Net als bij wijn, heb je bij Lillet ook 3 verschillende keuzes: wit, rood of rosé. Je kan 'm puur drinken, on the rocks met een schijfje citrus of in een cocktail.
Serveer 5cl Lillet Blanc in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje sinaasappel. En dat is het!
Dit drankje is zomers en stijlvol, past goed op een terrasje aan strand maar net zo goed in de achtertuin. De Lillet smaakt een beetje naar kruidige vermout, maar de sinaasappelsmaak overheerst. Absoluut het recept om mee te beginnen als je Lillet wilt gaan ontdekken!
In de neus verspreidt Lillet Blanc stroperige zoete aroma's van abrikozen, perziken en een bloemige noot. De smaak is zoet en heeft een rijk olieachtig gevoel - waardoor het de mond bedekt en zijn smaken geeft.
Lillet: chic à la française
Het drankje dat in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux, wordt geproduceerd, bestaat voor 85% uit zorgvuldig geselecteerde wijnen (Sémillon en Sauvignon) en 15% uit zoete en bittere sinaas(appels, schors en schille) die enkele maanden in alcohol werden geweekt.
Het is belangrijk om dat bewaren gekoeld te doen. Maximaal drie maanden. Toch zijn er ook sites te vinden waar wordt gesteld dat het maximaal een maand kan, omdat de wijndrank langzamerhand z'n smaak verliest. Je kunt het in elk geval langer bewaren dan een aangebroken fles witte wijn.
Een Lillet Tonic Rosé kan in slechts 3 stappen gemaakt worden! Serveer 5cl Lillet Rosé in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje limoen voor een frisse en pittige cocktail! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Blanc met Lillet Blanc.
Lillet Rosé is het laatste nieuwe drankje van de Franse aperitiefproducent Lillet, een aperitief die velen zal kunnen plezieren. Lillet staat bekend om zijn kwaliteit en consistentie hierin, het is dan ook voor het eerst in 50 jaar dat het merk een nieuw product op de markt brengt.
Lillet Blanc is een aperitief uit de Bordeaux regio van Frankrijk. Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma's van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Lillet Aperitif - 75CL kopen? Gall & Gall.
De witte vermout (bianco) is fruitig en behoorlijk zoet. Rode vermout (rosso) heeft een bitterzoete kruidensmaak. In Italië drinken ze Vermout als 'Aperitivo'. Aan het einde van de dag om op een terras de laatste zonnestralen nog mee te pakken.
Vermout is een versterkte en gearomatiseerde wijn met een alcoholpercentage tussen de 14,5 en 21% alcohol. Meestal gemaakt van witte druiven. Het bekendste merk is Martini, maar laat die alsjeblieft staan.
De Appletini, Pink Martini en de Pornstar zijn zoet. Ook de hoeveelheid alcohol ligt bij de zoete martini cocktails vaak wat lager. Qua drank gebruik je bij martini cocktails traditioneel gin of vodka.
Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren. We adviseren een vintage port dezelfde dag tot uiterlijk drie dagen na openen op te drinken.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Baileys is de enige roomlikeur dat zijn smaak voor 2 jaar vanaf de dag dat het werd gemaakt, geopend of ongeopend, opgeslagen in de koelkast of niet, bij het niet in direct zonlicht opgeslagen bij een temperatuur van 0-25 graden Celsius garandeert.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Alcohol drijft snel vocht uit het lichaam af. Doordat men regelmatig water tussen de glazen alcohol door drinkt kan men het vocht aanvullen. Hierdoor zal een kater minder hard aankomen en wordt men iets minder snel dronken.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Zo is de Fentimans tonic bijvoorbeeld de ideale match met de VL92 Gin. Maar ook de Rose lemonade en de Elderflower zijn dankbare mixers met Gin. Ginger Beer en Shandy doen het goed in een mix met whisky.
Die Rose Lemonade is gemaakt met behulp van pure Otto rozenolie afkomstig uit de wereldberoemde Rozenvallei in Kazanlak, Bulgarije. Een kleine hoeveelheid van die olie is gemengd met limoensap om een diepe smaak te verkrijgen.