De Weber gasbarbecues werden zodanig ontworpen dat ze het hele jaar door buiten mogen staan ('s winters in de koude, 's zomers in de zon). We adviseren wel om een hoes te gebruiken die uw barbecue beschermt tegen regen en stof. Met een hoes van Weber zijn condensatie, schimmelvorming, enz. uitgesloten.
Alle barbecues en buitenkeukens van Weber kunnen daarom het hele jaar door onder een hoes buiten blijven staan; zo pakt u makkelijk de barbecue erbij om buiten een maaltijd te bereiden. Ook in de winter!
Een gasbarbecue en de bijbehorende gasflessen zet je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte, zoals een veranda. Dit is veiliger vanwege de hoge brandbaarheid van het gas. Als je jouw barbecue in de buitenlucht bewaart, let er dan op dat je barbecuehoes goed waterdicht is.
De belangrijkste tip: zorg voor een afdak
Er moet daarom een droge, beschutte en veilige plek gevonden worden voor de barbecue. Je wilt daarvoor een waterdicht afdak regelen dat tegelijkertijd tegen warmte kan. Daarom is het belangrijk dat de partytent of parasol niet te dichtbij de barbecue komt.
Hoewel de elektrische Q- en Pulse modellen bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis, mag u ze om veiligheidsredenen niet in de regen of sneeuw gebruiken.
Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.
De Big Green Egg barbecue kun je altijd buiten laten staan. Of het nu regent, sneeuwt of stomt, de BGE kan het hebben. Het leuke is dat je hem ook in alle weersomstandigheden kunt gebruiken.
Je Kamado kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. Het unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden.
Open vuur is een niet van de buitenlucht afgeschermde warmtebron. Dus dat is o.a. een aansteker, kampvoor maar ook een barbecue of een gasbrandertje. Dus eigenlijk alles waarbij je het vlammetje kan zien.
Een bbq binnen zetten is letterlijk levensgevaarlijk. De rook van de bbq bevat een hoge concentratie koolmonoxide. Koolmonoxide is giftig. Wanneer je de bbq binnen zet blijft die giftige rook binnen hangen en kun je er ziek van worden en in een ernstig geval kun je er zelfs aan overlijden.
Kan ik mijn kamado onder alle weersomstandigheden gebruiken? De kamado is een kooktoestel voor alle weertypes en kan gebruikt worden wanneer u maar wilt genieten van de geweldige smaak van een barbecue.
UW GASBARBECUE REINIGEN
Verwijder na het barbecueën alle grove etensresten met een keukenpapiertje. Zet daarna het vuur op de hoogste stand en sluit het deksel. Wacht 10-15 minuten, tot alle resten verbrand zijn en borstel daarna het rooster schoon met de Weber schoonmaakborstel.
Modellen van matige kwaliteit kunnen namelijk breken bij vorst en dat wil je niet. Als je een Big Green Egg hebt, hoef je je daar geen zorgen om te maken. Die zijn gemaakt van speciaal keramiek en kunnen tot ver onder het vriespunt gebruikt worden.
Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee. Meer mogelijkheden: koken, bakken, wokken, direct en indirect grillen, een gasbarbecue biedt vele mogelijkheden om uw maaltijd te bereiden.
De Weber barbecues op houtskool, gas of elektriciteit, die stuk voor stuk beantwoorden aan de Europese normen en zijn uitgerust met alle snufjes van het huis, bieden de beste voorwaarden om in alle veiligheid te grillen. Het assortiment accessoires kan het comfort optimaliseren en ongelukjes beperken.
Maar, grillen mag niet overal. Zo geldt sinds 1 maart 2017 een algeheel barbecueverbod in het Vondelpark. Jammer, maar dat betekent uitwijken naar bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos waar het wel is toegestaan zolang je maar ver genoeg van de bosrand olie op het vuur gooit.
Wil of mag je op je balkon niet barbecueën op houtskool? Dan is een elektrische BBQ een goede en veilige keuze. Een elektrische barbecue heeft geen open vuur en daardoor heb je weinig last van rook en al helemaal niet van opwaaiend as.
Door de warmte en koude werking ontstaan er altijd kleine scheurtjes en barstjes, heel normaal dus. Het emaille van de Kamado kan micro barstjes vertonen, dat noemen we ook wel craquelé. De werking en duurzaamheid van de Kamado heeft er uiteraard niet onder te leiden.
Wanneer je een overkapping hebt en je kamado staat het hele jaar droog is een regenhoes niet echt noodzakelijk. Van de andere kant als je kamado in de zon staat beschermt de regenhoes ook tegen UV straling van de zon. Op deze manier verkleurt het keramiek niet door de jaren heen.
Plaats je kamado bij voorkeur binnen en/of op een beschutte plek waar hij niet kan omwaaien. Kan je Grill Guru niet naar binnen in een schuur, bescherm hem dan met een regenhoes.
Belangrijk is om hem zeer luchtig te houden, wanneer je dit niet doet krijg je veel rookontwikkeling omdat de wokkel niet voldoende zuurstof krijgt. Steek de wokkels aan, het is de bedoeling dat de vlam uit de wokkel door de houtskool heen gaat en zo lekker veel houtskool aanmaakt.
Bovendien wordt de hitte met het deksel dicht beter vastgehouden en kun je de temperatuur optimaal regelen. De Big Green Egg is bovendien kindvriendelijk. Door het isolerende vermogen van het keramiek zal de buitenkant nooit gloeiend heet worden. Weerstaat temperaturen van -30 tot wel +500 graden Celsius.
Behalve grillen zoals je gewend bent, kan je met het groene ei ook bakken, roken, stomen, koken en slowcooken. Het is niet slechts een barbecue. De Egg is ook een pizzaoven, rookoven, slowcooker en 'gewone' oven in één. Met de Big Green Egg zet je een complete keuken in je tuin!