Griekse yoghurt is een goede vervanger voor slagroom, omdat de yoghurt een dikke en romige textuur heeft. Je kunt dit zuivelproduct in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Je kunt het beste voor een volle variant kiezen, zodat het resultaat lekker romig wordt.
Als je de yoghurt wilt verhitten, kun je het best de dikke soorten nemen, zoals Griekse, Bulgaarse of Turkse yoghurt.Deze schiften namelijk niet bij verhitting. Gewone yoghurt doet dat wel. Kies voor de volle varianten voor een meer romige smaak.
Zuivel: Heb je geen kookroom in huis? Dan kun je slagroom gebruiken. Het is hetzelfde product, alleen bevat kookroom minder vet dan slagroom. Je kunt kookroom ook vervangen door volle melk met een beetje boter of door een mix van melk en een eetlepel bloem om de goede dikte te krijgen.
Yoghurt kan een goed alternatief zijn voor room in sauzen en dressings. Doordat het een gefermenteerd product is mag je het niet te hoog verhitten. Laat yoghurt niet meekoken, maar werk je gerecht er op het einde mee af, anders kan je saus schiften.
Ja, dat kan ! Griekse yoghurt biedt een romige textuur en bevat minder vet en meer eiwitten. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van slagroom: Voedingsvoordelen: Griekse yoghurt is een gezondere optie, boordevol eiwitten en probiotica, waardoor het een voedzame keuze is om te koken en bakken.
Onze romige, pittige Griekse yoghurt is een geweldige vervanging voor zure room of andere room met veel vet in soepen, sauzen en stoofschotels . Maar hitte kan ervoor zorgen dat yoghurt gaat schiften, dus klop het er aan het einde van het vuur doorheen en verwarm het gerecht voorzichtig op laag vuur als dat nodig is, maar laat het niet sudderen of koken.
Als basis voor een saus. Koude sausjes, warme sauzen: met Griekse yoghurt geef je er een romige draai aan. Kies je voor magere Griekse yoghurt (de 0% variant), dan worden ze bovendien ook extra slank.
Handig: Griekse yoghurt gaat (in tegenstelling tot gewone yoghurt) niet schiften wanneer het warm wordt. Ideaal dus om te gebruiken in warme gerechten! Lees ook: Waar heeft Griekse yoghurt een positief effect op?
Gebruik het in en op desserts en in allerlei andere recepten. Vetvrije yoghurt kan ook in veel recepten worden gebruikt, met name magere Griekse yoghurt , die van nature dik en romig is en goed blijft in gekookte gerechten. Experimenteer gerust met een paar verschillende merken totdat u degene vindt die u het lekkerst vindt.
Griekse yoghurt is een andere goede optie voor het vervangen van creme fraiche. Het heeft een pittige smaak en romige textuur en heeft ook veel eiwitten. Net als zure room is het echter meestal minder vet dan creme fraiche, dus je moet het recept mogelijk aanpassen.
Melk en boter
Net als half-en-half is melk een goede vervanger voor slagroom als het wordt gecombineerd met gesmolten boter. Meng 3/4 kop melk en 1/4 kop gesmolten boter voor elke kop slagroom. Dit mengsel is niet geschikt om te kloppen. Het beste voor: koken en bakken.
Ja, je zou kookroom kunnen vervangen door slagroom. Het is namelijk hetzelfde product, alleen bevat kookroom minder vet dan slagroom. In saus- of soep recepten waarin kookroom wordt gebruikt als smaakmaker, kun je dus prima de kookroom vervangen door slagroom.
Koksroom/kookroom/culinaire room
Je kunt koksroom dus ook vervangen door lightroom en zelf bindmiddel zoals maïszetmeel toevoegen.
Griekse yoghurt is een beetje kieskeurig als het op hitte aankomt, ook al combineert het goed met warme gerechten. Als je het te snel opwarmt, zal het scheiden en schiften, wat je gerecht mogelijk verpest . Om te voorkomen dat je een fout maakt die je niet meer terug kunt draaien, is het het beste om Griekse yoghurt pas aan het einde toe te voegen, wanneer je recept klaar is met koken.
Bak je een cake met roomkaas-topping?Dan kun je het recept gezonder te maken door de helft van de roomkaas te vervangen door Griekse yoghurt. Griekse yoghurt kan pastasaus, curry of soep romiger maken. Voeg de yoghurt pas toe nadat je het gerecht van het vuur hebt gehaald.
Als je een product al geopend hebt, dan kun je het nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Voor kwark en yoghurt is dat ongeveer 5-7 dagen, voor melk 3-5 dagen.
Ten tweede is het een algehele gezonde vervanger bij het bakken . Hoewel Griekse yoghurt vaak meer calorieën bevat dan ongezeefde yoghurt, bevat het doorgaans veel minder calorieën en minder vet dan veelgebruikte bakingrediënten zoals zure room — maar het kan vergelijkbare resultaten opleveren zonder in te leveren op smaak.
GRIEKSE YOGHURT
Als je een kopje boter of minder gebruikt, vervang de boter dan door 1 kopje volle Griekse yoghurt . Als je recept meer dan een kopje boter vereist, zul je de bloem in je recept moeten aanpassen door ongeveer ¼ kopje meer toe te voegen om het extra vocht van de yoghurt te compenseren.
Griekse yoghurt met smaak kan een heerlijk element zijn voor het op smaak brengen van kant-en-klare cake of pannenkoekenmixen. Jill Nystul, de blogger achter kook- en lifestyleblog One Good Thing, pleit voor het toevoegen van citroenyoghurt aan citroen-, boter-, gele-, kruiden- en witte cakemixen, maar je kunt experimenteren met elke smaak yoghurt.
Yoghurt is een natuurlijk fantastisch ingrediënt om in de keuken te brengen, het voegt verleidelijke smaken en opwindende texturen toe aan een breed scala aan gerechten . Geniet van experimenteren en creëer heerlijke smaken voor elke maaltijd met Arla Skyr natuurlijke yoghurt.
Yoghurt of andere zuivelproducten zijn niet positief of negatief voor het cholesterolgehalte in uw bloed. De Gezondheidsraad raadt dagelijks 2 porties zuivel, waaronder melk en yoghurt aan omdat het bijdraagt aan een gezonde voeding. Met name yoghurt beschermt tegen diabetes.
Klop gewoon een beetje van je hete vloeistof door de yoghurt en voeg dan alles terug toe aan de pan . Door de yoghurt voorzichtig te verwarmen voordat je hem toevoegt, verklein je de kans dat hij breekt door de temperatuurschok. Nu, koken!
Kortom, Wallaby is de beste Griekse yoghurt om mee te koken vanwege drie belangrijke eigenschappen: pittig, zijdezacht en niet te dik. Wallaby mengt zich gemakkelijk in dressings en smoothies vanwege de textuur.
Yoghurt is namelijk maar gedeeltelijk gezond op een lege maag. De gezonde melkzuurbacteriën worden door een lege maag niet goed opgenomen. In plaats daarvan doodt agressief maagzuur al de goede bacteriën voordat ze de darmen bereiken.
Griekse yoghurt kan zeker gezond zijn, maar of het dikmakend is, hangt af van hoe je het eet en welke soort je kiest. Als je voor de volle variant gaat (met 10% vet), krijg je meer vet en calorieën binnen. Eet je daar (te) veel van, dan kan dat inderdaad bijdragen aan extra kilo's op de weegschaal.