In principe zijn de meeste geurtjes tussen de één en drie jaar goed. Soms kan je parfum zelfs tot wel vijf jaar na de productiedatum meegaan. Dat is nogal breed, maar over het algemeen geldt: hoe meer parfumolie er in het flesje zit, hoe langer 'ie goed blijft.
Ook op sommige parfumflesjes vind je een houdbaarheidsdatum. Deze is vaak ergens tussen de één en drie jaar. Maar soms merk je daarna nog steeds geen verschil met je geur en blijf je lekker door sprayen. Er is niet echt één richtlijn die voor alle geuren geldt.
Nadat je het flesje hebt geopend, kun je parfum tenminste een jaar bewaren. De houdbaarheidsdatum schommelt ongeveer tussen de 3 en 5 jaar. Handig: op de meeste cosmetica en parfums staat hoe lang iets houdbaar is ná openen van het flesje.
Bedorven. De parfum kan bedorven zijn, dit kan je dan direct ruiken aan de geur. De geur ruikt sterk, indringend en heeft vaak een sterke alcoholgeur. Sommige geuren kunnen zuur gaan ruiken wanneer ze bedorven zijn.
Als je oude parfumflesjes kwijt wilt, gelden er andere regels. Lege flesjes, zonder verstuiver in transparant glas kunnen gewoon in de glasbak. Heeft het lege flesje wel een verstuiver of is het niet van transparant glas, dan moet het in de huisvuilcontainer (grijze container).
Alle glazen flessen, flesjes, potten en potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten, mogen in de glasbak. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Recyclen bespaart veel grondstoffen en energie. Je helpt het milieu dus als je glazen flessen en potten in de glasbak gooit.
Doe een beetje wasparfum in het water bij het dweilen. Combineer met je eigen poetsproduct (liefst met neutrale geur) of gebruik enkel water en wasparfum. Doe een paar druppeltjes in een geurlamp en laat de diffuser je favoriete geurtje in huis verspreiden.
In principe zijn de meeste geurtjes tussen de één en drie jaar goed. Soms kan je parfum zelfs tot wel vijf jaar na de productiedatum meegaan. Dat is nogal breed, maar over het algemeen geldt: hoe meer parfumolie er in het flesje zit, hoe langer 'ie goed blijft.
Hoe ruikt oud? Oud kent een rokerige en mysterieuze geur. In de parfumwereld wordt de olie gewaardeerd om zijn zoete, houtachtige, aromatische en complexe geur. In het Westen wordt de geur geassocieerd met verleiding, terwijl Oud in het Midden-Oosten juist staat voor troost en bescherming.
Moet je een parfum wrijven? Door je parfum te wrijven na het opspuiten, maak je de geur sneller warm, wat de ontwikkeling van de geur op jouw huid versnelt. Dit zorgt ervoor dat je een deel van de top en hartnoten sneller ruikt.
In de koelkast! Parfum moet je namelijk op een koele en droge plek bewaren. Door het flesje in de koelkast te zetten, verleng je de levensduur van je luchtje zelfs met twee jaar! Het allerbeste plaatsje is in de deur, aangezien de kans hier het minst groot is dat het té koud wordt (want dit is ook niet goed).
Door licht kunnen je parfum bestanddelen aangetast worden en minder sterk of zelfs slecht gaan ruiken. Je kunt je parfum vrij eenvoudig hiertegen beschermen door je fles in de originele verpakking (doosje, koker, zakje) te bewaren. In een kast of daar waar het de meeste tijd donker is, komt de kwaliteit ook ten goede.
Hoe lang je een ongeopende fles parfum kan bewaren, hangt af van de samenstelling van de geur. Een ongeopende fles kan tot wel 10 jaar meegaan, maar zeker is dit niet. Het hangt helemaal af van de ingrediënten en hun kwaliteit hoelang je ongeopende fles goed blijft.
Zet je flesje parfum dus nooit bij het raam. Het beste is om het parfum op een donkere plek te bewaren, zoals een afgesloten kast, en in haar originele verpakking. Parfums in donkere of ondoorzichtige flesjes zijn minder gevoelig aan licht, en kan je dus gemakkelijker langer bewaren.
Bij een echt parfum staan al deze nummers op de verpakking vermeld en kun je elk van deze nummers gebruiken om erachter te komen of het parfum echt is. Neem contact op met de fabrikant om te kijken of de nummers overeenkomen met de nummers die tijdens het productieproces gebruikt worden.
Wanneer er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid kan er schimmel ontstaan en schimmel zorgt voor een vieze muffe geur in huis. Ruikt u een zwavelachtige geur in uw slaapkamer? Dan kan het zijn dat u er dood ongedierte onder uw vloer of tussen de spouwmuren zit.
Ruikt schimmel überhaupt? Jazeker. Schimmel ruikt muf. En deze muffe geur kan uw woongenot behoorlijk bederven, maar kan ook nog eens invloed hebben op uw gezondheid.
Het zijn de hersenen die er voor zorgen dat u de geur van uw eigen huis niet ruikt. Geurtjes komen in uw hersenen terecht via de neus, die geuren opneemt. Wanneer de hersenen een nieuwe geur opmerken, moeten zij bepalen of dit een 'veilige' geur is of niet.
Parfum. Hoe mooi ze er ook uitzien onder je badkamerspiegel, parfum in de badkamer is geen goed idee. In de badkamer bederft je parfum namelijk sneller, waardoor de geur en kleur kunnen veranderen. Bewaar je flesjes liever ergens op een koele, donkere plek.
Ook je vriezer zou je zelfs kunnen gebruiken om je geliefde parfum in op te bergen, maar nodig is het niet. Wel zal je parfum niet bevriezen in de vriezer, aangezien er alcohol in zit.
Indien je wil dat je wasjes zacht zijn, gebruik je een wasverzachter. Als je een blijvende & aangename geur aan je textiel wil geven, dan kies je voor wasparfum. Indien je soepel/zacht EN lekker ruikend wasgoed wil, dan kan je een neutrale wasverzachter & wasparfum combineren.
Le Essenze di Elda
Onze absolute nummer 1 in deze top 5 beste wasparfum merken: Le Essenze di Elda. Het merk Le Essenze di Elda kent zijn naam en populariteit van zijn heerlijke Diamante en Perla geur. Deze geuren zijn uniek, fris en zeer typerend voor net gewassen wasgoed.
Wasparfum Kruidvat is een leuk product om kennis te maken met wasparfum. Maar wanneer je een stapje verder wenst dan wasparfum van Kruidvat, dan bent u bij Wasgeurtje op het juiste adres. Wij bieden namelijk luxe wasgeurtjes met exclusieve en unieke geuren waar u echt een wow effect van krijgt.