De FlixBus-chauffeurs brengen je veilig thuis – dag en nacht Daarnaast krijgen ze ook veiligheidstrainingen, waardoor ze kunnen anticiperen op allerlei soorten reisproblemen. Door middel van duidelijke verkeersregels en voldoende pauzes garanderen we dat onze chauffeurs altijd geconcentreerd zijn op de weg.
Sommige reizen hebben pauzes ingepland in de dienstregeling zodat de chauffeurs kunnen uitrusten. Het is hoe dan ook ons doel om je zo snel mogelijk op je bestemming te brengen, en daarom plannen we geen andere pauzes in.
Het reizen in een bus hoort tot de veiligste vervoerswijzen over de weg. Uit een onderzoek dat SWOV in opdracht van Koninklijke Nederlandse Vervoer heeft uitgevoerd blijkt dat het reizen per bus twee keer zo veilig is als reizen per personenauto. De trein en het vliegtuig zijn de veiligste vervoerswijzen.
Onze bussen reizen binnen een netwerk en zijn gebonden aan een dienstregeling. Zorg ervoor dat u minstens 15 minuten voor vertrek bij de halte bent. Als u zich realiseert dat u niet op tijd gaat zijn, kunt u uw boeking tot 15 minuten voor vertrek online annuleren en een ticket boeken voor de eerst volgende reis.
De maximumsnelheid voor autobussen is 80 kilometer per uur. Bussen mogen in Nederland op de auto(snel)weg en in Duitsland op de Autobahn 100 km per uur rijden als ze aan speciale eisen voldoen. Dan heet het een Tempo 100-bus of T100-bus.
Elke passagier mag gratis bagage meenemen tot een maximum totaalgewicht van 20 kg. Onder bagage worden koffers en tassen verstaan. Bij wijze van uitzondering worden ook backpacks als bagage beschouwd. Houd er rekening mee dat er voor sommige van onze lijnen uitzonderingen kunnen gelden op onze bagagerichtlijnen.
Ja, de bussen van FlixBus hebben een toilet aan boord. Het toilet bevindt zich achterin de bus of in het midden.
Van Duitse startup tot nummer 1 in Europa
FlixBus werd in München opgericht door drie jonge ondernemers om duurzaam reizen comfortabel en tegelijkertijd betaalbaar te maken.
Kinderen tot 10 jaar moeten altijd worden begeleid door een volwassene.Kinderen tussen 10 en 15 jaar kunnen enkel alleen reizen met een toestemmingsverklaring van hun ouder of voogd (op te geven in de boeking). Neemt u alstublieft in acht dat onze chauffeurs niet op uw kinderen kunnen letten.
De bus stopt minimum om de twee uur om mensen op- en af te laten stappen, waardoor slapen een hele opgave wordt. Er worden ook geen echte pauzes ingelast, waardoor even een luchtje scheppen niet mogelijk is én het toilet op de bus je enige optie is.
De veiligste zitplaatsen zijn die met de rug naar de bestuurder toe, d.w.z. tegen de rijrichting in, omdat u, wanneer het voertuig remt, niet voorover valt, maar alleen steviger in uw stoel wordt gedrukt.
Nadelen: De bus stopt vaak voor het oppikken van passagiers, en gaat van het ene stadscentrum naar het andere. Dit kost veel tijd, en je bent dus vaak langer onderweg. Je gaat via de snelweg: er bestaat dus een risico dat je in de file belandt.
Over wat nu de veiligste plek in een bus is, verschillen de meningen. Op verre bestemmingen zou ik persoonlijk niet aanraden direct achter de chauffeur te gaan zitten, dat doen de locals ook vaak niet. Is er een botsing dan vlieg je gegarandeerd door de voorruit.
Waar je ook vandaan reist, een ticket Van boeken is makkelijk, zowel ter plaatse in onze verkooppunten of aan boord, als online op de website of in de gratis FlixBus app. Je kunt ook kiezen hoe je betaalt: met creditcard, PayPal en Google Pay.
Ja, er is airconditioning in de bus aanwezig.
De Flixbussen hebben (meestal) Wi-Fi, de stoelen zijn redelijk comfortabel, het is goedkoop en er zijn zat routes waarbij de bus eigenlijk nooit vol komt te zitten zodat je twee stoelen voor jezelf hebt. Dat is prettiger reizen dan sommige, weliswaar kortere, maar zeer opgepropte vluchten binnen Europa.
Alle bussen van Flixbus hebben stopcontacten zodat u uw mobiele telefoon of laptop gemakkelijk kunt opladen.
Kan ik mijn fiets meenemen in de bus? Ja, dat kan!
Paris La Défense (Terminal Jules Verne)
Reiskantoren en reisagenten – onze lokale distributeurs. Word vandaag nog een officiële wederverkoper! Door samen te werken met wederverkopers bieden we onze klanten maximale flexibiliteit door persoonlijke ticketboekingen in hun regio mogelijk te maken.
FlixBus brengt je met de bus van Amsterdam naar Berlijn in slechts 7 uur 10 minuten. Hoeveel kost het buskaartje tussen Amsterdam en Berlijn? Je reist al vanaf 30,00 € met de bus naar Berlijn vanuit Amsterdam.De gemiddelde ticketprijs voor deze busreis is 39,99 €.
FlixBus departs from Platform C, in front of Schiphol Plaza.
De populariteit van FlixBus groeit gestaag; van een vervoer van 20 miljoen passagiers in 2015, tot 95 miljoen in 2018. Inmiddels bestaat het netwerk uit meer dan 2.500 bestemmingen in 36 landen, niet alleen in Europa maar ook in Noord-Amerika.
Comfortabele stoelen met beenruimte. Op de bus zijn stopcontacten aanwezig om uw elektronische apparaten op te laden.
Nu betaal je op Flixbus.nl minimaal 11 euro, maar soms oplopend tot 30 euro. Daar staat tegenover dat de frequentie omhoog is gegaan. Meestal betaal je nu tussen de 15 en 20 euro voor een enkeltje.