Je kunt de Tefal pannenkoekpan tot 175°C in de oven gebruiken, ideaal voor als je het gerecht nog even wilt nagaren. De pan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, ook inductie.
Een plaat gietijzer waarop een laagje aluminium zit, werkt ook prima. Pannen voor inductie hoeven dus geen ijzeren of gietijzeren kookoppervlakte te hebben. Met een geëmailleerd laagje, tefal, keramiek en dergelijke werkt het net zo goed.
Pannenkoekenpan inductie
Bent u op zoek naar de beste pannenkoekenpan voor inductie? Kies dan voor een inductie pan met een sterke anti-aanbaklaag. Zo voorkomt u dat de pannenkoeken aan de pan blijven plakken of zwart kleuren.
Gebruik je pannen liever niet om zuur, gepekeld of vet voedsel voor of na de bereiding in op te slaan. Gebruik je Tefal-pannen enkel op een kookplaat en niet in de oven, tenzij anders vermeld.
TEFAL cookware producten bevatten géén PFOA, ook wel Perfluorooctanoic acid of “C8”. Dit wordt zeer regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria die de afwezigheid van PFOA verzekeren op de eindproducten en de totale onschadelijkheid van de TEFAL producten.
Dit Franse merk heeft echter ook pannensets in haar assortiment, en deze zijn zeer populair, ook in Nederland. De prijs is laag en de kwaliteit is goed – en omdat Tefal met vele andere producten goede prestaties levert is het zeker interessant om ook de kookpannen van Tefal eens te bekijken.
Een Tefal pan is geweldig voor dichtschroeien vlees en vis en verwarmt gelijkmatig om het eten perfect te garen. Onze anti-aanbakpannen zijn vrij van PFOA en absoluut veilig. Alle Tefal pannen zijn altijd geschikt voor gas, elektrisch en glaskeramisch als warmtebron.
De cirkel in de rode stip kleurt op dat moment namelijk effen rood zodat je precies weet wanneer je kunt beginnen met bakken. Hierdoor gaan belangrijke vitamines niet verloren en behoudt het gerecht zijn optimale smaak en textuur.
Om de pan schoon te maken, adviseren wij alle pannen met een anti-aanbaklaag met de hand af te wassen. Wanneer je pannen in de vaatwasser wast, kunnen er bobbels in de laag ontstaan, kan de anti-aanbaklaag loslaten of de aluminium disc kan loslaten.
Als je pan volledig van gietijzer of plaatstaal is, dan kan deze naar alle waarschijnlijkheid zonder problemen in de oven. Een goede ovenvaste pan zal meer zien dan de binnenkant van de oven. Zowel braadpannen, skillets en koekenpannen gebruik je op je (inductie) kookplaat én in de oven.
Probeer een magneet tegen de onderkant van de pan te houden.Als de magneet blijft plakken, dan is de pan in ieder geval gemaakt van materiaal dat geschikt is voor inductie. Houd een liniaal tegen de onderkant van de pan om na te gaan of de pan recht genoeg is.
Bak de pannenkoeken in een antiaanbakpan. Heeft u een inductiekookplaat met TempControl?Kies dan voor stand 2. Hierdoor hebben we constante temperatuur in de pan, waardoor het bakken van de pannenkoek nog gemakkelijker gaat.
Inductie verwarmt een pan door middel van magneten. De pannen die je op inductie wilt gebruiken hebben dus een magnetische bodem nodig. Pannen gemaakt van rvs of gietijzer zijn in bijna alle gevallen magnetisch. Op de verpakking of op de bodem van de pan kun je handig terugvinden of deze geschikt is voor inductie.
Deze pannen hebben een magnetiseerbare en geleidende bodem, die de warmte van het magnetisch veld opvangt en doorgeeft aan de inhoud van de pan. Pannen van aluminium, koper en glas zijn meestal niet geschikt voor inductie koken omdat deze materialen niet magnetisch zijn.
Tefal Aroma Wokpan
De platte bodem met grote diameter maakt de Aroma perfect voor gebruik op platte kookplaten, dus ook inductie. Beschikt over twee schenktuiten om overtollig vocht tijdens het koken af te gieten zonder verlies van ingrediënten.
Tefal pannen zijn te gebruiken op alle warmtebronnen. Je kunt ze dus ook gebruiken op inductie.
De Tefal Expertise koekenpannen zijn de beste koop als je de prijs-kwaliteitverhouding van groot belang vindt. De Expertise serie is uitgerust met de nieuwste en beste anti-aanbaklaag van Tefal, de Titanium Excellence.
Je Teflon pan is ouder dan 5 jaar
Dan is het verstandig om deze pannen te vervangen. In 2015 zijn er namelijk giftige stoffen ontdekt in Teflon. Sindsdien zijn er nergens meer Teflon pannen te koop met deze giftige stof.
Onderhoud in het kort: spoel de pan af met warm water. Maak een zacht sopje met een mild afwasmiddel en maak de anti-aanbaklaag schoon met een zachte spons of vaatdoek. Voor harde vlekken gebruik je baking soda en laat je deze inweken. Droog de pan af en gebruik bij opruimen een pannenrek of pannenbeschermers.
Pannen van Tefal kunnen alles aan, van gebakken eieren tot pannenkoeken of geroosterde groenten. Onze pan met antikleeflaag, de ster van elke kookset, is vaatwasserbestendig en bekleed met een duurzame coating waardoor ze niet kleeft. Ontdek ook onze roestvrijstalen pannen.
Geschiedenis. In 1954 vond de Franse ingenieur Marc Grégoire een methode uit om teflon aan aluminium te binden. Daarna richtte hij in 1956 een bedrijf op om de aluminiumpannen met teflonlaag te verkopen. Hij noemde dit bedrijf "Tefal", een combinatie van teflon en aluminium.
Als we het in Nederland over tefal hebben bedoelen we eigenlijk die antiaanbaklaag. Teflon zit namelijk tegenwoordig ook op pannen van staal, gietijzer en dergelijke, niet enkel aluminium. In dit artikel hanteren we diezelfde norm: met tefal bedoelen we dus de antiaanbaklaag van teflon, oftewel PTFE.
Bij te hoge temperaturen valt PTFE uiteen, waarbij onder andere de stof PFOA (perfluoroctaanzuur) vrijkomt. Deze stof heeft de functie van bindmiddel om de Teflon-laag aan de pan te hechten. En dit maakt de anti-aanbaklaag giftig. De stof wordt in verband gebracht met chronisch nierfalen en hoog cholesterol.
Koekenpannen van staal worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds erg populair bij professionele koks in de horeca. Gerechten uit een stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!