De gemiddelde temperatuur die een mobiele telefoon kan hebben is tussen de 0 en 35 graden. Als je onder de zonnebank gaat is er een kans dat je telefoon oververhit kan raken.
Ja, maar het is wel belangrijk om het beschermingsbrilletje op te zetten.
Cosmetica, make-up of parfum onder de zonnebank
Cosmetica, make-up, of parfum kunnen huidirritaties veroorzaken in combinatie met UV-licht. Verwijder dus altijd make-up, laat je luchtje weg, of je was je cosmetica er eerst af. Dit kan bij ons in de zonnestudio voordat je gaat zonnen.
Voordat je de eerste keer naar de zonnebank gaat, is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Dit is één van de belangrijkste tips zonnebank. Scrub je huid een dag van tevoren om dode huidcellen te verwijderen en hydrateer je huid goed met een crème om uitdroging te voorkomen.
Eén keer goed verbranden is voldoende. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jonge mensen melanomen ontwikkelen, en dat daar vaak een periode van zonnebanken aan vooraf is gegaan. 'Niemand weet precies bij hoeveel keer per jaar je "veilig" zit, omdat elk huidtype anders reageert.
Veel mensen denken dan misschien wel dat het beter is om niet te douchen nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de zonnestudio. Ze zijn namelijk bang dat ze dan hun nieuwe bruine kleurtje verliezen, maar dit is een regelrechte mythe. Het is namelijk onmogelijk om je kleur te verliezen!
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Smeer je in voordat je onder de zonnebank gaat
Bij een zonnebankcrème met bronzer wordt de bruining extra gestimuleerd. Hierdoor krijg je een nog dieper bruiningsresultaat. De bruining werkt ook na de zonnebanksessie nog enkele uren door. Hierdoor is het bruiningsresultaat nog beter en je langer bruin.
Zonnebank eerste keer: Hoe werkt het? Als de zonnebank eenmaal aan gaat nadat u op start heeft gedrukt dan gaan de zonnebank lampen aan, de gezichtsbruiners gaan aan, de ventilatie en de muziek gaan aan en u kunt heerlijk ontspannen.
Wanneer je een zonnebankcrème gebruikt met bronzer is het echter wel belangrijk nog even te wachten met douchen na de zonnebank. De werkzame stof in de bronzer werkt 4 tot 8 uur na de zonsessie. Wacht dus zeker 4 uur voordat je gaat douchen, maar nog beter om 8 uur te wachten.
Is de zonkracht van de zonnebank hetzelfde als die van de zon? De gevaren van een zonnebank zijn volgens de Gezondheidsraad hetzelfde als de gevaren van de zon. Huidkanker kan dus ook ontstaan door de zonnebank.
Onder een zonnebank draag je altijd een zonnebril die voor deze activiteit speciaal ontworpen is. Een gewone zonnebril volstaat niet, omdat ze uw ogen niet beschermt tegen de straling die van boven en onder de glazen komt. Simpelweg uw ogen sluiten of er een handdoek opleggen heeft weinig zin.
Schadelijke selfies
smartphones geven namelijk zogenaamd HEV-licht (high energy visible light) af, wat qua eigenschappen behoorlijk op UV-straling lijkt. Deze straling kan zorgen voor donkere pigmentvlekken en verlies van collageen – oftewel de meest voorkomende symptomen van huidveroudering.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Lage frequenties kunnen de DNA van cellen niet beschadigen, in tegenstelling tot zonnestralen of radioactieve straling. Stralingen van netwerken kunnen dus geen ernstige ziekten veroorzaken.
Van één bezoekje, ga je niet opeens langdurig bruiner worden. Daarom raden wij je in het begin aan om voor een wekelijkse beurt onder de zonnebank te kiezen. Op die manier zal de bruine kleur dieper doordringen in je huid. Als beginner doe je er goed aan de duur van je sessie te beperken tot 10-15 minuten.
Tussen iedere zonsessie moet minimaal 48 uur zitten. Als je dus op dinsdag onder de zonnebank bent geweest, mag je donderdag weer zonnen. Je mag dus nooit 2 dagen achter elkaar onder de zonnebank en wij houden dit voor onze klanten in de gaten. Kan ik een zonnebrandcreme voor buiten ook onder de zonnebank gebruiken?
Mooi bruin worden doe je niet in één dag. Door de kleur langzaam op te bouwen, word je steeds sneller bruin en behoud je je mooie kleurtje ook langer. Het is daarom beter om meerdere dagen achter elkaar even te zonnen, dan één dag uren achter elkaar. Extra tip: pak zoveel mogelijk zon mee.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
Gebruik een bronzing poeder om jouw gezicht een bruine gloed te geven. Breng een bronzing poeder met een grote kwast aan over het gezicht, hals en decolleté of kies er voor om het gezicht te contouren. Zorg er voor dat je het product goed blendt voor een natuurlijk resultaat.
Hoe lang blijft de bruine teint behouden? Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd.
Het enige dat werkt om die lelijke witte plek te voorkomen (of te verminderen als je hem al hebt) is namelijk om te bewegen terwijl je onder de zonnebank ligt. Door af en toe te verliggen kunnen er namelijk geen drukpunten ontstaan.
Hoe lang je uiteindelijk onder de zonnebank mag, verschilt per huidtype. Maar we raden je aan om niet langer dan twintig minuten te genieten van de gezellige warmte van de zonnebank. Daarna werkt de bruining namelijk minder efficiënt en kan het voor de meeste huidtypen schadelijk worden.