Met sommige kaartlezers van andere banken kunt u aanmelden in Easy Banking en verrichtingen uitvoeren. Mogelijk geeft zo'n kaartlezer een elektronische handtekening van minder dan acht cijfers. Voeg in dat geval per ontbrekend cijfer een nul toe aan het begin van de handtekening (bv. 00012345).
U kan een eID kaartlezer aanschaffen in bijna alle winkels of online webshops die computers, multimedia of elektro verkopen. De kaartlezers die sommige banken aanbieden voor internetbankieren kunnen ook als eID kaartlezer gebruikt worden.
De Digipass geeft een cijfercode (token) weer, die eveneens door de computer van de bank berekend wordt. De computer van de bank en uw Digipass werken op precies dezelfde manier. Ze hebben allebei een interne klok die gelijkloopt. Daarnaast beschikken ze over hetzelfde serienummer en algoritme.
Altijd je kaartlezer of smartphone bij de hand
Maar dat is binnenkort verleden tijd. Door de nieuwe Europese richtlijn zal je je betaling altijd moeten "tekenen". Dat kan met je kaartlezer of je smartphone.
Ga naar een openbare computerruimte. Deze is vaak ingericht in een publieke ruimte zoals een bibliotheek, het OCMW of het gemeentehuis. Indien de openbare computerruimte over een computer beschikt die uitgerust is met een eID kaartlezer en de nodige software, kan u deze gebruiken.
Hebt u geen eID en wenst u toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar u kan ook terecht bij een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
Als u geen eID hebt en u wil toegang tot het omgevingsloket, dan kunt u toegang krijgen via de app itsme®. U kunt deze app zelf activeren via een bankkaart van de partnerbanken van itsme®. Dat zijn Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. U hebt daarvoor een kaartlezer nodig.
De OneSpan Digipass 905 Basic is de meest verkochte eID kaartlezer (USB-identiteitskaartlezer). Geschikt voor alle eID-toepassingen.
Belangrijk: installeer en activeer eerst uw Belfius Mobile-app op uw nieuwe toestel alvorens itsme opnieuw te activeren. Registreer je opnieuw in de itsme-app. Registreer je op dezelfde manier als de voorgaande keer, bv. opnieuw via Belfius als je dat de voorgaande keer ook gedaan hebt.
Als er problemen zijn tijdens het betalen met Bancontact check dan of alle velden correct ingevuld zijn: De naam moet in het betaalscherm precies zo ingevoerd worden zoals op de kaart vermeld staat. Het kaartnummer zijn de eerste 17 cijfers (4 keer 4 cijfers en 1 cijfer apart) op de kaart.
Om via Maestro online te kunnen betalen heeft u een 12-cijferig kaartnummer nodig. Dit nummer wordt door de Nederlandse banken nog niet aan klanten verstrekt. Daardoor is het voor Nederlandse houders van een betaalpas nog niet mogelijk om online via Maestro te betalen.
Je kunt eenvoudig en gratis een nieuwe kaartlezer aanvragen. Je oude kaartlezer lever je in bij je KBC-bankkantoor. Daar ligt ook altijd een nieuwe kaartlezer voor je klaar.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassier om hulp.
De eID is een elektronisch identiteitsbewijs (met chip) waarmee u elektronische verrichtingen kan uitvoeren. U kan de eID onder andere voor het volgende gebruiken: identificatie bij verschillende instanties. elektronische documenten ondertekenen.
De eID kaartlezer wordt niet als een smartcardlezer herkend door uw besturingssysteem. Oplossing: Controleer of uw kaartlezer wordt herkend in Apparaatbeheer. Er is een probleem met de "Smartcard service" van Windows. Oplossing: Controleer of de "Smartcard service" actief is.