Bel of mail met Meld Misdaad Anoniem Melden kan 24 uur per dag via het online meldformulier.
U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.
Bij de politie via 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem .
Klagen kan anoniem, provincie, gemeente en politie horen uw klacht ook serieus te nemen als u uw naam liever niet bekend maakt.
Bel of mail met Meld Misdaad Anoniem
Melden kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
U kunt een (anonieme) melding digitaal aan ons doorgeven via het meldformulier 'Andere melding'. U vindt het meldformulier op de pagina Melden en aanvragen voor professionals onder het kopje 'Doe een melding over gezondheidszorg'. U kunt ook een e-mail of brief sturen of bellen.
Als geluidsoverlast overgaat in dreiging met geweld. Als er sprake is van een strafbaar feit, kun je de politie bellen. De politie kan optreden als iemand een strafbaar feit begaat of de openbare orde verstoort.
U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moét u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet.
Bij een melding vertel je aan de politie wat er is gebeurd.Er wordt geen aangifte opgenomen en geen onderzoek ingesteld.Dankzij jouw melding is de politie extra alert en kan snel handelen. Zeker als er meerdere meldingen en aangiftes worden gedaan tegen een persoon.
Ja. Indien u uw telefoonnummer niet heeft afgeschermd, verschijnt dit automatisch bij de politiemedewerker in beeld.
Doordat de politie niet kan worden opgenomen in een WhatsApp-groep, blijft het contact één op één. Als bijkomend voordeel wordt genoemd dat mensen dan bereid zijn meer privacygevoelige informatie te delen. Bij echt gevoelige zaken of belangrijke meldingen neemt de politie zelf contact op, door te bellen of te mailen.
Is de situatie levensbedreigend, bel dan onmiddellijk 112. Overlast melden die nu aan de gang is? Geef het door aan virtuele agent Wout via de knop rechts onderop de pagina, of bel met 0900-8844.
Als je aangifte doet, verzoek je om strafvervolging.Dit betekent dat je wil dat de dader gestraft wordt.Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie.
Wil de politie dan nog geen actie ondernemen en ben jij ervan overtuigd dat er voldoende bewijs is? Dan kun je een klacht indienen bij de politie of meteen naar de Officier van Justitie gaan. Deze bepaalt dan wat de politie moet doen.
U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, op het politiebureau of via internet. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen.
De stelregel is: geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen.
De meldingen van inbreuken kunnen, indien gewenst, volledig anoniem gebeuren. Wanneer de melder geen contactgegevens achterlaat, kan de FSMA deze persoon evenwel niet contacteren voor verdere informatie, toelichting of feedback.
Bij een melding begint de politie meestal geen strafrechtelijk onderzoek. Uw melding wordt vijf jaar bewaard. Uw melding blijft belangrijk. Als de politie bijvoorbeeld meer meldingen over deze verdachte krijgt, kan de politie alsnog een onderzoek starten.
Ja, dat kan. Bent u in het buitenland en hebt u de Nederlandse politie nodig? Bel dan naar +31-34 357 8844.
Belt u met 0900-8844 of 144 dan betaalt u 2 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten.
Tot hoe laat mag je lawaai maken? Wettelijke regels over tot hoe laat je wel of niet lawaai mag maken, zijn er niet. Wel is algemeen aanvaard dat het tussen tien uur ´s avonds en zeven uur ´s ochtends stil moet zijn. Dit om de nachtrust van je buurtbewoners te respecteren.
Als uw buren voor overlast zorgen, zoals geluidsoverlast, probeer dan eerst samen afspraken te maken. Helpt dat niet, dan kunt u melding maken bij uw verhuurder, gemeente, de vereniging van eigenaren (vve) of bij toezichthouders.
Vaak heeft diegene die een melding doet dit al met je besproken. Soms doen mensen een melding anoniem.Dit betekent dat Veilig Thuis weet wie de melding heeft gedaan, maar dat we de gegevens van die persoon anoniem zullen houden.
Bij een vermoeden stuurt de politie altijd een melding aan Veilig Thuis.
Na de aangifte start de politie een onderzoek. In de aangifte staat zoveel mogelijk over de mishandeling vermeld. Alles wat de politie tijdens zo'n onderzoek doet, bijvoorbeeld een buurtonderzoek, komt op papier.