In de magnetron
Doe maximaal 300ml chocolademelk in een mok. Verwarm de chocolademelk op vol vermogen voor 1 minuut. Roer de chocolademelk even door en warm het eventueel nogmaals op voor een minuut.
Met de dubbelwandige waterkoker kan je snel melk, chocolademelk, boter, room sauzen, rijst, havermout, etc. opwarmen zonder over te koken, dankzij de indirecte warmte. Aan de zijkanten van de koker moet er water gevuld worden met de bijbehorende trechter.
Verwarm de melk ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900w. Roer tussentijds een keer om een velletje op de melk te voorkomen. Als de melk goed heet is, voeg de smeltchocola toe en twee theelepels kristalsuiker. Roer alles heel goed door elkaar tot de chocola gesmolten is.
Zeker geen melk koken met waterkoker!
Een waterkoker is zeker niet gemaakt voor melk te koken, de voornamelijkste redenen hiervoor is dat melk niet verdampt en omdat melk zal verbranden.
Nee!!! De melk (eiwitten) branden aan op het verwarmingselement. De verwarming in een waterkoker gaat veel te snel en te heet. Het gaat ontzettend stinken en schuimen en je bent uren bezig je waterkoker weer schoon en geurvrij te krijgen.
Eerst doe je een scheutje koud water bij 4 afgestreken eetlepels poeder, zodat je een gladde massa hebt. Daar doe je 130 milliliter water bij en dan heb je een lekker volle mok.
Melk opwarmen in de magnetron
Een fles van 100 milliliter verwarm je 30 seconden, van 150 milliliter 45 seconden en van 200 milliliter 60 seconden. Zwenk de fles tussendoor en aan het einde om de warmte goed te verdelen. Anders kan een deel van de melk te warm worden.
Verwarm de melk in een microgolfoven. De makkelijkste manier om melk te verwarmen is in de microgolfoven, maar je moet het goed in de gaten houden. 250 ml melk zou na 45 seconden op kamertemperatuur moeten zijn en binnen tweeëneenhalve minuut zou het moeten koken. Roer elke 15 seconden zodat de melk niet overkookt.
#1 | Milsani vol (Aldi) De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
Als de Chocomel warm is kun je aan de slag met de melkopschuimer. Zorg er voor dat er geen belletjes in de Chocomel komen. Zo wordt 'ie het lekkerst.
Ja, je kunt melk opwarmen in de magnetron. Maar we raden het sterk af. Melk opwarmen in de magnetron is moeilijk om goed te doen, zeker bij kleine hoeveelheden. Als je melk in de magnetron opwarmt, zal het op sommige plekken sneller heet worden.
Er zitten 190 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolademelk'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
Bereiding: Voeg 2 grote koffie/theelepels Nesquik® toe aan 200 ml halfvolle melk, even roeren en klaar.
Melk opwarmen in de magnetron Een fles van 100 milliliter verwarm je 30 seconden, van 150 milliliter 45 seconden en van 200 milliliter 60 seconden. Zwenk de fles tussendoor en aan het einde om de warmte goed te verdelen.
Maar klopt dat ook? Laten we voorop stellen dat het drinken van warme melk geen garantie is voor een betere nachtrust, maar het kan wel helpen. Dat heeft onder meer te maken met het aminzouur tryptofaan. Dat vind je overigens niet alleen in melk, maar ook in haver, chocolade, kalkoen en pinda's.
Waarom moet er bij het verwarmen een theelepel in de vloeistof gezet worden? Omdat er anders gevaarlijk heet water kan ontstaan als je het te lang in de magnetron doet en dat de vloeistof niet pas gaat koken als je de beker eruit haalt, maar gewoon koken gaat tijdens het verhitten.
Is de melk helemaal ontdooid, dan kun je hem nog 24 uur in de koelkast bewaren. Je kunt deze melk niet opnieuw invriezen en maar één keer opwarmen.
Magnetron. Gebruik liever geen magnetron voor het verwarmen van moedermelk. Omdat vloeistoffen in een magnetron niet gelijkmatig verhit worden, kunnen er zogenaamde 'hotspots' ontstaan in de melk.
Wanneer de melk wordt verwarmd, verzamelen de eiwitten in de melk zich om de luchtbelletjes heen die in de melk worden geblazen. De caseïne eiwitten zijn namelijk polair: de ene kant word aangetrokken door de lucht en de andere kant door het water.
CHOCOMEL OPWARMEN IN DE MAGNETRON
Giet 200 ml Chocomel in een kan, zet de magnetron op 900 Watt en de timer op anderhalve minuut. Klinkt misschien niet lang, totdat je op jouw warme Chocomel moet wachten. Haal na de verlossende PING de kan uit de magnetron. Roer even door de Chocomel en giet deze in een mok.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Kan ik naast water ook andere vloeistoffen verwarmen in de waterkoker? Nee, de waterkoker is alleen bedoeld voor het verwarmen van water. Gebruik het apparaat niet om soep of andere vloeistoffen of voedsel in potten, flessen of blikken op te warmen.