Hoe het NIET moet: * Laserbehandeling: Aangezien donshaar doorgaans licht van kleur is, valt het zeer moeilijk te verwijderen met een laserbehandeling. De lasers gaan namelijk op zoek naar donkere haren.
Epileren is verreweg de meest snelle manier om donshaartjes te verwijderen. Ik was altijd bang dat je door epileren haarzakjes activeert waardoor er op andere plekken nieuwe haren groeien, maar gelukkig blijkt dat spookverhaal niet te kloppen. Haren groeien alleen onder invloed van hormonen.
Volgens dermatoloog Jetske Ultee klopt het dat je donshaartjes en dode huidcellen verdwijnen met scheren, maar kun je dit effect prima bereiken met een peeling. Ze raadt vrouwen af hun gezicht te scheren. "Vooral vrouwen met een gevoelige huid moeten dit niet doen", vertelt ze.
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Bij een laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om gezichtsharen te verwijderen. Het verwijderen van die haren in het gezicht begint bij het afgeven van een lichtbundel. Deze lichtbundel is intensief en verwarmt de haartjes, waardoor de haarzakjes vernietigd worden.
Er zijn minimaal een aantal follow-up behandelingen nodig om het beste uit laser ontharen te halen. Het exacte aantal laserbehandelingen varieert per persoon. De meeste mensen hebben vier tot zes lasertherapie sessies nodig.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Dermatoloog Patel vertelde HLN dat je lichaam tijdens de eisprong wat meer van het mannelijk hormoon testosteron aanmaakt. Hierdoor kan er bij een vrouw haar gaan groeien op plekken waar dat normaal gesproken niet gebeurt, bijvoorbeeld op de bovenlip, nek en jawel: de kin.
Scheren en knippen van haartjes op de bovenlip en kin
Bij het scheren en knippen van haren blijft de wortel van de haar in de huid zitten. Een snelle en goedkope methode. Een nadeel is dat de haar snel aangroeit en opkomende haartjes dikker aanvoelen.
Iedereen heeft donshaartjes (ook wel peach fuzz) in zijn of haar gezicht, maar bij de een is het wat heftiger dan de ander. Zeker als je wat ouder wordt krijg je meer donshaartjes, maar je kan ook op jongere leeftijd gewoon wat meer haartjes op je gezicht hebben.
Epileren. Misschien wel de meest voor de hand liggende optie: het pincet. Epileer de donsharen boven je lip met precisie. Het haarzakje wordt verwijderd waardoor je gegarandeerd drie weken verlost bent van je 'snor'.
De ontwikkeling van de haren
Elk lichaam is bedekt met donshaar oftewel vellushaar. Donshaar is doorgaans dun, zacht, kleurloos en nauwelijks zichtbaar. Bij de geboorte hebben we alleen terminaal haar op het hoofd.
' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden. Echter om het resultaat bij te houden komen de meeste cliënten 1x per jaar minimaal een of drie behandelingen herhalen.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Haren verwijderen
Zo kun je haren epileren. Hierbij wordt de haar onder het huidoppervlak verwijderd en uit het haarzakje weggehaald. Dit wordt gedaan met een pincet, epileerapparaat, hars of suikermengsel. Ontharen kan ook door de haar vanaf de huidoppervlak te verwijderen door het te scheren.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.
De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser.