Dit kan ervoor zorgen dat je baby minder melk drinkt dan hij nodig heeft. Let er daarom goed op dat je niet te veel van het meel in de voeding mengt. Obstipatie en darmkrampjes. Johannesbroodpitmeel kan ook juist een boosdoener zijn, als blijkt dat je baby meer moeite krijgt met poepen of last krijgt van darmkrampjes.
Voordelen johannesbroodpitmeel
Johannesbroodpitmeel bevat veel vezels, waardoor het verzadigend werkt en een gunstig effect heeft op de darmflora, maar ook op het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat het veel eiwitten en weinig koolhydraten.
Wat betreft het gebruik geldt over het algemeen dat je 1 á 2 schepjes johannesbroodpitmeel toevoegt per 100 ml (moeder)melk. Het is soms even puzzelen wat de juiste hoeveelheid is voor jouw kindje. Samen met je arts bepaal je met welke hoeveelheid je begint. Het beste kan je de hoeveelheid rustig opbouwen.
Indien johannesbroodpitmeel de beste oplossing is voor jouw baby, kun je 1 tot 2 schepjes toevoegen met 100ml melk. Dat mag zowel moedermelk als kunstvoeding zijn, en je kunt het al geven vanaf 0 maanden.
Tips bij het gebruik van Johannesbroodpitmeel
Laat je baby rustig wennen aan de dikker voeding. Na een periode van ongeveer twee weken zal hij hier wel aan gewend raken, maar geef je baby hiervoor de tijd die hij of zij nodig heeft.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Philips Avent Flesspeen Classic dikke voeding
Deze speen voor dikkere vloeistoffen is ideaal voor een consistentere voeding zoals pap of Johannesbroodpitmeel. Door de speciale vormgeving buigt de speen mee, zodat er lucht in de fles komt.
Beide worden gebruikt voor het indikken van de melk maar wel met een andere toepassing en doel. Samengevat wordt Johannesbroodpitmeel gebruikt tegen het spugen van je baby en Rijstebloem om meer voedingswaarde aan de melk te geven bijvoorbeeld voor hongerige baby's of als papje voor het slapen gaan.
Een goede verhouding voor het gebruik van johannesbroodpitmeel is 1 of 2 schepjes per 100 ml (moeder)melk, bijvoorbeeld van het Kruidvat Johannesbroodpitmeel. Daarna schud je de substantie goed maar voorzichtig, totdat het meel helemaal is opgelost in de melk. Je kunt het ook toevoegen aan afgekolfde melk.
Nutriton Johannesbroodpitmeel van Nutrilon is vrij van gluten, koemelk of lactose en daarom is het ook erg geschikt voor kinderen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie.
Papje bij borstvoeding:
Laat gekookt water afkoelen tot ongeveer 37°C (handwarm) en schenk 25 ml in het kommetje. 2. Voeg 1 afgestreken maatschepje (±1,7 gram) aan het water toe.
Johannesbroodpitmeel gebruiken
Je kunt het beste de hoeveelheid afstemmen met je arts en dit rustig opbouwen. Wanneer je het gaat gebruiken, zal je baby hier waarschijnlijk wel even aan moeten wennen. Normaal gesproken gebruik je maximaal 1 à 2 eetlepels per 100 ml melk.
Gaat de reflux niet over, dan kan men de melk indikken met johannes broodpitmeel, rijstmeel of cellulosegom. Men kan deze zowel toevoegen aan afgekolfde borstvoeding als kunstvoeding. Nutriton bevat johannesbroodpitmeel, dit is een onverteerbare vezel die de voeding doet indikken door het water eruit te onttrekken.
Dit natuurlijke wondermiddel kun je gebruiken in zowel in koude als warme verwerken zonder dat het de smaak veranderd. Sauzen en soepen worden dikker en ijs wordt romiger op een natuurlijke wijze. Je zou er zelfs slagroom van kunnen maken met het juiste recept.
Door de melk eerst te verwarmen zorg je ervoor dat het johannesbroodpitmeel beter kan oplossen. Wacht daarna niet te lang met het toedienen van de melk want als het afkoelt naar kamertemperatuur zal de substantie steeds dikker worden.
Johannesbroodpitmeel is een wit tot geelwit, haast reukloos poeder dat wordt verkregen door het malen van kiemende zaden van de johannesbroodboom. Het wordt als verdikkingsmiddel gebruikt in de voedingsindustrie.
Johannesbroodpitmeel is een veel voorkomend ingrediënt in vooral baby/kindervoeding. Het is afkomstig van de johannesbroodboom, een plant uit de vlinderbloem familie. Ze groeien voornamelijk in het Middellands Zeegebied. De plant bezit peulen, deze peulen bevatten zeer hoge voedingswaarden.
Anti-reflux flessen
volgens de voorstanders voorkomt het gebogen model (S-vorm) dat de baby te veel lucht binnenkrijgt en is het bovendien handig voor de ouders bij het vasthouden van de fles. Deze anti-reflux flessen kun je in principe gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer een jaar is.
De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, 8 minuten voor de flessen en 5 minuten voor de spenen. Na deze eerste keer is het het veiligst de flessen en spenen 1 keer per dag uit te koken. De flessen 3 minuten en de spenen 1 minuut. Het uitkoken kan prima in een pannetje met water.
Spenen in verschillende maten
Deze speen heeft één klein gaatje waar de melk niet te snel door stroomt. De baby zal zich minder snel verslikken. Als de baby groter wordt en meer gaat drinken, kun je overgaan op een grotere maat. Meestal is dat rond een maand of drie.
Bij baby's komt reflux vrij vaak voor. Dat komt meestal doordat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag bij baby's soms nog niet helemaal ontwikkeld is. In de loop van het eerste levensjaar zal de sluitspier zich meestal verder ontwikkelen. In de meeste gevallen verminderen en verdwijnen de klachten hierdoor.
Voor baby's die last hebben van reflux, zou het kunnen helpen de reflux te verminderen door het hoofdje hoger te leggen dat het lichaam. Hierdoor kan het maagzuur niet makkelijk omhoog stromen waardoor je baby wellicht beter slaapt. Bijvoorbeeld met behulp van kussentjes, of een speciaal anti-reflux matras.
Soms kan reflux leiden tot problemen bij je baby zoals slecht drinken, langzame groei, luchtwegklachten en overprikkelbaarheid. Dit wordt dan de refluxziekte genoemd, maar dit komt erg weinig voor. Als je problemen door reflux vermoedt bij je baby, neem dan altijd even contact op met je huisarts.