De frosting sheet is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht, in de koelkast of vriezer, of op een zonnige plaats.
Ja!Je kunt het tot 3 maanden in een luchtdichte container bewaren. Ik doe er plasticfolie overheen en dan de deksel en ik heb geen problemen gehad met de smaak die wordt beïnvloed.
Als je de crème langer wilt bewaren, doe hem dan in de vriezer. Goed luchtdicht verpakt blijft hij in de vriezer tot 3 maanden goed. Ontdooi de frosting in de koelkast. Klop hem daarna weer even luchtig door, voordat je hem op je baksel smeert.
Icing is goed te bewaren, net als fondant moet je icing niet laten uitdrogen. Je kan het in een spuitzak bewaren of in een bakje. Wel moet je spuitzak goed af sluiten! Het kan zo zijn dat het water en de suiker in de icing gaan scheiden.
Botercrème kun je ook goed invriezen, het blijft dan zo'n 3 maanden goed. Ontdooi de crème in de koelkast en laat hem daarna op kamertemperatuur komen, voordat je hem verwerkt.
Vries de botercrème in op de dag dat je hem hebt gemaakt en zorg er nogmaals voor dat hij goed is verpakt en niet in contact is geweest met ander voedsel . Gebruik de crème binnen ongeveer 3 maanden na het invriezen. Laat de botercrème langzaam ontdooien door hem eerst in de koelkast te zetten.
Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de gelatine door. Roer het geheel goed door. Laat vervolgens de vruchtencremeux op een bord met huishoudfolie afkoelen. Of als je een silliconenmatje hebt kun je ze hierin gieten en dan invriezen.
Royal icing kun je ook prima invriezen en zo zeker 3 maanden bewaren.
Voeg poedersuiker toe aan de frosting om deze dikker te maken. Afhankelijk van de look die je wilt, kun je de frosting gewoon met een botermes of kleine spatel uitsmeren.
Het verschil in ingrediënten geeft icing en frosting ook een verschil in smaak. Icing heeft meestal een zoete smaak door de poedersuiker en kan worden op smaak gebracht met extracten zoals vanille of citroen. Frosting heeft daarentegen een rijkere en romigere smaak dankzij de toevoeging van boter en roomkaas.
Als dit goed gemengd is, kan beetje voor beetje de poedersuiker erbij (op een hoge stand). Als alle poedersuiker er doorheen zit, is de cream cheese klaar voor gebruik. Gebruik je hem niet meteen, dan kun je de frosting een aantal dagen, mits goed afgelosten, in de koelkast bewaren of tot enkele weken invriezen.
Roomkaasglazuur kan tot drie maanden in een luchtdichte container of diepvrieszak in de vriezer worden bewaard . Label het en markeer het met een datum. Zet het in de koelkast om te ontdooien wanneer u het nodig hebt.
Bewaar de verpakte marsepein als rol of balletjes in diepvrieszakjes of een luchtdichte bak voor verdere bescherming. Zelfgemaakte marsepein is tot 6 maanden houdbaar in de vriezer. Daarom kun je zelfgemaakte marsepein van tevoren maken, invriezen en 3-4 uur in de koelkast laten ontdooien voordat je hem gebruikt.
De meeste glazuursoorten kunnen in de koelkast of vriezer bewaard worden. In de koelkast gekocht glazuur kan drie tot vier weken bewaard worden en in de vriezer twee tot drie maanden. Zelfgemaakt glazuur blijft tot een week in de koelkast en ongeveer een maand in de vriezer goed .
Botercrème kan gaan schiften wanneer de ingrediënten niet op dezelfde temperatuur zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je de boter lang van te voren, liefst een nacht, buiten de koelkast legt.
Cupcakes zonder topping kun je het beste op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte doos. Cupcakes met botercrème of andere toppings zet je in de koelkast.
Reden #1: Het vet is te warm . Zorg ervoor dat het vet dat je gebruikt - boter, bakvet of roomkaas - zacht is, maar niet warm. Ze moeten natuurlijk zacht zijn, zodat je ze tot een glad mengsel kunt kloppen, maar als ze te warm zijn, krijg je een dunne glazuur.
Met behulp van side scrapers en je handen breng je de lap fondant strak aan om je taart en met een plastic mesje snijd je het overtollige fondant weg.
Voor langer dan een week bewaren (en tot wel 4-6 maanden), bewaar je je royal icing in de vriezer . Ik vries mijn overgebleven icing altijd in. Ja, je hoort het goed! Heel lang gooide ik mijn overgebleven icing weg.
Eiwitten die overblijven kun je natuurlijk goed gebruiken voor in je meringue of pavlova, maar ook kun je ze makkelijk in porties in diepvrieszakjes stoppen om ze in te vriezen voor later gebruik.
Als de versiering op de koekjes lang mooi moet blijven, kan je het beste royal icing gebruiken. Dit is bijna hetzelfde als glazuur, maar in plaats van water wordt er eiwit gebruikt. Het eiwit zorgt ervoor dat de icing sneller en harder opdroogt, wat een strakker resultaat geeft dan glazuur.
Qua textuur is een crémeux meer een combinatie van een mousse en een ganache dan een echte crème. Een crémeux is minder luchtig dan een crème en heeft een uitzonderlijk zachte, romige textuur. Met zowel crème als crémeux heb je eindeloos veel keuze in smaken: van klassiek tot exotisch, van fruitig tot kruidig.
Ja, dat kan.Zowel ongebruikt als gevuld kun je tortillawraps invriezen.
Ganache bewaren
Als je ganache langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Ganache blijft in de vriezer tot wel 3 maanden goed. Zorg ervoor dat je de ganache langzaam ontdooit in de koelkast voordat je het opnieuw gebruikt. Vermijd snelle temperatuurwisselingen, omdat dit de textuur van de ganache kan veranderen.