Trim het schaamhaar zonder de huid aan te raken. Neem een bad met warm water en breng daarna een heldere scheergel aan. Haal voorzichtig en zachtjes je scheermes over de strakgetrokken huid. Spoel de resten scheergel af en dep je testikels zachtjes droog.
Kan ik scheerschuim of -gel gebruiken bij het scheren van mijn schaamhaar? Ja, het is aanbevolen om scheerschuim of transparante scheergel te gebruiken bij het scheren van je schaamhaar om de huid te hydrateren en te beschermen tegen irritatie.
Geen tijd om je nat te scheren? Je kunt je altijd droog scheren, zonder scheerschuim. Een scheerapparaat met roterende bladen kan je snel schone en comfortabele resultaten geven zonder schuim, crème of water.
Geen scheerschuim gebruiken.
Hoeveel haast je ook hebt, gebruik een scheergel of creme om je huid en haartjes zacht te maken. Scheren zonder scheerschuim, of met gewone zeep, vergroot de kans op huidbeschadiging.
1. 'Schaamhaar beschermt je tegen SOA's' Dat je schaamhaar je beschermt tegen het krijgen van SOA's, is absoluut niet waar. Sterker nog: je schaamhaar kan zelfs een bron van bacteriën zijn, waardoor je kans op het oplopen van SOA's juist groter wordt.
Schaamhaar beschermt je vagina
Niet alleen voor het uitzicht, maar ook omdat het je vagina helpt beschermen tegen dingen die ermee in contact kunnen komen. Als je kaal bent daar beneden, kunnen bacteriën er gemakkelijker aan.
Nadelen van nat en droog scheren
Het scheermesje kan aan de haartjes trekken, vooral als deze langer zijn en je geen scheergel gebruikt. Je moet zelf exfoliëren om te zorgen dat je huid er gezond uitziet. Als je niet weet hoe je nat moet scheren, is de kans op wondjes en sneetjes groter.
Het beste is om voor het scheren eerst een warme douche te nemen.Het warme water en de stoom verzachten de huid en baardharen. De zachte baardharen zijn een stuk makkelijker af te scheren. Om scheerirritatie te voorkomen is het goed om de huid regelmatig te scrubben en diep te reinigen met een cleanser.
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.
Bacteriën houden namelijk van warme en vochtige plekjes, dus jouw schaamhaar vinden ze heerlijk. Daarnaast kan zweet nergens naartoe als je veel schaamhaar hebt. Door je schaamhaar te scheren of weg te halen, geef je bacteriën minder kans om zich tussen de haren te nestelen.
Tegen de haargroei in scheren kan voor een gladder resultaat zorgen, maar is bij je bikinilijn niet zo'n heel goed idee. Dit kan irritaties, bultjes en ingegroeide haartjes veroorzaken. Scheer dus met de haartjes mee en trek je huid zo veel mogelijk strak om wondjes te voorkomen. Spoel je scheermesje.
80 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen verwijdert gedeeltelijk hun schaamhaar.
Maak de haren nat: gebruik lukewarm water en/of een beetje scheerschuim. Het beste scheer je de edele delen tijdens of na het douchen. Scheren: Werk van boven naar beneden. Begin met de schaamstreek, dan je ballen en eventueel de zijkant van jouw snikkel.
Voor de schaamstreek adviseren wij om het gewone multiblade cartridge scheermes van bijvoorbeeld Gillette of Raz*War te gebruiken.
Nu je weet hoe je je schaamstreek kunt scheren of trimmen, moet je hem niet verwaarlozen. Verzorg je schaamstreek om de 7-12 dagen, of zo vaak nodig, om alles netjes te houden.
Gebruik alleen een ongeparfumeerde en parabeenvrije scheercrème, scheerzeep, scheergel of scheerschuim. Breng scheercrème of scheerzeep aan met behulp van een scheerkwast met zachte synthetische haren.
Harsen of scheren? Omdat haren langzaam groeien, is elke dag scheren dus helemaal niet nodig. Het is zelfs het beste voor je huid om een paar dagen te wachten zodat het de tijd heeft om te herstellen. Als je het doet, doe het dan goed.
Meisjes krijgen al vroeg in de puberteit meer lichaamsbeharing, vooral onder de oksels, in de schaamstreek en op armen en benen. Vanaf een jaar of tien kan er al schaamhaar gaan groeien, soms zelfs nog eerder. Eerst zijn dit lichtgekleurde haartjes, daarna worden ze langer, donkerder en gaan ze krullen.
Dit kan jij na je eerste 'manscaping' verwachten. Je bent niet de enige die z'n haren knipt op een plek waar de zon niet schijnt. Uit een onderzoek van de Indiana University blijkt dat 95 procent van de mannen en vrouwen kiest voor schaamhaar scheren, waxen of een andere manier van manscaping.
Grofweg is dit tussen het 12de en 18de levensjaar, maar het kan ook voor of na deze leeftijden zich ontwikkelen. Dit is sterk per individu afhankelijk, maak je dus ook geen zorgen als jij eerder of later gezichtsbeharing krijgt dan anderen in jouw omgeving.