Ook opwarmen in de microgolfoven is een optie. Zet je steak in de microgolfoven en verwarm hem op de laagste stand, in intervallen van dertig seconden. Controleer ook hier steeds de kerntemperatuur met je thermometer. Dit mag dan wel niet het allerbeste resultaat opleveren, makkelijk is het wel.
Kan het vlees na het bereiden opnieuw worden opgewarmd? Ja, dat kan. Let er met steaks wel op dat ze niet uitdrogen. Opwarmen kan bijvoorbeeld door ze 10-12 minuten op een gesloten barbecue te leggen of in de oven te verwarmen op 80 °C.
Laat het op het rek op het aanrecht staan terwijl u uw oven voorverwarmt. Bak op een lage temperatuur. Verwarm uw oven tot 250 graden Fahrenheit - de lagere, zachtere temperatuur zal helpen om de biefstuk van binnenuit op te warmen terwijl de sappen behouden blijven. Verwarm de biefstuk ongeveer 20 minuten op.
Door naar de verrassing van de dag: je steak opwarmen in de magnetron. De wijze: plaats een stuk vochtig keukenpapier op de biefstuk en verwarm 'm 30 seconden op medium stand. Draai de steak na elke 30 seconden om. Afhankelijk van de dikte duurt het totaal 90 seconden tot 2 minuten.
Biefstuk opwarmen
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bak de biefstuk tot hij een kerntemperatuur aangeeft van 45 graden Celsius (dit is ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de steak). Verwarm ondertussen olie in de pan en laat heet worden. Schroei het vlees aan beide zijdes dicht en serveer.
2 Vlees opwarmen in de microgolf
Zowel vers als klaargemaakt vlees wordt alleen lekker in een pan of de oven. De magnetron heeft immers invloed op de smaak. Kip kan na het opwarmen in de microgolf zelfs bedorven smaken. Bij rundvlees heb je dan weer de cuisson niet onder controle.
" Je biefstuk opwarmen in de oven is de meest onfeilbare methode om ervoor te zorgen dat je restjes net zo smaakvol en mals zijn als de avond ervoor", zegt Courtney Rada, chef-kok en presentator van Carnivorous op Food Network.
Hoewel het misschien het makkelijkst en snelst lijkt om de magnetron te gebruiken, wordt je biefstuk hierdoor helaas te gaar en rubberachtig . Probeer in plaats daarvan het vlees op te warmen in de oven: Verwarm eerst de oven voor op 250 graden. Leg vervolgens de hele biefstuk (ongesneden) op een ovenvast rek op een bakplaat.
Ze raden aan om een vochtige papieren handdoek op de biefstuk te leggen, de medium hitte-instelling van uw magnetron te gebruiken en de biefstuk in intervallen van 30 seconden te verwarmen, terwijl u hem tussendoor omdraait. De totale tijd hangt af van de grootte en dikte van de biefstuk, evenals uw magnetron, maar 90 seconden tot 2 minuten is een goede schatting.
Overgebleven biefstuk is veilig om te eten na drie tot vier dagen in de koelkast — langer en je kunt een voedselgerelateerde ziekte oplopen door bacteriegroei. Bacteriën kunnen ook groeien op bederfelijk voedsel dat langer dan twee uur op kamertemperatuur is bewaard of op een temperatuur lager dan 40°F.
Bereid vlees is nog twee dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar het in een goed afgesloten verpakking of bakje. Ontdooi ingevroren vlees in de koelkast, afgedekt op een bord of schaal.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Kruid het vlees pas dan met peper en zout of andere aromaten. Voeg klontjes boter toe. Zet het vuur lager en bak het vlees verder 1,5 tot 2 minuten aan elke kant of volgens de gewenste gaarheid. Je mag het vlees niet voortdurend keren in de pan, dat onderbreekt het bruiningsproces.
Wil je je biefstuk rare bakken, verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de biefstuk 6 minuten.Hou je meer van een medium gebakken biefstuk?Bak hem dan 8 minuten lang op 200 graden.
Leg je biefstuk op een magnetronbestendige schaal met een vochtig stuk keukenpapier er losjes overheen. Stel je magnetron in op medium hitte of 50% vermogen en bak in stappen van 30 seconden, waarbij je je biefstuk tussen die stappen omdraait. Doe dit 90 seconden tot 2 minuten.
Laat je steak even op kamertemperatuur komen en verwarm je oven voor op ongeveer 120 °C. Laat de steak voor twintig tot dertig minuten garen en controleer geregeld de kerntemperatuur met je thermometer. Zorg ervoor dat die wat lager is dan je gewenste temperatuur, want de steak zal nadien nog even blijven doorgaren.
Besprenkel het vlees met een beetje water of bouillon om te voorkomen dat het uitdroogt. Dek af met een magnetrondeksel of magnetronbestendige plasticfolie om stoom vast te houden en de maaltijd vochtig te houden. Plaats het bord aan de buitenkant van het draaiplateau van de magnetron. Verwarm de maaltijd 2 minuten op hoog vuur en laat het vervolgens 1 minuut staan .
Hoe dikker de steak, hoe lager de vermogensinstelling die u wilt gebruiken. Ik gebruik 50% vermogen op mijn 1000watt magnetron voor een steak van 1".4 min.aan de ene kant, 1 min. aan de andere kant voor medium.
Hoe je eten vochtig houdt in de magnetron. Als je wilt dat eten nog vochtiger blijft tijdens het koken, voeg dan water direct toe aan de magnetronbestendige schaal of kom waar je eten in zit, dek het af en verwarm het zoals je normaal zou doen . Hierdoor komt het eten nauwer in contact met de damp.
Sluit het cheesesteakmengsel (niet het broodje) gewoon af in een magnetronbestendige container, neem het mee naar het werk, etc., en zet het in de magnetron tot het warm is . Serveer het opgewarmde mengsel op brood, in een broodje of salade, of op zichzelf. Geniet ervan! Voor kleine sandwiches die perfect zijn voor kinderen, gebruikt u broodjes ter grootte van een diner!
Een van de grootste fouten bij het bereiden van biefstuk is het bakken op de verkeerde temperatuur. Te hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het vlees uitdroogt en taai wordt. Het is essentieel om je pan of grill voor te verwarmen tot een hoge temperatuur, zodat je de biefstuk snel kunt dichtschroeien.
Je kunt de biefstuk omtoveren tot een roerbakgerecht dat beter is dan afhaalmaaltijden, of in blokjes snijden voor stoofschotels, stroganoff en rundvlees-groentepastei. Als je echt trek hebt in restjes, haal dan ook de extra gebakken aardappelen en roomspinazie van steak night tevoorschijn.
Baking soda, bijvoorbeeld, kan je een 30-tal minuten laten intrekken in het vlees. Maar ook verschillende vruchten bevatten enzymen die je vlees extra mals maken. Ananas, kiwi en papaja (gepureerd) helpen bij het afbreken van spiervezels in het vlees. Ook ander zuur fruit, citroensap of karnemelk kan helpen.