Bescherm je pomp tegen vorst Zelfs de beste pompen kunnen niet weerstaan aan de kracht van het ijs. In de meeste gevallen barst het pomphuis en dient dit te worden vervangen. Zet daarom de pomp tijdens de winter binnen in een vorstvrije ruimte.
Weerbestendig. GARDENA tuinpompen kunnen het hele tuinseizoen buiten blijven staan - zelfs als het voortdurend regent of bij vochtig en mistig weer. Hierdoor kan de pomp efficiënt worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een tuinput.
Zowel pompen van gietijzer als pompen van RVS kunnen problemen ondervinden bij vorst. Pompen van gietijzer zijn gevoeliger dan RVS pompen. Gietijzer breekt als het bevroren is, waardoor de pomp kapot gaat. RVS pompen raken ontzet.
Plaats daarom het buitendeel van een pomp zo ver mogelijk van je woning of gebouw, zonder uiteraard naastgelegen buren te hinderen. Hierbij is het ook verstandig de pomp niet te dicht op een erfafscheiding of gevel te plaatsen. Zo voorkom je dat het geluid reflecteert.
Zorg dat al het water uit de pomp is. De pomp moet 100% leeg zijn, een klein laagje water kan al bevriezen en vorstschade veroorzaken!
Bescherm je pomp tegen vorst
Daarom is het zeer belangrijk dat je al het water van de pomp af laat. Zelfs de beste pompen kunnen niet weerstaan aan de kracht van het ijs. In de meeste gevallen barst het pomphuis en dient dit te worden vervangen. Zet daarom de pomp tijdens de winter binnen in een vorstvrije ruimte.
Tijdens de regen kan de zwembadpomp gewoon blijven draaien, dat is geen enkel probleem. Ook kan de pomp gewoon in de regen staan. Maak je gebruik van een transformator, zorg dan wel dat deze altijd droog staat.
De locatie van de put
Bij het bepalen van de locatie waar je je regenwaterput gaat ingraven houdt je het best rekening met de maximale aanzuiglengte van de gebruikte pomp. Het is aangewezen om de afstand tussen de put en de technische ruimte waar het regenwater het huis binnenkomt zo kort mogelijk te houden.
Een waterpomp kan nou eenmaal defect raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De pomp kan bijvoorbeeld drooglopen door onvoldoende smering, of hij kan simpelweg gewoon versleten zijn door ouderdom. Een waterpomp pompt zo'n anderhalf miljoen liter koelvloeistof weg in 100.000 km of 4 jaar.
Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst. Dit water kan door middel van slangen naar een waaier, sproeier of sprinkler worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregent.
Ondanks dat de waterpomp een levensduur heeft van 100.000 tot 120.000 kilometer kunnen er altijd redenen zijn waarom deze vroegtijdig stuk gaat. Omdat de reparatie veel werk met zich meebrengt, is het verstandig om naar een autogarage te gaan.
Een centrifugaalpomp kan nooit dieper opzuigen dan 7 tot 8 meter. Vermogen van de pomp speelt hierbij geen rol. Wanneer het water dieper zit, zult u een bronpomp moeten gebruiken. De aanzuigleiding van een centrifugaalpomp dient perfect luchtdicht te zijn.
De buitenunit plaatsen
De buitenunit van de warmtepomp kan op verschillende plekken bij of tegen de woning aan worden geïnstalleerd. Zo kan de buitenunit via een wandbeugel aan de gevel worden bevestigd of op een aanbouw, garagedak of plat dak worden geplaatst.
De buitenunit van een warmtepomp vangt warmte op en verplaatst deze naar de binnenunit. Het is dus belangrijk dat je de buitenunit zo dicht mogelijk bij de binnenunit plaatst. Op deze manier voorkom je dat warmte een te grote afstand moet overbruggen en daarom verloren gaat.
De Gardena pomp is het ideale instapmodel en is vanwege het grote zuigvermogen en de hoge druk geschikt voor besproeiing, het verpompen van kraan-, regen, sloot- of chloorwater en drukverhoging.
Zonder een goed werkende waterpomp oververhit je motor in de zomer of bevriest hij in de winter. Dit veroorzaakt niet alleen schade aan de pakkingen, cilinderkop en zuigers, het resulteert vaak in totale uitval van de motor.
Het vervangen van de waterpomp kost gemiddeld tussen de 350 en 650 euro. Wil jij weten hoeveel het kost om om de waterpomp van uw auto te vervangen? Via garagevergelijken.nl heeft u altijd een eerlijke prijs en weet u van tevoren waar u aan toe bent.
Een monteur heeft er flink wat werk aan, omdat het onderdeel vaak diep geïntegreerd zit onder uw motorkap. Daarom liggen de kosten voor de vervanging van een waterpomp over het algemeen vrij hoog: houd rekening met 500 – 1000 euro.
Voor een betonnen regenwaterput van 5.000 liter betaal je gemiddeld 650 euro. Voor een put van 10.000 liter is dat ongeveer 1.000 euro. De prijs van een regenwaterput van beton is echter van een aantal factoren afhankelijk. De inhoud van het reservoir speelt een grote rol: hoe groter het reservoir, hoe duurder.
Een goed geplaatste regenwaterput kan gerust meer dan 10 jaar functioneren zonder dat hij moet worden gereinigd.
Indien de regenwaterput enkel voor huishoudelijk gebruik is, heb je bijvoorbeeld geen vergunning nodig. Maar wanneer het niet enkel beperkt is voor huishoudelijk gebruik, zoals hier het geval is, heb je wel een vergunning nodig. We keken het ook even na op onze website.
Als je hebt bepaald welke soort waterpomp je moet hebben, dan let je vooral op de capaciteit en het vermogen van de pomp. De pompcapaciteit moet namelijk de hoeveelheid water aankunnen. Je moet nooit een waterpomp aanschaffen met een te lage capaciteit, maar ook niet met een te hoge capaciteit.
Drukdompelpomp. Als eerste optie kan je kiezen voor een drukdompelpomp. Deze waterpomp wordt in in de regenwaterput geplaatst. Idealiter kies je voor een drukdompelpomp met drijvende aanzuigslang, zo zuigt de pomp steeds proper water van net onder het oppervlak.
Bronpompen worden vaak in bijvoorbeeld een waterput geplaatst. Deze pompen zijn smal en lang en daardoor goed inzetbaar bij smalle doorgangen. Een bronpomp plaatst u in het water en kan het water tot wel 50 meter diepte oppompen en met een hoge druk naar de gewenste plek brengen.