Kazen met een stevige textuur kun je vrijwel altijd goed invriezen. Zachte kaas als roomkaas, smeerkaas en ricotta kun je invriezen maar hebben een beperkte houdbaarheid en kunnen gaan kruimelen.
Moet ERU smeerkaas gekoeld bewaard worden? Onze kazen moet je in de koelkast bewaren. Alleen wanneer je de kaas in de koelkast bewaart, kunnen wij onze houdbaarheidsdatum garanderen. Het is geen probleem als de kuipjes even buiten de koeling komen, bijvoorbeeld wanneer je bij de supermarkt vandaan komt.
In de koelkast kan geopende Harde Kaas tot 2 weken bewaard worden. Plakken Harde Kaas kunnen tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Zachte Kazen kunnen 4 tot 7 dagen bewaard worden, Roomkaas tot 4 dagen en Smeerkaas tot 7 dagen en Geraspte Kaas tot 2 dagen.
Na openen kun je onze kazen in de koelkast nog ongeveer 7 dagen bewaren. Let wel op dat je altijd schone messen en/of lepels gebruikt om de kaas te verwerken.
We raden niet aan om de producten van Boursin® in te vriezen. Dit omdat de verpakking er niet voor is gemaakt en zal worden aangetast. Ook de textuur van de kaas zal er door veranderen en de smaakeigenschappen zullen veranderen.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Je kunt alle smeerkaas varianten verwarmen, dus zowel de naturel als de andere smaakjes.
Plakken Harde Kaas kunnen tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Zachte Kazen kunnen 4 tot 7 dagen bewaard worden, Roomkaas tot 4 dagen en Smeerkaas tot 7 dagen en Geraspte Kaas tot 2 dagen.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Kan je Slankie ook verwarmen in een ovengerecht? Uiteraard smelt de smeerkaas sneller in vergelijking met gewone kaas. Maar uit onze ervaring blijkt dat het niet zo is dat smeerkaas op 180 graden snel verbrand of een bijsmaak geeft in vergelijking met gewone kaas.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Geraspte kaas tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er goed uitziet en de verpakking nog heel is.
La Vache qui rit smeerkaaspuntjes kunnen maximaal 21 dagen buiten de koelkast bewaard worden. Daarna moeten ze in de koeling bewaard worden. De overige La Vache qui rit producten kunnen gerust enige tijd buiten de koeling bewaard worden, maar niet in geval van extreme hitte (zoals bijvoorbeeld in de volle zon).
Hoelang kan je gesmeerd brood in de koelkast bewaren? Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar.
Deze smeerkaas heeft een zoete en nootachtige smaak. Proef de karakteristieke smaak van Maasdammer op je cracker of boterham. Je maakt er ook gemakkelijk een saladedressing mee. Deze smeerkaas is vegetarisch en glutenvrij.
Kun je kaas bewaren buiten de koelkast? Harde kazen kunt u met een aanbevolen bewaartemperatuur van 8 tot 15 graden wel buiten de koelkast bewaren. Zachte kazen kunt u het beste in de koelkast bewaren bij een temperatuur van 5 tot 8 graden. Haal de kaas veen half uur voor u hem gaat eten uit de koelkast.
Om te beginnen is het al geen goed idee om brood en crackers te eten als je wilt afvallen. Maar dat is niet het enige, want smeerkaas bevat nauwelijks gezonde voedingsstoffen en zit boordevol chemische toevoegingen.
Sietse Orie van het Voedingscentrum weet het. „Kaas in het algemeen levert veel gezonde voedingsstoffen op, maar er zit ook vaak te veel verzadigd vet en te veel zout in. Dat is bij smeerkaas ook het geval. Het is daarom het beste om 10, 20 of 30 Plus kaas te eten en dus ook de magere varianten van de smeerkaas.”
Op basis van de producten die in dit artikel zijn genoemd zijn de gezondste keuzes wat betreft smeerkaas voornamelijk 'Milner Slankie smeerkaas naturel 20+' en 'AH Smeerkaas 20+ naturel'. Deze 20+-varianten bevatten minder (verzadigd) vet, relatief weinig suikers en veel eiwit in vergelijking met de andere varianten.
Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen. Verpak de producten in handige porties en in luchtdichte zakjes of potjes. Zorg er wel voor dat de boter goed ontdooid is vooraleer ze te gebruiken.
Bewaar kaas zeker niet te koud, want van koude lucht droogt hij uit. De kou heeft ook een remmende effect op het rijpingsproces van de kaas.
In principe kun je alle soorten yoghurt in de vriezer bewaren. Wel is het zo dat hoe vetter de yoghurt is, hoe wateriger deze zal zijn nadat je de yoghurt hebt ontdooid. Je kunt dus stellen dat vetarme yoghurt zijn structuur het best behoudt.