De meeste Nederlandse banken, zoals ING, Rabobank en ASN Bank, hebben namelijk een eigen digitale betaalpas. Bij ING kun je bijvoorbeeld via de Bankieren-app een digitale pinpas maken die ongeveer hetzelfde werkt als Google Pay. Door je smartphone dichtbij een betaalautomaat te houden kun je dan alsnog afrekenen.
Andere grote banken als ING en Rabobank bieden geen ondersteuning voor Google Pay, maar bij deze banken is contactloos betalen ook gewoon mogelijk met Android-telefoons met NFC.
In Nederland kunnen op dit moment klanten van onder andere ABN AMRO, bunq, Monese, N26, Revolut en Wise gebruikmaken van Google Pay. Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone.
Contactloos betalen werkt nadat je eerst 1 keer mét pincode hebt gepind of betaald. Met jouw betaalpas kun je contactloos betalen. Dit hebben wij standaard voor je aangezet, wel zo makkelijk. Het is niet mogelijk om contactloos betalen uit te zetten.
Iedereen in Nederland kan nu met iDeal betalen in de Play Store. Gebruikers kunnenvia iDeal betalen bij vrijwel alle grote banken. Op dit moment worden ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Bunq, Knab, Triodos Bank en Van Landschot ondersteund.
Gebruik een andere betaalmethode. Check of het factuuradres voor uw betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in uw Google Pay-instellingen. Als het niet overeenkomt: Update uw adres op pay.google.com. Probeer vervolgens de transactie opnieuw.
Open de ABN AMRO app op uw Android-telefoon. Ga naar 'Zelf regelen' en tik op 'Google Pay'. Kies de betaalpas waaraan u Google Pay wilt koppelen en bevestig uw keuze. Ga akkoord met de voorwaarden van zowel Google als ABN AMRO.
Op de voorzijde van de VisaCard staat het volledige kaartnummer. Dit nummer bestaat uit 16 cijfers en begint altijd met een 4. Als het hologram op de voorzijde van de kaart staat, staan de laatste 4 cijfers door het hologram.
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.
Zo betaalt u met uw mobiele Android-telefoon
Wilt u met uw mobiele Android-telefoon een bedrag betalen tot € 50? Druk kort op de aan/uit-knop van uw telefoon, houd uw telefoon bij de betaalautomaat en u heeft betaald! Zo snel gaat het.
Het is niet mogelijk om content te delen met of over te zetten naar andere accounts op Google Play, zelfs niet als je de eigenaar van beide accounts bent. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, moet je inloggen op het account dat je wilt gebruiken voordat je de aankoop afrondt.
Waar kan ik betalen met Google Pay? Overal waar je contactloos kunt betalen met je betaalpas kun je ook betalen met Google Pay. Momenteel is het nog niet mogelijk om Google pay te gebruiken met je creditcard of voor online betalingen.
Betalen met je watch i.c.m. ING is nog niet mogelijk op dit moment! Ik doe het zelf met een account bij Revolut, gratis en je stort er gewoon geld op en daarmee betaal je.
Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren. Met Google Pay betaalt u uw aankopen eenvoudig online, in apps en met tikken om te betalen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.
De nieuwe betaalpas van ING krijgt een inkeping aan de zijkant. Zo is hij eenvoudig te herkennen. Ook op gevoel. En het helpt klanten om de pas op de juiste manier in te steken bij een betaal- of geldautomaat.
Uw klant downloadt de Payconiq-app en koppelt ze aan zijn zichtrekening. Daarna kan hij de app gebruiken bij alle handelaars die Payconiq aanvaarden. Om voor zijn aankoop te betalen opent de klant de app, scant hij daarna uw QR-code of kiest hij uw zaak in de lijst met handelaars. U zegt hem hoeveel hij moet betalen.
Je Betaalpas kapot, beschadigd of werkt niet? Je kunt je bestaande (Mijn) Betaalpas gemakkelijk vervangen via Mijn ING. Het vervangen van de Betaalpas kost € 4,50*. Je ontvangt de nieuwe pas binnen 3 werkdagen op je correspondentieadres.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
Activeer het in je ING app
In 2 minuten heb je Apple Pay geactiveerd in de ING app. Apple Pay is beschikbaar voor iedereen vanaf 16 jaar.
Betalen wordt makkelijker dan ooit met Apple Pay. Om Apple Pay te gebruiken voeg je je Betaalpas of Creditcard toe aan de Apple Wallet. Dit kan je zelf doen via de ING Mobiel Bankieren App of via de Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of je Apple Watch te betalen.