De meeste vliegmaatschappijen nemen u scootmobiel gratis mee tijdens de vlucht. Per vlucht nemen vliegtuigmaatschappijen doorgaans niet meer dan 1 scootmobiel mee. Uw scootmobiel gaat mee in het laadruim. Dus, u kunt niet tot de ingang van het vliegtuig in uw scootmobiel blijven rijden.
De scootmobiel mag niet hoger zijn dan 81 cm, breder dan 119 cm en langer dan 119 cm. Max. gewicht is 32 kg. Gevraagd wordt om de gebruiksaanwijzing mee te nemen.
Rollators mogen kosteloos mee in het vliegtuig
Passagiers met een beperkte mobiliteit mogen de rollator gratis meenemen. Dit gaat niet ten koste van de handbagage of ruimbagage. Als u een rollator incheckt die bedoeld is voor iemand anders, dan zitten hier kosten aan verbonden.
Je kunt je eigen rolstoel tot de check-in balie gebruiken. Hier wordt deze ingenomen en als ruimbagage vervoerd. Als je vooraf assistentie hebt aangevraagd, zorgt het luchthavenpersoneel voor de juiste begeleiding van en naar het vliegtuig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het reisklaar maken van je rolstoel.
Gewone gate
Maar in principe brengt de assistent je direct lopend, in de rolstoel of met de caddy naar de gate en neemt daar afscheid van je. Als je hulp nodig hebt bij het instappen, geef dit dan aan. De assistent blijft wachten of komt later terug om je bij het instappen te helpen.
Kan ik op Schiphol een rolstoel lenen? Jazeker! Op de luchthaven zijn voldoende rolstoelen voor gebruik.
De regels voor medische bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen geldt dat je met een medische verklaring medicijnen, injectienaalden* en medische apparatuur mee mag nemen in de handbagage. Wil je medische bagage meenemen aan boord dan dient dit voor vertrek wel te worden aangemeld.
Speciale assistentie door KLM CARES
Als je op de luchthaven Schiphol speciale assistentie nodig hebt, of als je medische apparatuur wilt meenemen, dan is KLM CARES je graag van dienst.
Een rolstoel of scootmobiel in de trein
Om in de trein, liften en op verrijdbare bruggen te passen mag je rolstoel of scootmobiel maximaal 150 centimeter lang, 70 centimeter breed en 137,5 cm hoog zijn (buitenmaten inclusief bagage).
Een scootmobiel is niet toegestaan in de bus. Door de constructie van een scootmobiel is het niet mogelijk om een scootmobiel goed vast te zetten. De aanwezige veiligheidsgordel is hier niet voor geschikt en daardoor kunnen wij de veiligheid niet waarborgen.
Vooral als u een z.g. 'vaste scootmobiel' hebt, die niet 1-2-3 te demonteren is. Het meeste openbaar vervoer is hier wel op ingesteld, maar vervoer met de auto of het vliegtuig is vrijwel onmogelijk. Hebt u een inklapbare scootmobiel, dan kunt u deze opvouwen en in de kofferbak van uw auto vervoeren.
De aanduiding "Sprinter" ontstond als bijnaam van het Stadsgewestelijk Materieel (SGM), een bepaald type treinmaterieel gebouwd vanaf 1974, dat werd gebruikt op enkele trajecten met veel stopplaatsen op korte afstanden. De NS nam deze bijnaam over voor treinen op de trajecten waar deze bijnaam gebruikt werd.
Ja, u mag vliegen met gips, maar hiervoor gelden wel strenge regels. Een internationale regel is dat vliegen met circulair (rondom gesloten) gips verboden is. Dit heeft te maken met drukverschillen in de cabine. Tijdens het vliegen kunnen handen en voeten opzwellen door vochtophoping.
Met Privium Plus krijgt u voorrang op Schiphol en toegang tot exclusieve services. Met Privium Basic kunt u gebruik maken van de snelle security- en grenspassage.
Corona en vliegen: gezondheidsverklaring reizigers (Nederlands) Passagiers die na 20 april 2022 0.01 uur op een Nederlandse luchthaven landen, hebben geen gezondheidsverklaring meer nodig. From 20 April 2022 0.01 onwards you do not need to complete a health declaration form if you travel to the Netherlands by air.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in uw handbagage zitten: Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan.
De voorwaarden voor bijzondere bagage, zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting enzovoort, verschillen per luchtvaartmaatschappij. Wij kunnen bijzondere bagage voor je aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij.
Meld je bij de Assistance-balie als je al ingecheckt bent, of bij een aanmeldzuil als je je nog moet inchecken. Hou er rekening mee dat het zonder afspraak even duurt voordat er een assistent bij je is. Hier vind je de assistentie-aanmeldpalen: Vertrekhal 3, deur B.
U heeft gips om uw arm of been gekregen en u bent van plan om een vliegreis te gaan maken. Mag u met het gips vliegen? Ja, u mag vliegen met gips, maar hiervoor gelden wel strenge regels. Een internationale regel is dat vliegen met circulair (rondom gesloten) gips verboden is.
Optioneel voor jongeren van 15 tot 17 jaar. Voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar is de Unaccompanied Minor-service optioneel bij te boeken. Als u ervoor kiest om de service niet te boeken, beschouwen wij uw kind als een volwassen passagier.
Kan ik vliegen als ik in het gips zit? Door de drukverschillen in de cabine kunnen je handen en voeten opzetten, waardoor vooral gesloten gips te strak kan gaan zitten. Je kunt contact opnemen met je gipsverbandmeester om eventueel een spalk, brace of afneembaar gips aan te brengen.
De Sprinter rijd wel sneller maar stopt overal. De Intercity is alleen op je bestemming vanwege die niet bij ieder station stopt.