Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken.
Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.
"Rijst, kattenbakkorrels en vochtvreters zouden helpen. Klinkklare onzin." Als het vocht weg is, zijn er nog meer problemen. "Er bestaat geen rijst die corrosie (roestvorming) tegen kan gaan.
De rijst zal het vocht langzaam uit het toestel trekken. Nu moet je je gsm zeker 24 uur laten drogen. Laat de ongekookte rijst desnoods zelfs 72 uur zijn werk doen. Indien nodig, vervang je de nat geworden brei door nieuwe.
Waterschade aan je mobiele telefoon vergoedt de verzekeraar alleen als de schade in je woning is ontstaan.
Zo toonde een test van smartphoneverkoper Gazelle aan dat een zakje silicagel, wat vaak bij nieuwe schoenen of tassen zit veel effectiever is. Ook couscous helpt beter om je smartphone te redden dan ongekookte witte rijst.
Probeer minimaal 2 dagen te wachten. Laat het vocht in iPhone dus wegtrekken!
3. Leg het toestel te drogen. Een veelgehoorde tip is dat je je toestel in een bak met rijst moet leggen. De rijst zou effectief zijn om al het vocht uit je toestel te trekken.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 2 meter tot 30 minuten): iPhone 11.
Als je telefoon aan de oplader ligt en in het water valt waarin je ligt, word je min of meer direct verbonden met het lichtnet. Levensgevaarlijk." Je kunt dan namelijk in aanraking komen met 230 volt (netspanning) en 16 ampère (maximale grootte van de hoeveelheid stroom), zegt Hoevenaars.
Als uw iPhone of Lightning-accessoire nat is
Sluit ze pas weer aan als ze helemaal droog zijn. Een iPhone drogen: Tik de iPhone voorzichtig tegen uw hand met de Lightning-connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.
Je kunt uitvinden of een telefoon echt waterschade heeft door bij de hoek van de batterij te kijken. Zit daar een roze of rode cirkel of vierkant? Dan heeft de telefoon waterschade. In het allerergste geval gaat de telefoon verloren.
Is mijn iPhone X volledig waterdicht? Nee, de iPhone is echter alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat je niet actief kunt gaan zwemmen met je iPhone X. Het toestel is wel bestemd tegen een flinke regenbui, ook een korte onderdompeling zal die overleven.
Kosten waterschade reparatie iPhone 11
De totale kosten zitten op 35 euro voor de behandeling van waterschade reparaties. Dit proces kan tot 24 uur duren, waarbij wij eerst alle onderdelen los dienen te halen, handmatig te reinigen en vervolgens zal het 12-20uur geautomatiseerd een reiniging krijgen.
De iPhone XS serie, iPhone 11 serie en iPhone 12 serie zijn allemaal IP68-gecertificeerd. De iPhone 12 serie kan 30 minuten tot 6 meter diep onder water. De iPhone 11 Pro (Max) kan 30 minuten tot 4 meter diep onder water. De iPhone 11 en de iPhone XS (Max) kunnen 30 minuten tot 2 meter diep onder water.
Houd de iPhone ondersteboven en schud voorzichtig. Op deze manier verwijder je vocht dat eventueel in openingen van de iPhone terecht is gekomen. Wrijf de iPhone vervolgens droog met een handdoek, theedoek, keukenrol, trui of een goed absorberende zachte doek.
Als er vocht in de USB-poort wordt gedetecteerd, verschijnt er een foutmelding en wordt het opladen gestopt. Haal in dat geval de stekker van de telefoon uit de lader en veeg het af met een droge doek of schud de telefoon voorzichtig (5-10 keer) met de poort naar beneden om overtollig vocht te laten ontsnappen.
Een waterschade reparatie kan ervoor zorgen dat je telefoon weer de oude wordt! Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste waterschades ontstaan doordat een smartphone in de achterzak wordt gestopt en vervolgens boven de toiletpot eruit valt.
Zo kennen veel smartphones een IP67-certificatie. Hierdoor kunnen zij maximaal een half uur onder water worden gehouden. Dit geldt voor zoet water tot een diepte van één meter. Veel nieuwe smartphone modellen van Samsung en iPhone kennen zelfs een IP68-certificatie.
Als u alle schadegebeurtenissen wilt verzekeren, heeft u een Allrisk-dekking nodig. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon voor val- en stootschade verzekerd is. Waterschade en diefstal wordt hier in de meeste gevallen ook mee gedekt.
De inboedelverzekering vergoedt alleen bij bepaalde schade oorzaken, denk aan schade door brand, inbraak en blikseminslag. Voor het laten vallen van een smartphone bestaat dus geen dekking. Ook als de smartphone door een onverklaarbare reden op de grond valt en beschadigd raakt, is er geen dekking.
Do: Kies voor de aansprakelijkheidsverzekering van de ene partij of de inboedelverzekering van de ander. Don't: Kies niet zomaar een verzekering, zoek eerst uit wat de dagwaarde van het beschadigde voorwerp is.