Kunnen acrylnagels worden gelakt met nagellak? Acrylnagels kun je net als de natuurlijke nagels gewoon lakken met nagellak zoals je gewend bent, sterker nog, op de kunstnagels blijft de nagellak zelfs beter zitten dan op de natuurlijke nagel.
Jazeker. Wil je je kunstnagels zelf opnieuw lakken, dan kan je het beste een nagellakremover zonder aceton gebruiken. Probeer de lak zo snel mogelijk te verwijderen, zodat je de oppervlaktelaag niet verzacht en verzwakt.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Je brengt de gel top & base coat aan, vervolgens doe je je nagels dertig seconden onder de lamp zodat de lak kan uitharden (hij geeft dan gewoon een piepje) Vervolgens lak je een volgende laag met gellak en deze doe je ook dertig seconden onder de lamp.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Acrylnagels zien er prachtig uit, maar er kunnen vuildeeltjes, etensresten en bacteriën onder komen te zitten. Bij het schoonmaken van de onderkant van je acrylnagels is het belangrijk dat je voorzichtig bent, zodat de acrylnagels niet loslaten van je natuurlijke nagels.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Je kunt de nepnagels lakken in jouw favoriete nagellakkleur. Breng de nagellak niet te dik aan, hierdoor kan het gaan klonteren. Natuurlijk moet het laagje ook niet te dun zijn. De nagellak moet wel de gehele nagel dekken.
Opvullen van de acrylnagels
Wanneer de acryl tegen de nagelriem wordt geplaatst krijg je erg snel last van lucht tussen de acrylnagel en de natuurlijke nagel waardoor de acrylnagel los laat. Wanneer de acryl is uitgehard (dit is na enkele minuten) kun je de nagels met een grove vijl vloeiend in model vijlen.
Pastelgeel, elektrisch blauw, kwartsroze en lila zijn enkele van de nagellakkleuren die je moet gebruiken voor de lente en zomer van 2022.
UV gel (of gellak) top coat aanbrengen over het plaklaagje van de gellak en uitharden. Mocht het met deze werkwijze niet goed blijven zitten, dan zou je kunnen proberen om eerst een laagje base gel, of 1 fase (soak off) gel aanbrengen over de acryl en de gellak aanbrengen over de plaklaag van deze gellaag.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
De tijdsduur hangt af van het type behandeling. Het zetten van een nieuwe set duurt ongeveer 45 minuten. Heeft u nog restanten van een oude set die verwijderd moet worden, dan kunt u hierbij 15 minuten optellen. Opvullen duurt circa 30 minuten en voor een spa pedicure, kunt u rekenen op 20 à 30 minuten.
Acryl droogt na het aanbrengen vanzelf in twee tot drie minuten. Drogen met een UV-lamp is dus niet nodig. Acryl is uitermate geschikt om nagels te verlengen, juist omdat het materiaal zo sterk en flexibel is.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
LED-lampen zijn duurder dan UV-nagellampen; ze hebben echter veel voordelen ten opzichte van UV-modellen: ze drogen je nagels sneller (tussen 10-90 seconden om elke laag polish te genezen, vergeleken met 1-3 minuten als je een UV-lamp gebruikt). LED-lampen zijn efficiënter.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.