetron. Bij de vermelding pp of cpet zit je goed, zoals bij de stevige bakjes van de Chinees.
Overgebleven roerei, frittata's en omeletten worden rubberachtig als ze in de magnetron worden opgewarmd . Het beste is om eiergerechten voorzichtig op te warmen in de oven op lage temperatuur (300˚F) tot ze helemaal warm zijn. Bedek de schaal met folie of een deksel om vocht te behouden.