Pasta pesto invriezen: Pesto kan soms een beetje verkleuren door het invriezen, maar de smaak blijft goed. Meng de pasta met pesto en verdeel in porties. Doe in luchtdichte zakken of bakjes en vries in.
Als je de pasta pesto in een gesloten bak bewaart in de koelkast, dan blijft het gerecht twee tot drie dagen goed. Ook kun je het gerecht invriezen, waardoor deze nog langer goed blijft (tot drie maanden).
Pesto Pasta Maaltijdvoorbereiding Bewaarinstructies
Om te bewaren, verdeel in luchtdichte containers en bewaar in de koelkast voor maximaal 4 dagen en in de vriezer voor maximaal 3 maanden . Het is altijd het beste om in te vriezen als je weet dat je ze niet allemaal meteen opeet. Ontdooi in de koelkast voor het opwarmen.
Net als veel andere producten is pesto goed in te vriezen. Weet u al dat u de saus niet binnen een paar dagen opnieuw gebruikt, dan kan die daarom het beste ingevroren worden. De pesto is dan tot wel 3 maanden houdbaar. Doe de saus daarvoor in een afsluitbare diepvriesbak.
Je kunt de pesto op laag vermogen in de magnetron opwarmen of op laag vuur ontdooien en in enkele minuten een vleugje Italië serveren.
Nadat u de pesto uit de vriezer haalt, ontdooit u de pesto in de magnetron of in een pan op het fornuis op een laag vuur . Vervolgens kunt u genieten van een heerlijk gerecht pestopasta. U kunt bevroren pestoblokjes ontdooien en de pesto over een capresesalade druppelen, op warm brood smeren of als dip voor crackers en groenten serveren.
Volgens de kenners mag je pesto eigenlijk niet eten met gedroogde pasta als penne of fusilli. Ook mag je pesto eigenlijk niet opwarmen, de smaak komt het meest tot zijn recht als de basilicum niet wordt verwarmd. Daarom gebruik je ook echt een vijzel (en dus liever geen staafmixer of keukenmachine).
5 dagen houdbaar in de koelkast. Het hoeft je vanaf nu in ieder geval niet meer te gebeuren dat de houdbaarheidsdatum van je pesto plots verstreken lijkt, wanneer je net zo'n zin had in een verukkelijke pasta pesto.
Om kleine hoeveelheden pesto in te vriezen, doe je lepels pesto in ijsblokjesvormpjes en zet je ze in de vriezer tot ze hard zijn.Doe de pestoblokjes dan in afsluitbare plastic zakken . Wanneer je een beetje zomerse basilicumsmaak wilt, gooi je gewoon een blokje of twee in het warme gerecht; of laat je het ontdooien en smeer je het op sandwiches.
Als je (te)veel hebt kun je de pesto ook in goed afsluitbare doosjes invriezen.
Hoe pestopasta te bewaren. Bewaar uw overgebleven pestopasta in een luchtdichte container in de koelkast gedurende drie tot vijf dagen . Verwarm opnieuw in de magnetron of op het fornuis.
Wij leggen het je haarfijn uit. De allerbelangrijkste regel bij het gebruik van pesto is: niet verwarmen. Niet op je pizza, niet in je salade en ook niet door de pasta. Pesto heeft een frisse, rauwe smaak die verloren gaat bij langdurige (hoge) verwarming.
Ja, je kunt zowel gekookte als verse pasta invriezen. Verse pasta invriezen vereist dat je de pasta eerst lichtjes laat drogen voordat je het in luchtdichte zakken of bakjes doet. Gekookte pasta kan tot drie maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de smaak of kwaliteit achteruit gaat.
Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden.
Pasta pesto is in de basis niet per sé ongezond, maar wordt het al snel door de ruime hoeveelheden olijfolie en Parmezaanse kaas, en het gebrek aan groenten. Dit recept gebruikt volkoren pasta voor extra vezels en bevat lekker veel groenten voor je dagelijkse portie vitamientjes.
Als je het wilt invriezen, doe het dan in een diepvriesbestendige container of zak. Zorg ervoor dat het goed is afgekoeld voordat je het invriest. Het gerecht kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard. Wanneer je het wilt eten, laat je het langzaam ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt.
Als je graag een grote hoeveelheid pesto zelf maakt, maar niet van plan bent om de hele hoeveelheid in één keer te gebruiken, kun je de pesto invriezen (ja, je kunt pesto invriezen!),zodat je hem zo lang mogelijk kunt bewaren .
Pasta pesto met kip in roomsaus en groenten is vers het allerlekkerst, maar je kunt deze ook invriezen.
Net als verse pesto, kun je deze gedroogde pesto invriezen in ijsblokjesvormpjes met genoeg olijfolie om de kruiden te bedekken . Doe de bevroren blokjes direct in een hete koekenpan of pan met pasta om ze te gebruiken.
Om bevroren te gebruiken, laat u het gewoon een nachtje ontdooien in de koelkast, of u doet het direct in een pan en laat het smelten !
Pastasaus invriezen geeft je de makkelijkste en lekkerste kant-en-klaar-maaltijden – zelf gemaakt en gezond – die er maar zijn. Je kunt ingevroren pastasaus ongeveer drie maanden bewaren (een beetje afhankelijk van de ingrediënten) en het is zo weer opgewarmd.
Maak vanavond eens de klassieke pasta pesto met lekker veel groene groente, zoals broccoli, courgette en sperziebonen.
Wij raden ten zeerste af om pesto te verhitten, omdat dit veel van de verse smaken tenietdoet, terwijl producenten juist zo hard werken om ze te behouden .
Dit pastagerecht wordt meestal gegeten met Pesto alla genovese, de goddelijke saus van verse basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, kwalitatieve extra vergine olijfolie en pijnboompitten. Veel heeft de pasta met pesto niet nodig. Voeg er wat pijnboompitjes en tomaatjes aan toe én je hebt een Italiaans topgerecht.
Pesto hoef je alleen op te warmen voor je hem serveert wanneer de saus rechtstreeks uit de diepvries komt. Laat de pesto in dat geval zachtjes ontdooien op laag vuur in een pan of in de magnetron. De saus mag niet koken, want dan verandert de textuur en de smaak ervan.