Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
Base Duo-Simkaart
Dit houdt in dat je van hetzelfde nummer twee Simkaarten ontvangt. Het kan voorkomen dat je op deze manier je bereikbaarheid wil vergroten of dat het prettig is als het nummer op verschillende plaatsen in te zetten is.
Dat kan met onze duosimkaart. Het werkt heel simpel: je ontvangt 2 simkaarten voor 1 mobiel nummer. Zo kun je hetzelfde nummer voor bijvoorbeeld een los toestel én bijvoorbeeld een tablet gebruiken. Gewoon op 1 abonnement.
Een simkaart met hetzelfde gsm-nummer is niet mogelijk.
Simkaart gebruiken in nieuwe telefoon
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Het antwoord is ja, als je sim vervangen wordt houd je altijd hetzelfde nummer.
Hoe werkt dual sim? Dual sim-telefoons werken hetzelfde als telefoons met een enkele sim. Je kunt alleen een extra simkaart toevoegen. Beide simkaarten maken verbinding met het mobiele netwerk en vervolgens kun je ermee bellen, gebeld worden, sms'en en internetten.
Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only. Je kunt kiezen tussen prepaid, waarbij je vooruit betaalt. Of een abonnement, waarbij je per maand betaalt. Ook als je een simkaart koopt in combinatie met een toestel, kun je kiezen tussen prepaid en een abonnement.
Multisim is een extra e-sim die wordt gekoppeld aan je bestaande KPN Mobiel abonnement. Hiermee kun je op twee apparaten bellen en smsen via hetzelfde telefoonnummer en data gebruiken uit dezelfde databundel. Wat kost Multisim? Een Multisim abonnement kost 5,- per maand.
Dual-sim is een handige functie op sommige smartphones waarmee ze tegelijkertijd twee verschillende simkaarten kunnen vasthouden en ook gebruiken. Dual-sim is met name handig wanneer je bijvoorbeeld je privé- en werknummer op één telefoon binnen wilt laten komen.
Dat is mogelijk met een DUO simkaart of Multi-simkaart. Je krijgt dan 2 simkaarten voor 1 mobiel telefoonnummer. In dit artikel behandelen welke providers dit aanbieden, maar ook de verschillen tussen een DUO simkaart en Multi-simkaart.
Dual SIM configureren. Tik in Instellingen op 'Mobiel netwerk' en controleer of je minimaal twee lijnen hebt (onder 'Simkaarten'). Zie Mobiele voorzieningen configureren op de iPhone voor het toevoegen van een lijn. Om twee lijnen in te schakelen, tik je op een lijn en tik je vervolgens op 'Schakel deze lijn in'.
Wat is eSIM? Een eSIM is een sim die al in een smartphone is ingebouwd. eSIM staat voor 'embedded SIM'. Met een eSIM is het dus niet meer nodig om een los kaartje in je telefoon te stoppen.
Als je de simkaart in een andere telefoon stopt, neemt die telefoon dat telefoonnummer over op het netwerk. Met Sim Swapping wordt niet de simkaart in een andere telefoon gestopt, maar het nummer van de ene simkaart naar de andere verhuisd.
Nadelen: De gegevens van twee simkaarten werken niet tegelijkertijd. Je moet altijd de keuze maken welke simkaart je wilt gebruiken. Je kan in de war raken, omdat je twee verschillende nummers gebruikt en je bijvoorbeeld iemand belt die je niet wilt bellen.
Wanneer je een telefoon hebt met Dual Sim, dan werkt deze telefoon eigenlijk hetzelfde dan een ander soort telefoon. Het enige verschil is dat je toestel nu via twee verschillende telefoonnummers bereikbaar is. Elke simkaart is immers aan een eigen telefoonnummer gekoppeld.
Een simkaart slijt bij normaal gebruik eigenlijk amper en gaat gemiddeld 7-10 jaar mee.
Je kan het nummer van die oude simkaart uiteraard gewoon wel meenemen.Dit doe je via nummerbehoud. Dit zorgt er voor dat u alleen een nieuwe simkaart krijgt, waarvan u zelf geen hinder ondervind.
Welkom op de klanten helpen klanten Community van Vodafone. De Multi Data Simkaart bestaat niet meer, die is dus niet meer te bestellen. Een Duo Simkaart werkt alleen als je 1 van de 2 simkaarten uit hebt staan.
Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen. Je hoeft je simkaart dan niet steeds te verwisselen.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Er zijn twee manieren om je simkaart te knippen.
Je kunt op twee manieren waarop je je simkaart kunt verkleinen naar een micro / nano sim. Je kunt hem handmatig knippen, of met een simkaart knipper knippen.