Een parkeervergunning betaalt u met automatische incasso of per acceptgiro. U kunt niet bij een Stadsloket betalen. U betaalt voor een periode van 6 maanden. U kunt niet in termijnen betalen of een betalingsregeling krijgen.
Een parkeervergunning is 12 maanden geldig. Na betaling voor de nieuwe periode, wordt de parkeervergunning automatisch verlengd. Van wanneer tot wanneer uw vergunning loopt, ligt aan de wijk waarvoor u een vergunning heeft. Hieronder vindt u de vergunningsperiodes.
Indien het voertuig niet op uw eigen naam geregistreerd staat dient u documenten te overleggen of een parkeervergunning met toeslag aan te vragen. Lease-auto: U dient een kopie kentekenbewijs en een leaseverklaring van de leasemaatschappij te uploaden bij de aanvraag.
Afhankelijk van uw adres kunt u maximaal 2 vergunningen krijgen. Hebt u een eigen parkeerplek dan trekken wij deze af van het totaal aantal vergunningen dat u kunt krijgen. Als er 2 vergunningen zijn toegestaan, mogen die op naam van 1 bewoner staan of van 2 verschillende bewoners.
Als u een bezoekersvergunning hebt, geeft u online of via de telefoon het kenteken van uw bezoek door. Uw bezoek hoeft niet zelf te betalen of iets in de auto te leggen voor het parkeren. Wij controleren door het kenteken te scannen.
Kosten. De bezoekersparkeervergunning zelf is gratis. U kunt voor maximaal 500 uur per kalenderjaar uw bezoek aanmelden.
De bezoekersparkeervergunning en de mantelzorgparkeervergunning zijn gratis. U kunt per vergunning voor maximaal 500 uur (3.000 eenheden) per kalenderjaar aanmelden. Als alle eenheden zijn verbruikt, is het niet mogelijk om eenheden bij te kopen.
Je mag zoveel auto's in de straat parkeren als je zelf wil. Zolang de auto verzekerd is en aan zijn belastingverplichtingen voldoet, is er geen wet die het verbied om meerdere auto's in een straat te zetten.
U kunt niet op ieder adres een parkeervergunning krijgen. Vaak gaat het hier om (toekomstige) nieuwbouwprojecten en gebiedsontwikkelingen. Voor nieuwbouwprojecten of bij grootschalige renovatieprojecten maakt het niet uit of u bij uw woning of bedrijf wel of geen parkeerplaats kunt huren of kopen.
als u geen kentekenhouder bent, krijgt u geen parkeervergunning. niet alle auto's krijgen een parkeervergunning, bekijk de voorwaarden. bij nieuwbouw geeft de gemeente geen parkeervergunning uit. elke parkeersector heeft een maximum aantal vergunningen: soms komt u op een wachtlijst.
Met een parkeervergunning kunt u parkeren in uw vergunninggebied op plekken waar betaald parkeren geldt.
Woont u in een gebied waar u moet betalen om te parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij de gemeente. Met deze parkeervergunning hoeft u niet steeds te betalen bij de parkeerautomaat.
U mag maximaal 9 kentekens tegelijk aanmelden. U moet nog een keer bellen om uw bezoek af te melden.
Een parkeervergunning betaalt u met automatische incasso of per acceptgiro. U kunt niet bij een Stadsloket betalen. U betaalt voor een periode van 6 maanden. U kunt niet in termijnen betalen of een betalingsregeling krijgen.
Parkeerontheffing voor betaald parkeren
Hiermee mag u binnen een parkeerzone parkeren zonder te betalen bij de parkeermeter. Bijvoorbeeld omdat u woont of werkt in dit gebied.
U staat op de wachtlijst voor een parkeervergunning. In een beperkt aantal gebieden kunt u dan een tijdelijke vergunning aanvragen. Daarmee mag u in de tussentijd in een ander gebied parkeren. Dit heet een overloopvergunning.
Deze wachtlijst voorkomt dat te veel parkeervergunningen worden uitgegeven. Bewoners die op de wachtlijst staan voor de aanvraag voor een eerste bewonersparkeervergunning krijgen voorrang op de aanvragen van bewoners voor een tweede bewonersparkeervergunning.
Wat kost het? Je eerste parkeervergunning kost in Rotterdam €115,20 per jaar. Elke volgende kost €248,40 per jaar. Je kan per huishouden maximaal twee vergunningen aanvragen.
Met een parkeerkaart kunt u parkeren in de gebieden van Rotterdam waar betaald parkeren geldt. U kunt een parkeerkaart kopen die een week of een maand geldig is in het gebied waar u wilt parkeren. Dit is bijvoorbeeld handig als u bij meerdere adressen in korte tijd moet parkeren.
U kunt een auto kopen die drie eigenaren heeft gehad. Een fleetowner (leasemaatschappij of bedrijf met een wagenpark van meer dan 6 auto's) en twee particuliere eigenaren. Verder heeft de auto bij vier verschillende bedrijven in de handelsvoorraad gestaan.
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zélf een autoverzekering moeten afsluiten.
Of u nou twee, drie of meer auto's heeft: als de auto's op uw naam staan, mag u ze ook allemaal op uw naam verzekeren. Heeft u maar liefst 3 auto's op uw naam staan? Dan kunt u deze dus ook alle drie op 1 naam verzekeren.
Stadsbrede parkeervergunning voor gehandicapten
Heeft u een Europese Gehandicaptenkaart en woont u in Rotterdam? Dan kunt u een stadsbrede parkeervergunning voor personen met een handicap aanvragen.
Eén regel is wel landelijk vastgelegd: iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart mag gratis parkeren op een invalidenplek. In Amsterdam moet iemand zich daar wel eerst apart via een registratiesysteem voor aanmelden.
De vergunning is alleen geldig in uw eigen vergunninggebied en niet in parkeergarages, blauwe zones en sommige winkelstraten. Als u een kraskaartvergunning hebt, geeft u online of via de telefoon het kenteken van uw bezoek door. Uw bezoek hoeft niet zelf te betalen of iets in de auto te leggen voor het parkeren.