Kibbeling is natuurlijk het lekkerst als u het direct na het bakken gaat eten, maar als u nog niet gelijk aan tafel gaat kunt u de gebakken Kibbeling ook heel gemakkelijk weer opwarmen.
Kibbeling opwarmen in de oven
Doe de kibbeling in een ovenschaal eventueel op wat bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de kibbeling in de oven voor zo'n 6 minuten. Draai de kibbeling daarna en laat het nog even 2 minuten nawarmen.
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren. Niet opnieuw frituren.
In de koelkast kun je een lekkerbekje of de restjes daarvan maximaal twee dagen bewaren. Hierbij is belangrijk dat de restjes in een goed afgesloten verpakking in de koelkast worden geplaatst. Daarnaast mogen de restjes of de lekkerbek niet méér dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
BEREIDINGSWIJZE. Oven: Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Leg de diepgevroren kibbeling op bakpapier op een bakplaat en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 14 minuten bakken.
Gegrilde produkten zoals gegrilde borrelhapjes, karbonades, drumsticks, bouten, kippeling en hele kippen kunnen het beste opgewarmd worden in de airfryer of in de heteluchtoven. Zo worden ze goed warm en het velletje wordt lekker krokant. Zet de airfryer op 180 graden en verwarm de kip ongeveer 8 tot 10 minuten.
U kunt overigens de Kibbeling ook goed warm maken in een droge koekenpan. De vis alleen maar even kort doorwarmen is voldoende. In de magnetron wordt vis vaak een beetje droog omdat het vocht in de vis snel verdampt. Als u de vis tóch in de magnetron wilt verwarmen, doe dit dan maar kort.
Vis opwarmen
Heeft u gebakken vis koud gekocht of is het afgekoeld voordat u thuis bent? Zet het 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (circa 180 °C) of warm het even op in de koekenpan. De vis blijft zo heerlijk knapperig en is snel klaar voor gebruik.
De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant. Wij raden de magnetron af, de vis verliest zijn krokante laagje.
Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn 2 dagen houdbaar.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Kibbeling kan niet door iedereen gegeten worden. Het bevat vis, tarwe en mosterdzaad, hier kun je allergisch voor zijn. Het eten van deze allergenen kan dan zorgen voor verschillende klachten van je huid, luchtwegen, of maagdarmkanaal. Daarnaast kan het vochtophopingen of een plotselinge shock (anafylaxie) veroorzaken.
Bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Bewaren. Gegrilde producten kunnen 5 dagen in de koelkast bewaard worden of worden ingevroren in de meegeleverde verpakking.
Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis (kibbeling en paling) drie maanden.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
De magnetron genereert microgolven, terwijl de airfryer convectiewarmte gebruikt. Met de magnetron worden microgolven opgewekt die de watermoleculen in het voedsel tot trilling brengen. Airfryers bevatten een verwarmingsspiraal die de lucht in het apparaat sterk opwarmt en daarmee ook het eten dat erin zit.
Hoelang de visfilet in de magnetron moet, is afhankelijk van de dikte. Zwaardere filets zoals zalm of kabeljauw moeten ongeveer 4-5 minuten in een magnetron van 1000 watt, terwijl dunnere filets zoals tilapia ongeveer 3 minuten de tijd nodig hebben.
Gebakken vis gezond? Gepaneerde vis, bijvoorbeeld kibbeling, is minder gezond dan vis zonder krokant laagje. Natuurlijk zitten er nog steeds goede voedingsstoffen in de vis, maar door het bakken in vet of boter, wordt er ook veel vet opgenomen. Dit maakt gebakken vis een minder goede keuze.
Een lekkerbekje is natuurlijk het lekkerst als u direct na het bakken gaat eten. Maar als dit niet mogelijk is, kunt u het lekkerbekje ook heel gemakkelijk weer opwarmen. ± 5 minuten in een voorverwarmde oven of eventjes kort voorverwarmen in een droge koekenpan. In de magnetron is niet aan te raden.
In kibbeling zit vaak koolvis, alaska pollak of kabeljauw. Hierin kunnen schadelijke stoffen zitten zoals kwik en dioxine, wat gevaarlijk kan zijn voor je ongeboren baby. Je kunt deze vis daarom 1 keer per 2 weken veilig eten.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Het gebruik van de Kippiepan is hartstikke eenvoudig. Twintig minuten voor je de gasten verwacht steek je de stekker in het stopcontact en zet de pan op stand 2, een beetje water toevoegen en wachten maar. Om de 5 minuten schep je de inhoud van de pan iets om en zo wordt alles mooi warm zonder dat het aanbrand.