2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info.3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
Android 12 is de meest recente versie en in september 2022 wordt Android 13 uitgebracht. Een toestel dat wordt bijgewerkt van bijvoorbeeld Android 12 naar Android 13, krijgt een upgrade. Dat is dus een volledig nieuwe versie van Android.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Wist je dat je andere versies van Android op je smartphone of tablet kunt installeren? Met zo'n 'custom rom' blaas je een oud toestel dat geen updates meer krijgt nieuw leven in, breid je de mogelijkheden van je toestel uit of geef je het een snelheidsboost. We gaan de aan de slag met CyanogenMod.
Cache legen
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
Wil jij weten welke Android versie jouw smartphone heeft? Ga op je telefoon naar instellingen. Scroll naar beneden en kies 'Over de telefoon' of 'Over het toestel'. Vervolgens zie je bij 'Firmwareversie' of 'Android versie' staan welke versie jij op je toestel hebt.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Als uw Android-besturingssysteem up-to-date is maar u nog steeds meldingen ontvangt dat het besturingssysteem niet compatibel is met uw apparaat, probeer dan de cache en gegevens van de Play Store-app te wissen.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info. 3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Ga naar al uw apps en kies 'Instellingen'. Scroll helemaal naar beneden en druk op 'Over Tablet'. Vervolgens kiest u 'Systeemupdates'. Wanneer uw Android helemaal up to date is, staat er een melding als 'Uw systeem is momenteel bijgewerkt'.
Als je je software niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, kan dat te wijten zijn aan onvoldoende opslagruimte op je telefoon. Lees verder voor meer informatie over gegevensbeheer.
Op 16 augustus 1994, precies 25 jaar geleden, werd de allereerste smartphone op de markt gebracht. De "IBM Simon Personal Communicator" woog zo'n halve kilo en de batterij hield het amper een uur uit, maar het toestel had een touchscreen én je kon ermee mailen en faxen.
Met een smartphone van Google kun je er op rekenen dat je Android-updates als eerste ontvangt. Heb je een Pixel 2 of nieuwer, dan kun je nu direct Android 11 downloaden.
Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op Beheren en zoek de app die je automatisch wilt updaten. Tik op de app om de pagina Details van de app te openen. Zet Auto-update aan aan.
Je kunt een app meestal gedwongen stoppen via de app Instellingen van je telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie. Je kunt het cachegeheugen en de gegevens van een app meestal wissen via de app Instellingen van je telefoon.
Problemen met de Play Store oplossen
Als je de app niet kunt vinden in de lijst met alle apps: Controleer of je een ondersteund Android-apparaat of ondersteunde Chromebook gebruikt. Het is mogelijk dat je de app hebt verborgen en dat je de app weer moet inschakelen. Schakel je apparaat uit en weer in.
U kunt de unboxing-datum van een Android-apparaat ook controleren via de Google Play Store. Open de Play Store-instellingenpagina op uw computer of smartphone. Je ziet de registratiedatum onder de My Devices. Dit is de activeringsdatum van je Android-telefoon of -tablet.
Wat is de nieuwste Android versie? De nieuwste Android versie is Android 11. De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
Ga dan naar: Instellingen. Over de tablet / Info tablet (Samsung) / Systeem informatie. De Android-versie staat onder Softwaregegevens.