Als je de pil gebruikt verlies je minder bloed dan als je geen pil gebruikt. De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.
Als je begint met het slikken van de pil op de eerste dag van je menstruatie dan ben je direct beschermd tegen zwangerschap. Begin je op een andere dag, dan ben je niet direct beschermd tegen een zwangerschap. Gebruik in dat geval de eerste 7 dagen een extra voorbehoedsmiddel zoals een condoom.
De pil is een heel betrouwbare manier om niet zwanger te worden. Als een vrouw de pil slikt, kan zij niet zwanger worden. Alleen vrouwen kunnen de pil slikken. De pil beschermt niet tegen geslachtziektes.
Gebruik U neemt drie weken lang elke dag één pil. Dan volgt een pilvrije week waarin u menstrueert. Daarna begint u met een nieuwe strip pillen. Betrouwbaarheid Bij zorgvuldig gebruik (zonder pillen te vergeten) is de kans op zwangerschap heel klein (0,3% per jaar).
Deze hormonen hebben invloed op je stemming en op je seksueel verlangen. Ook het aantal keer dat je seksuele gedachten of fantasieën hebt en de mate waarin je gevoelig bent voor seksuele stimulatie wordt hierdoor beïnvloed. Een kleine kanttekening: dit betekent niet dat je van meer testosteron, meer zin in seks krijgt.
Als je de pil slikt en je hebt de morning-afterpil met levonorgestrel geslikt: gebruik een condoom tot je weer 7 dagen achter elkaar de pil geslikt hebt. Als je de pil slikt en je hebt de morning-afterpil met ulipristal geslikt: gebruik een condoom tot na je weer 14 dagen achter elkaar de pil geslikt hebt.
De pil remt namelijk de productie van hormonen, zoals testosteron (ook vrouwen hebben dit hormoon).Deze hormonen hebben invloed op je stemming en op je seksueel verlangen.
Begin met de pil op de 1e dag van je ongesteldheid.Dan ben je meteen beschermd tegen zwangerschap. Start je tussen de 2e en 5e dag van je ongesteldheid? Gebruik dan de eerste 7 dagen een condoom als je seks hebt.
Zodra je bent gestopt met de pil, zou je al zwanger kunnen raken. Je bent immers niet meer beschermd tegen een zwangerschap. Toch gebeurt dit niet vaak meteen. Bij de meeste vrouwen duurt het een paar maanden voordat ze zwanger worden – gemiddeld zes tot twaalf eisprongen.
De pil (de eenfase-combinatiepil)
De kans dat je bij vergeten van de pil zwanger wordt is groter als je: na de stopweek de 1e pil bent vergeten. in de eerste week van je strip 1 of meer pillen bent vergeten. 2 keer of vaker achter elkaar de pil bent vergeten.
Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien.
Het gebruik van de anticonceptiepil na het slikken van de morning-afterpil. Als je de anticonceptiepil slikt, moet je de pilstrip gewoon afmaken naast de inname van de morning-afterpil.
Als je geen condoom hebt gebruikt of er ging iets mis met het condoom, dan kun je ook risico lopen op een soa. Tenzij je een vaste partner hebt en zeker weet dat je beiden geen soa hebt. Doe een soatest om zeker te weten of je geen soa hebt! Je kunt je op soa's laten testen en behandelen bij de huisarts of bij de GGD.
Bekende voorbehoedmiddelen: de pil, het spiraaltje en het condoom. Andere voorbehoedmiddelen: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister. Welk middel bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt.
Laat je testen als je seks zonder condoom had
Alleen door een test weet je of je wel of geen soa hebt. Een soa hoeft namelijk geen klachten te geven. Je kunt een test doen via je huisarts of de GGD. Kijk ook bij testen op soa's.
Heb je het idee dat je zwanger bent terwijl je toch de pil hebt geslikt? Doe dan een zwangerschapstest op de eerste dag dat je ongesteld zou moeten worden. Dit is dus in je stopweek. Mocht je het nou lastig vinden om te bepalen welke dag dit is.
Voordat je zwanger wordt na het innemen van de pil, moet je gedurende ongeveer vier weken nadat je bent gestopt met het innemen van de pil andere anticonceptiva, zoals condooms, gebruiken. Dan is je lichaam optimaal klaar voor een nieuw leven en zal je kinderwens hopelijk snel in vervulling gaan.
Meestal is de eisprong twee weken voor de menstruatie. In de periode vóór de ovulatie tot en met de dag van de ovulatie kun je het best om de dag vrijen. Bij een cyclus van 28 dagen gaat het om de dagen 10 tot en met 15 na het begin van de laatste menstruatie. De drie dagen rond de eisprong ben je het vruchtbaarst.
De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.
Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie?Dan beschermt de pil direct tegen zwangerschap. Als u op een andere dag begint, beschermt de pil nog niet direct. Dit duurt dan 7 dagen.
Als je begint met het slikken van de pil op de eerste dag van je menstruatie dan ben je direct beschermd tegen zwangerschap. Begin je op een andere dag, dan ben je niet direct beschermd tegen een zwangerschap. Gebruik in dat geval de eerste 7 dagen een extra voorbehoedsmiddel zoals een condoom.
Mannen krijgen borsten als ze de pil slikken
Een paar pillen kunnen bij een man dan ook niet zoveel kwaad. Anders wordt het, als de man besluit de pil gedurende langere tijd iedere dag in te nemen. Dan krijgt hij significant minder lichaamsbeharing, ontwikkelt hij borsten en krimpen zijn teelballen.
De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt. De pil beschermt niet tegen soa.
Anticonceptiepillen zijn weinig gevaarlijk, zelfs als ze in grote hoeveelheid (bijvoorbeeld een volledige strip) worden ingenomen. Het Antigifcentrum krijgt regelmatig oproepen over dergelijke incidenten. Als een kind 1 of 2 pillen inneemt zal het hoogstwaarschijnlijk geen symptomen krijgen.
Wat is onveilige seks? Je kunt zwanger worden door seks zonder voorbehoedmiddel. Of seks met een voorbehoedmiddel dat niet goed werkt. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: condoom, de pil, spiraaltje, prikpil, minipil, hormoonstaafje, hormoonring of hormoonpleister.