Door fruit dat bevroren is, toe te voegen aan je smoothie bekom je een betere textuur. Je smoothie wordt niet alleen maar frisser en kouder, maar ook smeuïger dan wanneer je alleen maar vers fruit gebruikt. Je maakt het zo dik zoals je dat zelf wil.
Ja, de blender is sterk genoeg hiervoor, gebruik wel voldoende vloeistof in de blender. Wilt u alleen ijs crushen, dan adviseren wij de ijd-crusher dezeis robuust genoeg om ijsblokjes te crushen. Doe ijsblokjes in de beker, terwijl het apparaat nog uit staat, doe het deksel op de beker en zet het apparaat aan.
Hoe lang diepvriesfruit ontdooien? Je moet het fruit vooraf natuurlijk wel even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast. Kortom, het is echt een aanrader om altijd een kleine voorraad diepvriesfruit in te slaan.
Bevroren fruit: Als je probeert bevroren fruit te ontdooien in een magnetron, wordt de glucoside en galactoside in dit fruit veranderd in kankerverwekkende stoffen; Bevroren vlees: Als vlees meer dan 6 minuten in een magnetron gekookt wordt, verliest dit de helft van zijn B-12 inhoud.
De Bamix M200 is een alleskunner en door zijn krachtige werking in staat om ijs te crushen, rauwe of gekookte groenten en bevroren fruit te hakken en te pureren.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Omdat diepvriesfruit direct na het oogsten wordt ingevroren, blijven smaak en voedingswaarden meest behouden. Dit maakt , dat diepvriesfruit naast goedkoper ook gezonder is. Voedingsstoffen gaan bij invriezen niet verloren. Diepvriesfruit is een stuk goedkoper dan vers fruit.
Smoothies staan niet in de Schijf van Vijf. Het zijn suikerhoudende dranken. Het drinken van suikerhoudende dranken verhoogt de kans op overgewicht en diabetes type 2. Van het drinken van een smoothie raak je minder snel vol dan van het eten van los fruit of groente.
Vloeistoffen komen eerst
Schenk eerst (soja)melk, yoghurt of water in de blender voordat je fruit of groenten erin doet. Hierdoor is het gemakkelijker voor de blender om te snijden en voorkom je dat dat ingrediënten onderin vast blijven zitten. Snijd de groenten en fruit in kleine stukjes voor een egaler resultaat.
In de meeste smoothies zit veel fruit. Fruit is natuurlijk gezond, maar in alle soorten fruit zit vruchtensuiker. Je krijgt dus relatief veel vruchtensuikers binnen als je een fruitsmoothie drinkt. Dit vruchtensuiker levert net zoveel calorieën als suiker uit de suikerpot.
Wanneer je groente en fruit pureert voor een smoothie, dan heb je er meer van nodig. De structuur van je groenten en fruit gaat kapot in de blender. Vitamines gaan hierdoor verloren. Met een smoothie als ontbijt red je het dus niet, omdat er vitamines verloren gaan tijdens de bereiding.
Je raakt namelijk eerder verstopt als je weinig vezels eet. Een banaan is juist vezelrijk en daarom goed voor de stoelgang.
Twee à drie stuks per dag is het advies, maar in een smoothie kruipen al snel vijf à tien stuks waardoor ze vaak hooggeconcentreerde bronnen van fruitsuikers worden”, vertelt diëtist Ryan Andrews.
Met de pulse-functie kunt u de foodprocessor op maximale snelheid gebruiken zolang u de knop ingedrukt houdt. Deze functie geeft u optimale controle over het resultaat en is zeer handig als u korte pulsen met maximale snelheid nodig heeft.
Specialisten zijn het erover eens: langzaam ontdooien in de koelkast (op 4°C) is de beste optie. Door iets langzaam en geleidelijk te ontdooien worden de vitaminen het best behouden. Daarnaast houden bacteriën niet van koude.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Aluminiumfolie. Aluminiumfolie is ook niet erg geschikt om te gebruiken in een magnetron. Het blokt namelijk de straling van de magnetron en daardoor zal er niks met je eten gebeuren. Daarbij komt nog dat als het folie een beetje gekreukt is er vonkjes ontstaan.