Buitenspel geldt alleen nog ná die lijn, in een vergroot 16-meter gebied. Als voordelen zien lezers dat het speelveld langer wordt (meer ruimte om tot aan het buitenspelvak aan te vallen) en dat grensrechters minder moeten draven langs de lijn.
Je staat buitenspel als je dichter bij de doellijn van de tegenpartij bent dan de bal én de voorlaatste tegenstander. De laatste tegenstander is meestal de doelvrouw, dus om safe te zijn moet je zorgen dat er dan nog 1 verdedigster tussen jou en haar staat voordat je de bal krijgt aangespeeld.
Op de eigen helft kan een speler namelijk nooit buitenspel staan. Als de bal uit het veld is geweest kan een speler eveneens geen buitenspel staan. Dit geld bij een inworp, een hoekschop, maar ook bij een keepersuittrap vanaf de grond. In buitenspelpositie staan is niet tegen de regels.
Een speler staat in buitenspelpositie als deze zich dichter bij de achterlijn van de tegenstander bevindt dan de bal en de vóórlaatste tegenstander. Dit geldt niet wanneer de speler zich op zijn speelveldhelft bevindt. De laatste twee tegenstanders kunnen zowel een veldspeler en de doelman, als twee veldspelers zijn.
Op zich is buitenspel staan niet tegen de regels. Het is pas strafbaar als een medespeler de bal naar de speler met de buitenspelpositie speelt en deze speler; de bal raakt. een tegenstander (bijvoorbeeld de keeper) hindert in zijn spel.
Een paar andere beslissende aspecten van buitenspel zijn: een speler kan niet buitenspel staan op zijn eigen helft; een speler kan niet buitenspel staan als hij of zij de bal rechtstreeks ontvangt uit een inworp, doeltrap of hoekschop. Buitenspel is echter nog steeds mogelijk vanuit een vrije trap.
Reacties. De buitenspel positie gaat niet om de laatste maar om de voor laatste speler. Als de keeper verder naar voren loopt dan een andere speler dan geld die andere speler als de laatste en de keeper als voor laatste. Een speler staat dan dus buitenspel wanneer hij tussen die laatste speler en de keeper staat.
Het nadeel van de tweedimensionale lijn is dat deze geen lichaamsdelen kan beoordelen die zich niet op de grond begeven. Denk bijvoorbeeld aan een knie, schouder of hoofd; lichaamsdelen waarmee voetballers een doelpunt kunnen maken en dus meetellen bij de beoordeling of een speler buitenspel staat of niet.
Invloed nieuwe handsregel. Sinds het seizoen 2020/2021 is het duidelijk welk deel van de arm de bal mag raken zonder dat het hands is. In de spelregelwijziging van de KNVB staat dat “de 'arm' eindigt bij de onderkant van de oksel”.
Sinds de intrede van de VAR moet er steeds gewacht om de vlag in de lucht te steken, zodat de videoscheidsrechter een lijn kan trekken bij buitenspel.
Voetbal wordt gespeeld met de voeten, maar ook het hoofd wordt gebruikt, benen, borst en schouders. Een bal met handen of armen raken mag niet, behalve de keeper, die mag in het eigen doelgebied wel de handen gebruiken. Voebal is een spel waar veel en goed moet worden samengespeeld.
De toss is een simpele lotingsprocedure waarbij er een muntstuk in de lucht wordt gegooid. De scheidsrechter vangt vervolgens de munt op en legt deze op zijn hand. Vervolgens kan de muntkant of de kopkant bovenop liggen. De aanvoerder die het juiste antwoord heeft geraden mag de speelhelft kiezen.
Bij deze sport strijden twee ploegen van elf spelers tegen elkaar, het doel is om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. De bal mag met alle lichaamsdelen worden aangeraakt, behalve met de armen en handen. Normaliter zal het spel worden begeleidt door één scheidsrechter, plus twee grensrechters.
Er is een fout opgetreden.
met een gedeelte van elke voet op of achter de zijlijn staat; de bal met beide handen vasthoudt; de bal inwerpt van achter het hoofd en daarboven loslaat; de bal inwerpt vanaf de plaats waar deze het speelveld heeft verlaten.
De uitdrukking buitenspel is een term uit het voetbal. Een speler staat in buitenspelpositie als deze dichter bij de achterlijn van de tegenstander staat dan de bal en de vóórlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Dit geldt niet wanneer de speler zich op zijn eigen speelveldhelft bevindt.
Onderkant oksel de grens tussen hands en niet-hands
Het gebied tussen de schouder en de rest van de arm is nu echter officieel afgebakend. De grens loopt tot aan de onderkant van de oksel: komt de bal daarboven, is het geen hands en komt de bal daaronder is het wél hands.
Neres ontsnapte niet aan rood, nee, het is volgens de nieuwe regelgeving ook helemaal geen rood. Wij verzinnen dit niet, dit zijn de woorden van de scheidsrechterscoördinator van de KNVB. Natrappen mag tegenwoordig, als je het maar zachtjes doet. Dan volgt hooguit geel.
Van hands of handspel bij voetbal is sprake als een veldspeler de bal opzettelijk met de hand of met de arm speelt of raakt. Wanneer de bal de schouder of andere lichaamsdelen raakt, is het nooit hands.
Een doelman, doelverdediger of keeper (vrouwelijk doelvrouw, doelverdedigster of keepster) is bij voetbal een speler die moet voorkomen dat de bal in het eigen doel terechtkomt. Een voetbalelftal heeft altijd één doelman in het veld staan.
WANNEER BESTRAFFEN ? WANNEER GEEL OF ROOD ? Het belangrijkste is dat er pas sprake is van 'hands' als de bal opzettelijk met de hand of arm wordt gespeeld. Dit geldt uiteraard niet voor de doelman in zijn eigen strafschopgebied.
Wanneer te vlaggen (buitenspel)
Steek eerst de vlag recht omhoog en vervolgens: -Voor een speler aan de andere zijde van het speelveld houdt u de vlag schuin omhoog. -Voor een speler midden op het speelveld houdt u de vlag horizontaal -Voor een speler het dichts bij u houdt u de vlag schuin naar de grond.
De belangrijkste vraag wat is de definitie van buitenspel: * Als speler sta je buitenspel wanneer je dichtbij de achterlijn van de tegenstander staat dan bal en voorlaatste tegenstander (niet op eigen helft). Je mag zolang in buitenspelpositie staan als je wilt!
De KNVB verwoordt buitenspel als volgt: een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien enig deel van zijn hoofd, lichaam of voeten op de helft van de tegenpartij is (m.u.v. de middenlijn) én hij dichter bij de doellijn van de tegenpartij is dan zowel de bal als de voorlaatste tegenstander met enig deel van zijn ...
Directe vrije trappen worden gegeven wanneer er een overtreding wordt begaan op een speler. Deze vrije trap mag rechtstreeks in de goal worden geschoten door de speler die de bal neemt.