Universele plantenvoeding is geschikt voor al je kamerplanten, alleen orchideeën hebben een heel specifieke andere voorkeur. Verder kun je kiezen tussen staafjes of vloeibare voeding. Staafjes stop je één keer per 8 weken in de grond en daarna hoef je er een tijd niet naar om te kijken.
Kamerplanten hebben voeding nodig om te groeien, maar teveel is schadelijk voor de plant. Geef daarom bij twijfel geen plantenvoeding of in ieder geval minder als op de verpakking staat vermeld.
Het beste is vloeibare voeding, de plant kan dit makkelijker opnemen. Er bestaat universele voeding die geschikt is voor de meeste plantensoorten, maar voor een aantal soorten bestaat ook speciale voeding. De speciale voeding heeft logischerwijs de voorkeur, maar ook de universele voeding werkt goed.
Hoe vaak plantenvoeding geven
Hoe vaak je een kamerplant extra voeding moet geven ligt helemaal aan de plant én de plantenvoeding. Bij de bananenplant kun je eens per week een extra beetje voeding geven, maar in de meeste gevallen is een keer in de twee weken voldoende.
Gebruik voor de bemesting van je kamerplanten DCM Vloeibare Meststof Kamerplanten. Deze vloeibare meststof voedt je planten sneller en dieper dan andere samenstellingen, en kan je makkelijk toevoegen aan het gietwater. Geef je kamerplanten tijdens de groeiperiode 1 keer per week vloeibare meststof.
Je kunt je planten zeker te veel voeding geven en dat kan schadelijk zijn. Een overdosis aan plantenvoeding kan de wortels van je plant namelijk beschadigen. Geef daarom nooit meer dan er op de verpakking vermeld staat, en geef zeker geen extra dosis als je het een keer bent vergeten.
Plantenvoeding is een ondersteuning van de groei en geef je dus voornamelijk in het groeiseizoen, wat voor de meeste planten in de lente en de zomer is. Als je plant in de winter in een ruststand gaat, is extra voeding niet nodig. Vanaf maart, als de dagen weer langer worden, kun je beginnen met voeding geven.
7 Verpot, potver
Als een plant z'n wortels door afvoergaatjes onderin de pot aan het duwen is, is 'ie dus op zoek naar nieuwe en meer voedingsstoffen. Wanneer de plant die niet kan vinden, kan de groei verminderen en als op den duur er meer wortels dan grond in een pot zit, dan is dat niet zo goed voor die plant.
Je kan de Pannenkoekenplant voeding geven, echter is het niet noodzakelijk. Als je de plant voeding geeft, raden we aan dit te doen in het voorjaar en in de zomer. Geef in de herfst en winter de plant geen voeding, de plant is dan namelijk in rust. Gebruik hiervoor algemene kamerplantenvoeding.
Elke theesoort is geschikt als plantenvoeding, omdat het een stofje bevat dat de groei van planten bevordert. Afgekoelde thee kun je aanlengen met water en bij de planten gieten. Of hang een gebruikt theezakje in een gieter. Ook de theebladeren uit het zakje kun je in de potgrond stoppen als mest.
Wil je dat een plant die eigenlijk hoort te bloeien maar dat nu niet doet, wel weer gaat bloeien dan geef je hem ook voeding voor de bloei. Maar heb je gewone groene kamer of perk planten die ook gewoon groen blijven( er komen dan geen bloemen in) geef je ze voeding voor de groei.
Kamerplant bemesten
Het is heel gemakkelijk te mengen met het water in de gieter. Gebruik vijf tot tien milliliter vloeibare mest per liter water en geef zo alle kamerplanten tijdens de groeiperiode – van maart tot september – één keer per week een beetje extra voeding.
Plantenvoeding is heel belangrijk voor de groei van je planten. Maar in de winter staat de groei vaak helemaal stil. Geef je dan toch plantenvoeding, dan kan het zijn dat er te veel mineralen in de grond komen en dat de wortels daardoor beschadigen. In de herfst en de winter hoef je je planten dus niet bij te voeren.
Pokon vloeibare plantenvoeding is (wanneer het gesloten wordt bewaard) bijna onbeperkt houdbaar, ook in aangelengde vorm. Er bestaat geen risico op schimmelvorming, er kan wel een lichte troebeling in het mengsel ontstaan.
één keer in de week plantenvoeding doseren zonder te prutsen met maatbekertjes. De planten groeien op de plantenvoeding allemaal erg goed. Zowel de snelgroeiende planten die de lucht in schieten als de trager groeiende rode planten.
Suiker doet niets voor de plant; Ze maken zelf suiker dmv fotosynthese end aar is geen tekort aan in planten.
De Magnesium zorgt voor een diepgroen blad dat de zonnestralen omzet in topvoer voor je planten. Zeker het proberen waard bij peulgewassen koolgewassen, vruchtgewassen, aardappelen en uiteraard bladgewassen. Magnesium kun je ook heel efficiënt toedienen onder de vorm van Magnesiumsulfaat, bitterzout of epsomzout.
Planten hebben zonlicht nodig om te groeien! Plantjes die op een zonnige plek staan groeien sneller, worden groter en geven een betere oogst. In een kasje groeien je plantjes sneller, want vaak is de temperatuur net wat hoger en droogt de bodem minder snel uit.
Je koopt een kamerplant met een pot en klaar ben je? Dat is in het begin zeker het geval, maar na een jaar of anderhalf moet je zeker de potgrond vervangen. Het begin van het groeiseizoen (februari/maart) is daarvoor een goed moment. In de oude potgrond van je planten is de voeding uitgespoeld.
Gele of verwelkte bladeren
Je krijgt hem weer in leven door je plant een paar dagen geen water te geven. Misschien knapt 'ie daar juist wel van op. Kijk ook of het water goed kan weglopen en niet onderin de pot blijft staan, zo voorkom je dat de wortels van de plant gaan rotten.
Thee. Een theeliefhebber die dol is op planten: de ideale combinatie om zelf plantenvoeding te maken. Elke theesoort is geschikt als plantenvoeding omdat het tannine bevat, dat de groei van planten bevordert. Afgekoelde thee kun je verdunnen met water en bij de kamerplanten gieten.
Pokon biedt alles op het gebied om binnen- en buitenplanten gezond én groen te houden. Jouw groene kamerplant zal extra mooi zijn wanneer je deze plant voedt met Pokon groene plantenvoeding.
Zoals gezegd nemen hydrokorrels vocht op, om het daarna weer los te laten. Dit gebeurt wanneer de grond om de korrels heen droger wordt. Door hydrokorrels door de potgrond heen te mengen, zorg je ervoor dat je plant gelijkmatiger het vocht op kan nemen.