Bak de bevroren vis niet, maar leg hem in de oven of op de barbecue. Als je de vis meteen erna bereidt, komt ook je microgolfoven van pas. Gebruik de ontdooifunctie en haal de vis eruit als hij nog koud aanvoelt.
Mocht je haast hebben kun je de vis ontdooien in de magnetron met de ontdooifunctie. Wees echter voorzichtig en controleer regelmatig de vis om te voorkomen dat deze begint te koken. Gepaneerde vis: deze vis kun je het beste bevroren bakken of frituren (vóór het frituren de vis afkloppen).
Bakken, pocheren of stomen zijn de beste methoden om vis te koken als u het ontdooiproces overslaat. Vermijd panfrituren, omdat de vis te veel water kan afgeven of het vlees niet gelijkmatig gaar wordt . Als u een recept volgt, kunt u een paar minuten toevoegen om ervoor te zorgen dat de bevroren vis volledig gaar is.
Bestrijk beide kanten van bevroren vis met olijf-, koolzaad-, pinda- of druivenpitolie. Leg de vis in een verwarmde pan en bak, zonder deksel, ongeveer 3 minuten, tot hij bruin is. Draai de vis om, breng op smaak met kruiden en dek de pan goed af. Zet het vuur lager en bak nog 6 tot 8 minuten tot hij helemaal ondoorzichtig is.
Door niet eerst te ontdooien geef je schadelijke bacteriën minder kans om te groeien. Ook blijven vitamines op deze manier beter in het product. De magnetron maakt gebruik van zogenaamde microgolven.
Geen paniek! Er is allereerst de tijdswinst bij het klaarmaken, maar bevroren zalm bereiden in de oven houdt ook belangrijke voordelen in vergeleken met bereiding in de pan. Er komen minder onaangename geurtjes vrij bij de bereiding en je kan de kerntemperatuur beter controleren.
Het lekkerst als u het rechtstreeks uit de vriezer in de oven bakt . - Verwarm de oven voor. - Leg het op een bakplaat in het midden van de oven. - Bak het tot het knapperig en goudbruin is.
Vis ontdooien: de allersnelste manier
Vul de kom met koel water (niet warmer dan 5°C om bacterievorming te voorkomen) en leg iets op het zakje om het onder water te houden. Vervang het water om de 10 minuten totdat de vis ontdooid is. Daarna verwijder je 'm uit het zakje en bereid je 'm meteen.
Je kunt een knapperig vel krijgen als je bevroren zalm in minder dan 10 minuten in de pan bakt , wat dit een van de beste manieren maakt om zalm te koken vanuit bevroren toestand. De sleutel tot het bakken vanuit bevroren toestand is om de vis eerst half te koken, zodat het ijs op het oppervlak van de filet smelt voordat je de zalm met de velkant naar beneden dichtschroeit.
Het is waar, dat doe je niet! Je kunt het ontdooiproces helemaal overslaan en bevroren vis rechtstreeks uit de vriezer koken . Je moet een paar minuten toevoegen aan de kooktijd in je recept om het gebrek aan ontdooien te compenseren, maar je kunt vis rechtstreeks uit de vriezer pocheren, stomen, bakken, grillen of grillen!
Vul een kom of grote schaal met koud water en leg de ingepakte vis erin. Afhankelijk van de dikte van de vis is 'ie binnen 1 of 2 uur ontdooid. Ververs het water halverwege. Gebruik zeker geen warm water.
LET OP: Frituur niet vanuit bevroren toestand, tenzij u bewerkte, verpakte zeevruchten gebruikt die speciaal voor die procedure zijn ontworpen ; volg de instructies op de verpakking. Als u bevroren zeevruchten plaatst zonder ze volledig te ontdooien en uit te laten lekken, kan de olie gaan spugen, koken en overlopen.
Er is niet veel nodig om bevroren kabeljauw te bakken; het enige dat u hoeft aan te passen is de kooktijd . Terwijl verse kabeljauw 15 minuten nodig heeft, duurt bevroren kabeljauw ongeveer 20 tot 25 minuten. Verwarm de oven voor op 425˚F. Kruid uw kabeljauw naar wens of maak een snelle saus.
Geen tijd gehad om je pangasius te ontdooien? Vrees niet, je kan pangafilets en -steaks bevroren bereiden!
Gezond visje
In principe maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, vis uit de diepvries en vis in blik zijn allemaal goed voor je. Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij gezouten vis moet je denken aan gerookte zalm, gerookte paling of ansjovis.
Bak de bevroren vis niet, maar leg hem in de oven of op de barbecue. Als je de vis meteen erna bereidt, komt ook je microgolfoven van pas. Gebruik de ontdooifunctie en haal de vis eruit als hij nog koud aanvoelt.
Dit komt omdat bevroren vis de neiging heeft om veel vocht af te geven tijdens het koken , dus pan-shrimp is niet aan te raden. In plaats van dat de vis bruin wordt in de pan en knapperig wordt, stoomt het water dat vrijkomt tijdens het koken de vis en voorkomt dat deze bruin wordt. Houd het in plaats daarvan bij bakken, grillen, stomen of pocheren.
Kun je bevroren tonijn bakken? Laat bevroren tonijn ontdooien voor het bakken. Haal het een avond van tevoren uit de vriezer en leg afgedekt op een bord in de koelkast. Zo blijft de vis vers.
U kunt vis zonder vel of met vel roosteren, maar zorg ervoor dat u de velkant naar beneden legt als deze dat heeft. Als u bevroren vis roostert, kookt u deze 20-25 minuten . Als u verse of ontdooide vis roostert, kookt u deze 15 minuten. De vis is gaar als deze volledig ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Gepaneerde vis maken van bevroren vis
Ik heb de kabeljauwdelen licht ingeolied en op een stevige bakplaat gelegd die bestand is tegen hoge temperaturen. Daarna heb ik ze op 230°C gebakken, tot ze bijna gaar waren (ongeveer 10 minuten).
En helaas, hoe goed je kruiden en marinades ook zijn, de textuur van een papperige vis maakt elke maaltijd onaangenaam. Een goede manier om dit te voorkomen is om de vis langzaam te laten ontdooien in de koelkast gedurende de nacht . Ontdooi de vis niet op het aanrecht, want dat zal bacteriën de kans geven om op je maaltijd te groeien.
Dus je wilt zalm bakken voor het avondeten, maar bent vergeten om het uit de vriezer te halen om het te laten ontdooien. Je vraagt je af: "Kun je zalm bakken vanuit bevroren toestand?" Het antwoord is ja! Het bakken van bevroren zalm, net als het bakken van bevroren zalm, is een eenvoudige manier om je vis te eten zonder te wachten tot het ontdooid is.
Leg de bevroren vis op een stuk aluminiumfolie en breng eventueel olie aan. Vouw de flappen van de folie omhoog en leg het pakketje in de oven. Laat de vis in ongeveer 20 minuten op 220 graden Celsius gaar worden.
De beste manier om zalm snel te ontdooien is deze afgesloten zak in koud water zo' n 20 minuten te laten ontdooien. Heb je meer tijd? Haal de zalm dan 24 uur voor bereiding uit de vriezer en leg in de koelkast. Dep het eventueel overtollige water van de vis en deze is klaar voor bereiding!