Re: hoe koekjes aan stukjes maken? Ja, ik doe het weleens in de blender. Maar er blijven wel brokken inzitten. Beter is inderdaad gewoon kapotmeppen of in een vijzel.
Verkruimelde koekjes
De oplossing is simpel. Doe een paar koekjes in een plastic zakje en zorg ervoor dat de lucht eruit is. Ga daarna met een deegroller over de koekjes. Resultaat: verkruimelde koekjes.
Het verkruimelen van de koekjes kan uiteraard met een deegroller hier krijg je de kruimels waarschijnlijk niet echt heel erg fijn mee. Voor echte fijne kruimels gebruik je een blender, keukenmachine of de hakmolen van je staafmixer set.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Er zitten 49 kilocalorieën in 1 stuk (10 gram) bastognekoek. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bastognekoek'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (10 gram) bastognekoek, waarvan 0,9 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
De bastognekoek lijkt op speculoos. Het verschil is dat aan het deeg kandijsiroop wordt toegevoegd die tijdens het bakken samen met de suiker karameliseert en de karakteristieke smaak veroorzaakt. En als koekje is de bastogne veel brosser.
Bastogne, krokante en knapperige kandijbiscuit met amandelsmaak. Deze koekjes zijn een ware klassieker. Heerlijk voor bij de koffie of thee, maar ook ideaal om mee te bakken! Gebruik deze koekjes bijvoorbeeld in de bodem van een cheesecake.
De bastognekoek heeft zijn oorsprong in België. De koek is uitgevonden door bakker Paul Parein in 1952. Voor de naam van zijn nieuwe koek liet hij zich inspireren door de stad Bastenaken. De Waalse naam voor deze stad is Bastogne.
Nee. De ingrediënten van Bastognekoeken zijn: tarwebloem 45%, kandijsuiker 20%, plantaardig vet, suiker, kandijstroop, eieren, rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, glucose-fructosestroop, gekarameliseerde suiker, kaneel 0,2%, zout, aroma: vanille. Plantaardig vet zit erin, dus niet dierlijk.
Een bastognekoek is een koekje van zelfrijzend bakmeel, suiker, kandijstroop, eidooier en boter. Voor de smaak is er nog kaneel en kruidnagel in verwerkt.
De meest aangenomen verklaring voor de naam speculaas is dat het voortgekomen is uit het Latijnse woord speculum dat spiegel betekent. De speculaaskoeken werden middels koekplanken in een bepaalde vorm gebakken waardoor ze het spiegelbeeld vormen van de afbeelding in de koekplank.
Ingrediënten: TARWEBLOEM 45,6%, suiker, palmolie, kandijpoeder 10%, fructose-glucosestroop, EIEREN, kandijstroop, rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat), glucosestroop, kleurstof (karamel), kaneel 0,2%, zout, aroma.
Speculaas is iets typisch Nederlands en is gemaakt op basis van het specifieke speculaaskruid. De smaak van onze koekjes krijgen we net door een speciaal bakproces waarbij de suiker in het koekje karameliseert en dit heet dus Speculoos.
Zowel ontbijtkoek als eierkoek zijn niet erg gezond. Beide producten zitten eigenlijk bomvol suiker en bevatten weinig vezels en andere nuttige voedingsstoffen. Een gezonder alternatief is een eigengemaakte kruidcake of bananenbrood.
Peperkoek is een bron van vezels
Ze dragen bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Per dag wordt geadviseerd zo'n 30 tot 40 gram voedingsvezels te eten.
Er zitten 73 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) biscuit, digestive. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'biscuit, digestive'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zitten 189 kilocalorieën in 1 extra groot (40 gram) stroopwafel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'stroopwafel'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
In 1 stuk (7 gram) speculaasje zit: 33 kcal energie. 1,5 gram vet.
Koekjes kun je heel goed invriezen. Zorg dat de koekjes goed luchtdicht verpakt zijn voordat je ze in de vriezer plaatst. Koekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (10 gram) bastognekoek, waarvan 0,9 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Een bastognekoek is gemaakt van zelfrijzend bakmeel, kandijstroop, eidooier, suiker, boter en verschillende specerijen, voornamelijk kaneel en kruidnagel. De specerijen zorgen voor de unieke smaak van de koek. De bastognekoek heeft zijn oorsprong in België. De koek is uitgevonden door bakker Paul Parein in 1952.