Daarnaast kun je ook met groene zeep of Dettol aan de slag. Maak simpelweg een sopje van water en de zeep of Dettol en laat je kleding hierin weken.Daarna was je je kleding uit en kun je weer genieten van een spierwit kledingstuk.
Als de vlek al wat langer in je kleding zit is groene zeep de oplossing. Giet wat groene zeep over de vlek, en laat het vervolgens een halfuurtje intrekken. Was het kledingstuk daarna nog even in de wasmachine. Groene zeep is bijna helemaal biologisch afbreekbaar en daarom een goede vlekverwijderaar.
Naast bleek is groene zeep of ossengalzeep ook een sleutel tot succes bij het verwijderen van gele vlekken uit kleding. Het enige dat je moet doen, is de vlek insmeren met de zeep, laten intrekken en vervolgens wassen in de wasmachine.
Schoonmaakazijn is ideaal om jouw vergeelde witte was weer wit te krijgen. Stop je vergeelde items in een emmer met water en wat azijn en laat het weken voor een drietal uurtjes. Daarna doe je jouw items nog even in de wasmachine zodat ze terug een fijn geurtje hebben en voilà de vlekken of verkleuring is weg.
Vul een emmer met warm water, en doe daar een flinke scheut azijn bij (tot 50%).Laat dit ene paar uurtjes intrekken.Vervolgens kun je het kledingstuk op een normaal programma wassen. Voor het beste resultaat dien je natuurazijn te gebruiken.
Hoe verwijder ik bestaande zweetplekken uit mijn overhemd? Bestaande zweetvlekken in uw overhemd kunt u bestrijden met behulp van azijn, biotex of bleek. U kunt de overhemden iets warmer wassen dan normaal, maar zorg dat u altijd het wasvoorschrift volgt.
Vul een kopje met ammoniak.Dep de ammoniak met een zuivere en droge doek op de gele vlek.Laat dit een uur inwerken voordat u de kleding wast.Meng het sap van een citroen met even veel water.
Probeer je overhemd te weken in een emmer met azijn en water of voeg een klein scheutje azijn toe aan je was. Je overhemd zal weer als nieuw uit het sopje of wasmachine komen. Benieuwd hoe dat komt? De azijn weekt bacteriën los die voor vlekken en nare geurtjes zorgt.
De eerste manier om zweetplekken uit je kleding te krijgen is door gebruik te maken van baking soda. Meng baking soda en water met elkaar, zodat er een pasta ontstaat. Wrijf vervolgens deze pasta over de vlekken en laat dit voor ongeveer twee uur intrekken.
Gebruik gewoon een vaatwastablet om je kleding weer mooi wit te krijgen. Laat de nog natte kleding in de wasmachine en doe een vaatwastablet in de trommel. Draai de was vervolgens op een normaal programma. Als het wasprogramma is afgelopen, zal je zien dat je kleding weer wit is.
Doe een half kopje baking soda in het bakje voor de waspoeder, naast het wasmiddel dat normaliter wordt gebruikt. Zorg dat er alleen witte was in de wasmachine meedraait. Heb je last van hardnekkige vlekken in wit beddengoed? Maak dan een papje van de baking soda met een beetje water en smeer dit mengsel op de vlek.
Wassen met azijn
Azijn - hoe simpel ook - is topspul. Zorg ervoor dat je altijd een paar flessen op voorraad hebt. Laat je kleding met zweetlucht een nachtje weken in een emmer water met een flinke hoeveelheid azijn. Daarna het gewone wasprogramma draaien.
Maak met een beetje water een dik papje met baking soda (zuiveringszout) en smeer de vlek hiermee in. Laat dit een paar uur intrekken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Door de vlek voor het wassen ook nog met een beetje wasmiddel in te wrijven, verdwijnt die nog beter.
Gebruik groene zeep bijvoorbeeld niet als (standaard) handzeep, tenzij je olie of smeer aan je handen hebt. Daarvoor is het namelijk te ontvettend, wat niet goed is voor je huid. Ook pvc vloeren kun je beter met een ander middel schoonmaken, omdat (groene) zeep het materiaal kan aantasten.
Al 120 jaar hét duurzame schoonmaakmiddel
Driehoek Zeep is ook beter bekend als groene zeep.
Kleding met zweetplekken zijn op twee verschillende manieren te behandelen met groene zeep: breng dit aan op de vlek en was dan direct op een hoge temperatuur, of maak een sopje van groene zeep en warm water en laat het kledingstuk hier enkele uren in weken.
Zo voorkom je gele zweetplekken
Gezien de vlekken ontstaan door een combinatie van zweet en deodorant, is het verstandig om je deodorant eerst goed op te laten drogen, voordat je kleding aantrekt. Wanneer de nog natte deo al in contact komt met je shirt, zullen er ook eerder vlekken ontstaan.
'Baksoda is neutraal en azijn is zuur', zegt Bock. 'Als je ze bij elkaar doet, krijg je voornamelijk water en sodium acetaat.Maar, voornamelijk echt water. ' Bovendien zorgt azijn ervoor dat baksoda gaat schuimen; stop je het dus in een afgesloten houder, dan kan het goedje ontploffen.
Baking soda werkt als bleekmiddel, zonder de schadelijke ingrediënten, en zorgt ervoor dat vlekken in witte kleding verdwijnen. Wanneer je een witte was gaat draaien, kun je een eetlepel baking soda toevoegen naast je reguliere wasmiddel. Dit kun je ook doen bij andere soorten wasgoed.
Doe een half kopje kristalsoda of baking soda in de lege trommel en draai een wasje op 90 of 95 graden. Soda absorbeert vervuilingen, waardoor de machine na het wasprogramma brandschoon is. Met vaatwastabletten bestrijdt u vetluis.
Waspoeder: witte was extra schoon
Waspoeder werkt over het algemeen het beste voor je witte was. Dit komt doordat het waspoeder zuurstofbleekmiddel bevat. Witte lakens en overhemden worden hierdoor extra schoon.
Tricel - Zilver Soda, Fijn (Zak á 1kg)
Voeg de soda toe aan je wasmiddel om de waskracht te versterken of aan je schoonmaaksop om de reinigende werking te versterken. Tricel Soda kent 1001 toepassingsmogelijkheden. Voor een zuiverende en ontsmettende werking bij wondjes.
Week om oude ingedroogde vlekken gemakkelijker te verwijderen de kleding in een sopje van wasmiddel en water. Dit zal helpen om de bovenste laag van de vlek te verwijderen. Breng vervolgens het Persil wasmiddel direct aan op de vlek en laat het een paar minuten inwerken. Spoel tot het wasmiddel volledig is verdwenen.
De NIVEA Invisible for Black & White-producten kunnen interessant zijn voor iedereen die witte strepen op kleding wil vermijden. Ook voorkomt deze deodorant vlekken in het textiel, zoals de welbekende gele vlekken in witte kleding.