U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Kijk hiervoor bij Zo werkt online overschrijven. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven.
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn is niet mogelijk. Deze dienst levert Albert Heijn niet. Ook niet als er een Post NL locatie aanwezig is waar u pakketten kunt versturen. Kies daarom een van de andere opties om uw kenteken over te schrijven.
Kenteken overschrijven: hoe werkt het? Let op: een kenteken overschrijven kan alleen als je ten minste 18 jaar bent en in Nederland woont. Ga naar een PostNL-punt bij jou in de buurt. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen.
Overschrijven bij een RDW kentekenloket of postkantoor:
in sommige (grote) steden kun je kentekenloketten vinden die open zijn tot 21.00 uur. Je kunt je kenteken ook laten overschrijven bij een postkantoor. Meestal zijn de postkantoor punten in een supermarkt tot later in de avond geopend.
Je kunt je auto online via de RDW website overschrijven (inloggen met je DigiD). Je kunt naar een PostNL servicepunt in een supermarkt of winkel die op zondag geopend is. Denk aan een Jumbo, Primera of Cigo. Op de website van PostNL vind je een overzicht waar je op zondag terecht kan voor het overschrijven van je auto.
Klanten kunnen nu bijvoorbeeld ook in de bouwmarkt terecht voor het op- of afhalen van post en pakketten, het kopen van postzegels of het overschrijven van een kentekenbewijs.
Ga je je auto overschrijven bij de PostNL, Kentekenloket of de RDW? Dan zijn de kosten bij elke locatie 10,10 euro.
Ga naar een Kentekenloket in de buurt en laat de auto overschrijven. Hier zijn kosten aan verbonden. Meestal betaalt de koper, maar je kunt ook afspreken om de kosten te delen of om als verkoper de kosten te betalen.
Er zijn genoeg plekken in de buurt waar je dit kunt doen. Bijvoorbeeld bij je lokale supermarkt: Jumbo, Albert Heijn of de Plus. Of bij de kantoorboekhandel, zoals Bruna, AKO of Primera. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en denk aan de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs.
Als verkoper hoef je niet per se bij de overschrijving aanwezig te zijn, maar het is wel verstandig om mee te gaan. Kun je zelf niet, dan kun je ook iemand anders sturen. Het gaat er vooral om dat je erop toeziet dat de koper de auto daadwerkelijk op zijn naam laat overschrijven.
Een auto overschrijven op zaterdagen is tegenwoordig gewoon mogelijk. Postkantoren zijn ook op zaterdagen geopend. Wilt u echter op zondag het kenteken laten overschrijven, dan is het goed om van tevoren te controleren of het dichtstbijzijnde postkantoor ook op zondag geopend is.
Aan het eind van het proces betaal je via iDeal de tenaamstellingskosten van €10,75. De auto is pas overgeschreven als de betaling is verwerkt. Doorgaans gaat dit zeer snel, maar in sommige gevallen dan dit een paar uur duren.
Om een auto over te schrijven heb je een paar documenten nodig: een geldig legitimatiebewijs, een kentekenbewijs en een tenaamstellingscode. Dit kan je paspoort zijn, maar ook een identiteitskaart of rijbewijs. Het kentekenbewijs is verplicht voor het overschrijven van de auto. De verkoper moet deze meenemen.
Kenteken overschrijven zondag bij kentekenloket in de buurt
Via een kentekenloket bij u in de buurt kunt u uw auto ook overschrijven. Een auto overschrijven in de buurt is wel zo makkelijk. Controleer via deze links bij welke loketten u uw auto op naam kunt zetten op zondag: kentekenloket of PostNL kentekenloket.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
U brommer online overschrijven gaat heel gemakkelijk op de website van de RDW. U moet van te voren wel even de DigiD app installeren. Met de DigiD app kunt u aantonen dat u daadwerkelijk bent wie u zegt te zijn. Hiervoor heeft u een DigiD app met ID-check nodig.
Een kentekenloket is een plaats waar burgers en bedrijven voertuigen kunnen overschrijven, schorsen en schorsingen kunnen beëindigen.
Sinds 1 april 2021 kunt u dit controleren in het kentekenregister van de RDW. Motorrijtuigen zoals een auto of aanhangwagen met een tenaamstellingsblokkade, kunt u niet overschrijven op uw naam. Auto's die voor 1 april 2021 in beslag zijn genomen hebben geen vermelding in het kentekenregister van de RDW.
De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.
U heeft het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode van het voertuig. Bent u het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Bent u de tenaamstellingscode kwijt, dan moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.
Scooter overschrijven Albert Heijn
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn kan niet, omdat de AH dit niet aanbiedt. Dit geldt ook als er in de AH een Post NL punt is voor pakketjes. In beide gevallen is het niet mogelijk.
Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven. U vraagt de verkoper van het voertuig: het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode of. het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs.
U kunt het kenteken over laten schrijven bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW keuringsstation of een RDW balie. Ook is het mogelijk om de scooter online over te laten schrijven.