Ook kun je halloumi goed invriezen.Als je het goed verpakt is het in de vriezer 3 maanden houdbaar. Alle reden om eens halloumi te kopen en er iets lekkers mee te maken!
Een ander leuk ding van Halloumi is dat het nogal lang houdbaar is. Je kunt hem ook invriezen. Een standaard gerecht dat in vele Cypriotische eettentjes op het menu staat is gebakken halloumi met zelfgemaakte friten.
Bewaar het in een vel keukenpapier in de koelkast. Het kan zijn dat de kaas een klein beetje uitdroogt door de kou, maar dat is niet erg. De kaas blijft minstens een week goed op deze manier. Als de kaas plakkerig aanvoelt (niet vet van de olie-marinade), dan kun je hem beter weggooien.
Houdbaarheid in een ongeopende verpakking
Berloumi en andere halloumi kan je goed bewaren. Vanaf de productiedatum blijft een gesloten pakje Berloumi minstens twee maanden goed. Je moet hem natuurlijk wel gekoeld bewaren.
Dé troef is dat zijn smeltpunt veel hoger ligt dan die van andere kazen. Daardoor kan je hem perfect verwarmen zonder dat hij smelt, maar wel een heerlijk krokant korstje krijgt.
Ook professor Vos verwacht dat de echte halloumi duurder zal worden, al was het maar omdat schaarste zorgt voor hogere prijzen. De naamsbeperking geldt in principe wel alleen binnen Europa. In andere werelddelen kunnen ze dus naar hartenlust "halloumi" blijven produceren.
Je kunt halloumi rauw eten, maar het lekkerst is om halloumi in dunne plakken te snijden en vervolgens te bakken of te grillen. De kaas smelt niet in tegenstelling tot andere kazen, maar krijgt een krokant korstje en een goede bite. Heerlijk!
De voedingswaarden per 100g halloumi zijn: Calorieën: 313. Koolhydraten: 2 gr. Eiwitten: 20 gr.
Halloumi is geen merknaam. Het is een kaastype. Berloumi is een Belgische halloumi, gemaakt in De Zuivelarij. Je koopt Berloumi in heel veel Belgische winkels en supermarkten.
Ik kocht dit keer de drie onderstaande merken, waarvan Yörem de goedkoopste is met 2.25 euro en Patria is het duurst met 3.45 euro. Gazi – deze kaas bakt prachtig bruin en heeft een romige, milde smaak. Ook is het niet te zout. De kleur is wat gelig en het is de stevigste van deze drie merken.
Er zijn kazen die niet smelten en stevig blijven als je ze bakt. Dit zijn paneer en halloumi. Halloumi heeft van zichzelf een zoutige smaak, paneer is meer neutraal. Daarnaast zijn er kazen die als je ze verhit zacht worden, maar toch hun vorm houden, zoals ricotta en feta.
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming Halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt.
Mozzarella
'Mozzarella is ook een prima vervanger,' zegt Bain. 'Als het gesmolten is, wordt het heerlijk kleverig en romig, terwijl het ook minder vet en zout bevat dan halloumi.'
Maar soms wil je een lekker warm gegrild stuk kaas, en dan is er halloumi. Deze Cypriotische kaas wordt gemaakt van een mix tussen schapen- en geitenmelk. Door de eiwitstructuur kun je 'm grillen, bakken of frituren zonder dat ie smelt. De smaak is vrij zout en hartig, zoals feta.
Om hem te eten laat je de salade het beste op temperatuur komen. Koud is de pasta te taai en het vet of de olie in de saus gestold. Ook voor de aroma's van de saus of de ingrediënten is het beter de salade iets warmer te serveren.
Hoe kan je het vervangen? Door de lichte smaak is de kaas goed te vervangen door bijvoorbeeld halloumi, hüttenkase of peynir (Turkse jonge kaas). De kaas wordt vaak in blokjes gesneden en toegevoegd aan diverse gerechten, vaak als vleesvervanger.
Lidl biedt naast de Halloumi 225g een ruime collectie producten aan.
Halloumi is vegetarisch, mits het is gemaakt met vegetarisch stremsel. Het is niet veganistisch, want de kaas wordt gemaakt van dierlijke zuivel.
Dodoni Halloumi bestellen | ah.nl.
Deze witte kaas komt uit Cyprus en heeft een zoutige smaak die je misschien doet denken aan feta. Qua structuur lijkt ie juist meer op mozzarella, want halloumi is een beetje rubberachtig en piept tussen je tanden. De interessantste eigenschap hebben we nog niet eens genoemd: deze kaas smelt niet.
Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Soms wordt daar ook nog koemelk aan toegevoegd. De kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta.
Dit spreek je uit als 'proo-sjoet-too', dus laat die k-klank maar weg.