De meeste (kerst)taarten en gebakjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je het gebak buiten de koeling bewaard, gaan de kwaliteit en smaak snel achteruit. Vooral bij gebak met slagroom is dit het geval. Slagroomtaart kun je dus het beste op de dag zelf of de dag erna opeten.
Gebak en taart
Haal ze daarom ongeveer een uur voordat je ze wilt serveren alvast uit de koelkast.
Cake en biscuit kun je heel goed bewaren. Super fijn als je een stapeltaart wilt maken, maar geen tijd hebt om alles een dag van tevoren te maken. Cake en biscuit bewaar je buiten de koelkast. Verpak het goed in huishoudfolie, aluminiumfolie of in een trommel.
Jouw taart moet op kamertemperatuur worden bewaard. Zet het dus niet in de koelkast, anders kan het voorkomen dat de kleuren uitlopen wanneer je de taart weer uit de koelkast haalt. Dit komt door het condens in de koelkast.
Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten door zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten, dat is niet lekker.
Op kamertemperatuur kan je een appeltaart een tot twee dagen bewaren, verpak de appeltaart wel met aluminiumfolie of huishoudfolie. Je kan de appeltaart ook onder een taartstolp bewaren. In de koelkast kan je een appeltaart drie dagen bewaren, ook hierbij is het belangrijk dat je de appeltaart goed verpakt.
Taart, gebak en vlaaien met room, slagroom of bavaroise
Haal crèmegebak ca.1 uur voor consumptie uit de koelkast zodat het gebak lekker zacht wordt. Invriezen: De meeste taarten, gebakjes of (luxe vlaaien) kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen.
Ons advies is om gebak of taart niet langer dan 2 weken in de vriezer te bewaren. Het ontdooien kan het beste door de gesloten doos in de koelkast te zetten. Doe dit ruim van tevoren. Gebak of taart heeft wel 8 tot 10 uur nodig om in de koelkast te ontdooien.
Je kunt cake maximaal 4 tot 5 dagen bewaren. Laat de cake na het bakken eerst goed afkoelen.Verpak de afgekoelde cake dan luchtdicht, in een trommel, bewaardoos of plastic folie.Bewaar een cake altijd buiten de koelkast.
In de koelkast
Het best zet je ze in een afgesloten doos of op een schaal onder een stolp. Zo blijft je taart zeker 2 à 3 dagen vers, lekker en heeft ze geen last van de andere geuren in je koelkast.
De ideale temperatuur en werking van een gebaksvitrine
De temperatuur van een gebaksvitrine ligt tussen de 4 °C en 10° Celsius. Op deze temperatuur blijven uw gebakjes, taarten en andere heerlijke producten perfect op smaak. Daarnaast blijft de kwaliteit op en top!
Bij de afhandeling willen we graag de orderbevestiging zien, dus vergeet deze niet mee te nemen. Omdat alle HEMA taarten dagelijks vers gemaakt worden, kunnen we je bestelling niet bewaren tot de volgende dag.
Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je 's avonds de taarten en vullingen uit de vriezer.
Een appeltaart kan je het beste bewaren in een taartdoos of onder een taartstolp. Op deze manier blijft de appeltaart zo'n twee dagen goed. Daarnaast kan je natuurlijk ook een appeltaart inpakken in huishoudfolie of aluminiumfolie, op deze manier kan je de appeltaart ook twee dagen bewaren.
Bewaartips biscuittaart
Je afgekoelde en onbewerkte biscuittaart kun je een paar dagen buiten de koelkast bewaren, mits luchtdicht verpakt in, bijvoorbeeld vershoudfolie. Je kunt de biscuit overigens ook perfect invriezen! Ook weer in een luchtdichte verpakking. In de vriezer blijft biscuit zo'n twee maanden goed.
Je moet het niet gebruiken na die datum.Dat is niet veilig. Het product kan ziekteverwekkers bevatten die je niet ziet, ruikt, of proeft. Dit icoon kun je tegenkomen op producten met een TGT-datum.
De meeste (kerst)taarten en gebakjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je het gebak buiten de koeling bewaard, gaan de kwaliteit en smaak snel achteruit. Vooral bij gebak met slagroom is dit het geval. Slagroomtaart kun je dus het beste op de dag zelf of de dag erna opeten.
Suikersiroop. Een suikersiroop is hét geheime ingrediënt om jouw taarten lekker te houden. Het is vooral onmisbaar als je jouw taarten van tevoren wilt maken. Door suikersiroop te gebruiken, voorkom je uitdroging van de taart.
Taart bewaren (gedecoreerd met crème of fondant)
Je moet de taart wel in de koelkast, of een andere koele plek in huis of schuur, in een goede vocht absorberende taartdoos bewaren, de meeste crèmes zijn over het algemeen een koelkastvulling dus moet het koel staan.
Doe dit nadat je de cake uit de oven gehaald hebt
Hoewel het heel verleidelijk is om 'm meteen te ontvormen, is het net heel belangrijk om 'm 10 minuten in de vorm te laten afkoelen alvorens 'm te ontvormen. Je cake stijft zo een beetje op, waardoor er minder kans is dat hij breekt.
Eten dat nog niet is afgekoeld zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast stijgt. Hierdoor wordt de kans op te veel bacteriën vergroot en gaat de kwaliteit van de andere producten in je koelkast achteruit. Laat je warme eten dus een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet het dan alsnog koud.
Het bewaren van de appeltaart
Zet het gebak dan onder een taartstolp. Heb je geen stolp bij de hand? Dan kun je de taart verpakken in aluminiumfolie of plasticfolie. De taart zal dan 1 tot 2 dagen goed blijven.
Zodra de taart is aangekomen, kunt u het minstens 7 dagen ongekoeld bewaren.
Afgedekt/verpakt is de red velvet taart in de koelkast 4 dagen te bewaren.
'Hoe bewaar ik vlaai?'
Vlaaien met slagroom, gele room, vers fruit of bavaroise bewaart u in de koelkast. Ook onze rijstevlaai en kruimelvlaai met pudding horen hierbij. Deze smaken wel het lekkerst als ze een half uur voor gebruik uit de koelkast worden gehaald.