Een auto verzekeren die niet op je eigen naam staat, is bijna nooit mogelijk. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Je mag de auto waar je de eigenaar van bent dus wel verzekeren op naam van je partner, maar niet op de naam van iemand anders.
Als je een auto hebt, moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Het is niet mogelijk dat jij de auto verzekert, terwijl op papier iemand anders de eigenaar is. Een auto verzekeren die niet op jouw naam staat, is bij geen enkele verzekeraar mogelijk.
Als iemand zelf geen zorgverzekering kan afsluiten, mag iemand anders dit voor hem of haar doen. Bijvoorbeeld voor uw kind. In de meeste gevallen heeft u toestemming nodig.
Mag je een auto verzekeren voor je kind? Een autoverzekering afsluiten voor je kind mag én kan niet. Als je kind eigenaar is van een auto, moet hij of zij ook zelf de autoverzekering hiervoor afsluiten.
Als een auto op jouw naam staat, dan mag de autoverzekering in principe alleen door jou persoonlijk worden afgesloten. Je ouders zijn geen kentekenhouder van de auto en mogen de auto dus niet op hun naam verzekeren.
Een auto verzekeren die niet op je eigen naam staat, is bijna nooit mogelijk. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Je mag de auto waar je de eigenaar van bent dus wel verzekeren op naam van je partner, maar niet op de naam van iemand anders.
Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.
Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto's verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen.
Auto op naam van uw partner; mag dat? Bij de meeste verzekeraars kunt u uw auto verzekeren op de naam van uw partner. Verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat partners gezamenlijk gebruik maken van een auto. Hierbij wordt wel als voorwaarde gesteld dat u en uw partner op hetzelfde adres geregistreerd staan.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Een autoverzekering sluit je af op het kenteken van een auto. Dus als je je auto wilt uitlenen aan bijvoorbeeld vrienden, dan zijn zij gewoon verzekerd als zij met jouw toestemming in je auto rijden en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Of de schade is verzekerd, hangt af van de dekking van je autoverzekering.
Een tenaamstelling van een auto brengt niet het eigendom met zich mee. Een kentekenbewijs is slechts een bewijs van houderschap en dus geen bewijs van eigendom van betreffende auto.
Een autoverzekering is over het algemeen objectgebonden en niet persoonsgebonden. Mocht uw kennis of familielid betrokken raken bij een schade met uw auto, dan vergoedt de verzekeraar in de meeste gevallen de schade.
De documenten: Bij het inschrijven van een auto op de naam van een ander is het van belang om het kentekenbewijs, eigendomsbewijs en verzekeringsbewijs mee te nemen. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Zorg dat alle documenten compleet zijn om complicaties te voorkomen.
Je mag een auto alleen zelf op jouw naam zetten. Je moet persoonlijk aan de balie verschijnen, minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen. Koop je een auto voordat je je rijbewijs hebt, dan mag je 'm ook op jouw naam zetten. Houd er dan wel rekening mee dat je de wettelijke verzekeringsplicht in gaat.
Schadevrije jaren sinds 1-1-2022 overdraagbaar, maar nog niet op kinderen. Een groot nadeel van een autoverzekering op naam van je ouders is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Alleen de persoon op wiens naam de autoverzekering staat, bouwt schadevrije jaren op.
Na een overlijden kunnen de erfgenamen van een of meerdere wagens, voor dagelijks gebruik of als verzameling, die weer doorverkopen na het opmaken van een inventaris. Er zijn echter enkele belangrijke details om op te letten. Na een overlijden maken de voertuigen van de overledene deel uit van de nalatenschap.
De hoofdbestuurder van een auto is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak sluit de hoofdbestuurder van de auto de autoverzekering af. Bovendien staat de auto meestal op naam van de hoofdbestuurder. Een andere term voor hoofdbestuurder is ook wel regelmatige bestuurder.
Kan je een auto op naam zetten zonder rijbewijs? Om maar direct met de deur in huis te vallen: ja, het is mogelijk om een auto op naam te zetten zonder rijbewijs. Als koper van een auto heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen.
Is een tweede auto verzekeren goedkoper? In sommige gevallen is een tweede auto verzekeren goedkoper als je de autoverzekering van de eerste auto bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. De korting is dan hetzelfde als de korting die je ontvangt op je eerste auto, door middel van de no claim korting.
Of u nou twee, drie of meer auto's heeft: als de auto's op uw naam staan, mag u ze ook allemaal op uw naam verzekeren. Heeft u maar liefst 3 auto's op uw naam staan? Dan kunt u deze dus ook alle drie op 1 naam verzekeren.
Ja, je autoverzekering is ook geldig als iemand anders achter het stuur zat bij het ontstaan van de autoschade. Wel moet de bestuurder een rijbewijs hebben én moet je hem toestemming hebben gegeven om in je auto te rijden. Daarnaast moet het gaan om een incidentele uitleen.
Een autoverzekering wordt gekoppeld aan de auto. Het maakt dus in principe niet uit wie rijdt in de auto. De bestuurder is verzekerd op de polis van de betreffende auto.
Een andere auto online verzekeren
U kunt uw auto verzekeren met de Autoverzekering die u nu bij ons heeft. Geef de gegevens van uw nieuwe auto aan ons door. Heeft u een 2e auto gekocht? Dan krijgt u voor de 2e auto dezelfde no-claimkorting als bij uw 1e auto.