Beide simkaarten maken verbinding met het mobiele netwerk en vervolgens kun je ermee bellen, gebeld worden, sms'en en internetten. Fijn: je kunt een simkaart ook tijdelijk uitzetten. Handig als je 's avonds of in het weekend niet op je werknummer gestoord wilt worden.
Ja dat kan. In de instellingen kun je onder : Connecties > Sim kaart manager > aan/Uit, beide simkaarten aan of uit zetten.
Druk op Verbindingen. Druk op SIM-kaartbeheer. Druk op de gewenste simkaart. Druk op de indicator om het gebruik van de simkaart in of uit te schakelen.
Android:
Je kunt e-sim niet verwijderen maar wel uitschakelen. Let op: Je mobiele abonnement is hiermee niet opgezegd.
Actieve dual sim: 2 antennes, altijd bereikbaar
Actieve dual sim smartphones hebben 2 antennes: één voor elke simkaart. Eigenlijk zijn het twee smartphones in één. Actieve dual simkaarten werken los van elkaar, waardoor je altijd op allebei de simkaarten bereikbaar bent.
Als je een telefoon met dual-sim hebt, kun je alsnog maar één nummer verifiëren voor WhatsApp. Je kunt geen WhatsApp-account hebben met twee telefoonnummers. Als je regelmatig je WhatsApp-account wisselt tussen verschillende apparaten, kun je op een gegeven moment je account niet meer opnieuw verifiëren.
Elk kan een afzonderlijk abonnement of pakket hebben dat is gekoppeld aan een mobiel netwerk. Je kunt beide telefoonnummers gebruiken die aan de simkaarten zijn gekoppeld. Het maakt hierbij niet uit welke provider je gebruikt, als de provider maar actief is op je bestemming.
Dual sim-telefoons werken hetzelfde als telefoons met een enkele sim. Je kunt alleen een extra simkaart toevoegen. Beide simkaarten maken verbinding met het mobiele netwerk en vervolgens kun je ermee bellen, gebeld worden, sms'en en internetten. Fijn: je kunt een simkaart ook tijdelijk uitzetten.
Wat gebeurt er als je je simkaart in een andere telefoon stopt? Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
Een dual sim telefoon ziet er qua design hetzelfde uit als een smartphone met ruimte voor één simkaart. Het enige verschil is dat je er twee simkaarten in kan plaatsen en dat je op twee simkaarten bereikbaar bent.
Steeds meer telefoons hebben dual sim. Onder andere omdat steeds meer smartphones dankzij eSIM als dual sim-telefoon te gebruiken zijn. Handig, want met dual sim gebruik jij twee telefoonnummers op één toestel. Ideaal om werk en privé op dezelfde smartphone tóch gescheiden te houden.
Als jouw iPhone dual sim ondersteunt, kan je 2 telefoonnummers gebruiken op 1 toestel. Handig als je bijvoorbeeld een telefoonnummer hebt voor zakelijke telefoontjes en een voor privégesprekken. Dual sim gebruik je met een nanosimkaart en een eSIM.
Je betaalt eenmalig aanschafkosten van 34,- voor de duo-simkaart.
Wanneer je twee simkaarten in je telefoon plaatst, kun je bellen en berichten versturen en ontvangen via beide simkaarten. Bovendien kun je een standaard simkaart kiezen voor het gebruik van mobiele data. Gebruik twee vingers om naar omlaag te vegen vanaf de bovenkant van het scherm.
Het is het beltegoed dat erop staat, wat mogelijk kan verlopen. Dit gebeurt wanneer je een lange tijd geen gebruik hebt gemaakt van een mobiele dienst of je simkaart niet hebt opgewaardeerd. Voor bijna alles providers geldt dat de houdbaarheid van je beltegoed tussen de 6 en 9 maanden verloopt.
Met Duo sim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons. Met Dual sim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers.
Wat is Duo Sim? Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
Twee WhatsApp-accounts op één iPhone
WhatsApp ondersteunt het gebruik van twee mobiele nummers op één WhatsApp-account niet. Op de FAQ-pagina van de chatdienst is te lezen dat je WhatsApp-account alleen kan worden geverifieerd met één nummer op één apparaat.
WhatsApp op iPhone met dual-sim
Mocht je een dual sim-telefoon hebben moet je kiezen welk telefoonnummer je verifieert bij WhatsApp. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een account te hebben.” Sinds kort is de zakelijke versie van de chat-app, genaamd WhatsApp Business, echter ook op iOS beschikbaar.
Je kunt een duo-simkaart aanvragen als je klant bent van een van de drie grote providers: Vodafone, KPN en T-Mobile. Bij Tele2 is het enkel mogelijk als je een zakelijke klant bent.
Alle WhatsApp-accounts zijn gekoppeld aan mobiele telefoonnummers. Omdat nummers vaak worden hergebruikt door providers, kan het zijn dat de vorige eigenaar van jouw huidige telefoonnummer WhatsApp heeft gebruikt.
WhatsApp biedt daarmee de mogelijkheid om op meer dan twee apparaten (smartphone en één ander apparaat) tegelijk de berichtendienst te gebruiken. Naast de telefoon waarop WhatsApp staat geïnstalleerd, kunt u het gebruiken op maximaal vier andere apparaten.
Wanneer je met iemand wisselt van simkaart, ben je dus telefonisch bereikbaar op het nummer van de simkaart maar staat het andere telefoonnummer nog gekoppeld in het Whatsapp account. Het is dus verstandig om via de instellingen van Whatsapp > account > het nummer te wijzigen.