Het verwijderen van je account houdt het volgende in:
Je account wordt verwijderd van WhatsApp. Je berichtgeschiedenis wordt gewist. Je wordt uit alle WhatsApp-groepen verwijderd. Je Google Drive-back-up wordt verwijderd.
Naast het verlies van de WhatsApp chats in dat account, kun je de volgende dingen verwachten: Je telefoonnummer wordt niet langer gekoppeld aan je WhatsApp-account. Je vrienden zullen jouw nummer niet meer kunnen zien, omdat het wordt verwijderd uit hun WhatsApp-contactenlijst.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om je 'nu online'-status volledig af te schermen. Dat kon al wat betreft de 'voor het laatst gezien'-status, maar gebruikers vonden dat dat nog niet genoeg privacy bood. De WhatsApp-specialisten van WABetaInfo schrijven dat de functie eraan komt voor Android, iOS, macOS en Windows.
Je WhatsApp-account kan maar met één nummer op één telefoon zijn geverifieerd. Als je een telefoon met dual-sim hebt, kun je alsnog maar één nummer verifiëren voor WhatsApp. Je kunt geen WhatsApp-account hebben met twee telefoonnummers.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Geblokkeerd contact
Deze zal niet te zien krijgen dat je deze geblokkeerd hebt, maar kan dit wel uit een aantal zaken afleiden. De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Als je een chat wist, wis je alle berichten in een chat. De chat is dan nog steeds zichtbaar in je chatlijst.
Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:
Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt; Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu; Kies in het menu dat verschijnt 'Verwijder voor iedereen'; Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
In een persoonlijk gesprek, maar ook in groepsgesprekken kun je een WhatsApp bericht verwijderen. Je hebt hiervoor 4096 seconden, oftewel: ruim 68 minuten. Het maakt trouwens niet uit of je een Android telefoon of iPhone hebt, de handeling is voor Android en iOS gelijk.
Als je een gesprek wist, wordt het gesprek helemaal leeggemaakt. Dit houdt in dat alle berichten, documenten en media links die jij en de andere persoon naar elkaar hebben verstuurd per direct verwijderd worden. Je krijgt wel de optie om alles dat met een ster gemarkeerd is te houden.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Er zijn tegenwoordig veel dual sim smartphones te koop. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten in je smartphone kunnen. Zo heb je 2 verschillende telefoonnummers in een smartphone, bijvoorbeeld één voor privé en één voor je werk.
De app Parallel Windows for Nougat laat je twee dezelfde apps naast elkaar draaien. Zo kun je bijvoorbeeld twee verschillende WhatsApp-chats tegelijk voeren of twee websites in Chrome bezoeken.
Dit kan helaas niet. WhatsApp is heel daar heel stellig over. Op de officiële website staat: “Je WhatsApp-account kan alleen worden geverifieerd met één nummer op één apparaat. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een WhatsApp-account te hebben”.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Je hebt twee opties: iedereen en 'hetzelfde als laatst gezien'. Kies je voor 'hetzelfde als laatst gezien' en heb je aangegeven dat niemand je 'Laatst gezien'-status mag weten, dan is je online status ook voor iedereen verborgen.