Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist. Heb je een vriezer met lade is dat ongeveer 2 maanden. Ontdooien mag gewoon in de verpakking.
Stop ze in Tupperware doosjes, en bewaar ze op een donkere, koele plaats. Zet bij voorkeur geen verschillende koffiekoeken bij elkaar: chocoladebroodjes bij chocoladebroodjes en gebakjes bij gebakjes. Zo zorg je ervoor dat de smaken goed blijven en ze niet te snel uitdrogen!
Een boterkoek is tot wel 3 maanden in de vriezer houdbaar
Je kunt de boterkoek tot drie dagen in de koelkast bewaren.
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
in de koelkast bij 3°C plaatsen. Vervolgens bij -18°C in de diepvries bewaren tot een kerntemperatuur van -8°C is bereikt.
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.
Bak de kruidkoek een uur op 150C. Laat 'daarna iets afkoelen voor je 'uit het blik haalt en verder laat afkoelen. Vers en net afgekoeld is 'ie het allerlekkerst, maar heb je wat plakken over dan kun je die prima invriezen voor later!
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Kun je appeltaart in bakblik, vershoudfolie of aluminiumfolie in de vriezer bewaren? Zeker! Wij adviseren om bakblik achterwegen te laten. Wanneer je de appeltaart in stukken hebt gesneden kun je ze het beste apart in huishoudfolie wikkelen om ze vervolgens in luchtdichte plastic verpakking in de vriezer te plaatsen.
Vlaai, afgesloten in bij voorkeur een taartdoos, kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren. Bewaar je de vlaai, of een stukje vlaai, op een bordje zonder dat dit is afgedekt, kun je het nog een dag bewaren. Als de vlaai is ingevroren, dan kun je de vlaai tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Heerlijk! Je kunt de gevulde koeken na het vormen (en dus voor het bakken) ook invriezen. Dan hoef je ze de volgende keer alleen nog maar af te bakken! Reken als je de koeken bevroren in de oven doet zo'n 3-5 minuten extra baktijd.
Bakpapier. Fruitsoorten zoals bessen, kersen, perziken, pruimen en nectarines zijn prima in te vriezen.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Biscuits kun je het beste binnen 3 dagen verwerken in een taart. Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed.
Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Oranjekoek kun je in de vriezer tot drie maanden bewaren. Dat is iets langer dan in de koelkast, want in de koelkast kan de koek twee maanden bewaard worden. Vanzelfsprekend moet de koek dan wel afgesloten bewaar worden.
Verpak de cake luchtdicht in plasticfolie voordat je hem in de vriezer doet. Je kunt de cake ook in plakjes snijden en de plakjes cake invriezen in plasticfolie. Zo kun je de plakjes versgebakken cake makkelijk ontdooien wanneer je er zin in hebt. Cake blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.
Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen. Verpak de appeltaart luchtdicht. In de vriezer blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).
Waarin kan je levensmiddelen het beste invriezen? Diepvrieszakjes, aluminiumfolie, kunststof bakjes of koudebestendig glas. Belangrijk is dat het luchtdicht en in kleine porties gebeurt. Zo hebben bacteriën geen kans!
Bewaaradvies voor dit geopende product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt.
Het gerecht laat zich prima invriezen, dus het surplus kun je in mooie porties in de diepvries kwijt.
Ook broodjes met een krokante korst (pistolets, piccolo's, ...) kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C. Let wel: eenmaal ontdooid, mag je brood niet opnieuw ingevroren worden.
Wie cupcakes graag versiert met glazuur, chocolade, spikkels… heeft twee opties: je kan enkel de cakejes invriezen en dan leuk decoreren wanneer je ze ontdooit; of je kan het geheel invriezen. Hoe goed dat lukt, hangt af van de topping. Uitproberen is de boodschap.
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer.
Mag je room invriezen? Restje room over? Bewaar het in de diepvriezer en laat voor gebruik ontdooien in de koelkast. Opkloppen lukt daarna niet meer (in het geval van slagroom) maar de room is wel nog perfect bruikbaar in saus of soep.